A méz hizlal?

Figyelt kérdés

Én már 2 éve nagyon sok mézet fogyasztok s mégsem tapasztaltam sulygyarapodást.

viszont olyanokat hallottam,hogy nagyon is hizlal.Ez igaz?(Amúgy könnyen hízom :D)Jah és a natúr sajttal is ugyan ez az ábra :) az is hizlal??

2008. júl. 12. 19:50
1 2
 1/12 anonim válasza:
24%
hat ha hizol tole valoszinuleg igen,amugy szerintem hizlal,minden hizlal!ha nem hizlalna semmi nem elnel!
2008. júl. 12. 20:15
 2/12 anonim ***** válasza:
58%

Ha üvegből kanállal eszed akkor hízlal, de ha cukor helyett fogyasztod, akkor nem annyira mint maga a cukor. A mézben rengeteg ellenanyag van és egészséges, de természeténél fogva hízlaló dolog, hiszen a méhek az előmézzal hízlalják a kicsijüket.

De ha mértékelt mennyiségbe fogyasztod, akkor nem fogsz hízni.

2008. júl. 12. 20:52
 3/12 anonim ***** válasza:
57%
Legutóbb azt hallottam, hogy szinte egyáltalán nem hízlal, mert valahogy máshogy bontja le a szervezet... No meg egy csomó értékes anyag van a mézben, állítólag a szexuális életre is jó hatással van :)
2008. júl. 13. 00:11
 4/12 anonim ***** válasza:
66%

A méz 5%-kal kevésbé hizlal, mint a cukoroldat. Ugyanis ennyi hasznos anyag van benne. Tömény kalóriabomba - még, ha egészséges is.

A natúr sajt is erősen hizlal.

Ha nem hízol, ez azt jelenti, hogy ezeket - egyelőre - ledolgozod. Ez biztos változni fog majd az életed során. Elég, ha évente 1 kilót hízol - azt még észre sem veszed vagy 5 évig (mindig megnyugtatod majd magad, hogy 'épphogy egy kicsi feljött', meg hasonlók).

2008. júl. 14. 02:44
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
sajtokból csak a kemény sajtok nem hízlalnak (a zsírosak, félzsarosak hízlalók, nagyon) egyél anikó sajtot vagy mozarellát azok nem hízlalanak
2008. júl. 14. 10:44
 6/12 A kérdező kommentje:
de nem olyan natur sajtrol van szo amit uzletekben arulnak hanem amit juhaszoktol vesznek!!!!!!!!
2008. júl. 14. 12:17
 7/12 A kérdező kommentje:
sajna nem ismerem az Anikot meg a mozzarellat mert en nem Magyarorszagon lakom!
2008. júl. 14. 12:18
 8/12 anonim ***** válasza:
31%
Igenis a mez hizlal!
2008. júl. 18. 01:40
 9/12 A kérdező kommentje:
Valaki volt ki elhizott a méztol???Mert en 2 eve eszem es meg egy dekat sem hiztam pedig olyan is volt h egy heten belul 5kgt edtem meg :)))
2008. júl. 18. 09:47
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

NEM HÍZLAL! Az csak egy dolog, hogy sok benne a kalória, de nem alakul zsírrá, mert másképpen dolgozza fel a szervezet! Ha valami 100%, hogy nem alakul zsírrá, akkor hogyan hízlalhatna?

Ez tök logikus!!!!

"Azonos súlyú méz ötször annyi energiát ad, mint a tej, háromszor annyit, mint a hús, kétszer annyit, mint a tojás. De nem hizlal! A méz gyümölcs cukrából nem lesz zsír, mert a májban glikogénként raktározódik. . . "

A tény az, hogy NEM HÍZLAL, akármilyen hihetetlen!

Ez pont olyan, hogy pl. egy naracsban 41 kalória van. . .

Attól, hogy megeszel belőle 3000kalória mennyiségben, nem fogsz elhízni, mert ugyanúgy, mint a mézt (nemugyanúgy) teljesen másképpen dolgozza fel a szervezet, mint pl. 3000kalória mennyiségű szalonnát!!!!!! Ha igaz lenne az, hogy a méz hízlal, akkor azzal együtt igaz lenne az is, hogy 3000kalória mennyiségű narancstól el lehet hízni... Ha ez így lenne, akkor lehetne olyan tanácsot adni annak, aki hízni akar, hogy: EGYÉL SOK NARANCSOT, hisz egy bizonyos mennyiség felett az is hízlal!! LOL!!!!

2010. febr. 15. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!