Sokkal egészségesebben étkezem, mégis rossz közérzetem van, állandóan álmos vagyok. Mitől lehet ez?
160 g szénhidrát nagyon sok egyébként, ennyitől már a cukorbetegség is állandósítható sajnos.
Zöldségekből viszont nem lehet túl sok szénhidrátot enni, mert rost van bennük jellemzően, nem pedig keményítő.
Amit Kérdező csinálsz nem rossz, a warriors diet-re hajaz. Egyél délután/este többet, de akkor muszáj tápláló ételeket enni, ha egész nap energikus szeretnél lenni. Illetve egy jó ütős reggeli is dobhat még ezen..
Az a helyzet, hogy nem tudom összeszámolni, mennyi kalóriát és a makrotápanyagokból mennyit ehet a kérdező, pedig az picit segítene :)
De írok pár dolgot.
Azért a "gyümölcsben nincs energia" elég távol van a valóságtól, van, aki 2-3-4 ezer kalóriát visz be gyümölcsből naponta, az azért már szint :D Sok gyümölcsben sok energia van, rengeteg gyümölcsben még fehérje is jócskán akad, csak tudja az ember leedzeni a kalóriát :D Sok múlik a mennyiségen. Itt a gyk-n gyakran mondanak egészen biztosra vészesen alacsony kalóriabevitelt, amikor mennyiségről szó sincs.
A kérdezőnek van némi lelki problémája az evéssel, de azért kicsit sem úgy eszik, mint egy anorexiagyanús, úgyhogy talán nem olyan vészes a dolog. Kérdező, ha nem folytatsz ketogén diétát, akkor semmi gond a sok zöldség evésével. Enned úgyis kell, zöldséggel pedig viszonylag nehéz túlenned magad.
Az étrendedet elnézve nem eszel túl kevés szénhidrátot, de egyrészt nem tudom a hozzávetőleges értéket, másrészt nem vagyunk egyformák. Én a sok zöldség miatt sosem tudom tartani az 50g körüli időszakaimat, de addig, amíg tartanak, teljesen jók, energikusabb vagyok a sok zsírtól, mint a több szénhidráttól. Elég sokak tapasztalata megcáfolja, hogy olyan sok szénhidrát kellene, mint egy cukorbetegnek. 160g rengeteg, annyival én nem tudtam fogyni 25 kiló felesleggel sem, igaz, én sem kevés kalóriát, sem kevés zsírt nem tudok enni.
Kinek ez passzol, kinek az, nem mindenkinek ugyanaz a megfelelő, csak azt akarom mondani, hogy igenis van, aki energikus alacsony szénhidrátbevitellel, bármit is mondanak mások. Rengetegszer olvastam, hogy gyönge leszel és elájulsz, ha nem eszel reggelire egy csomó gabonát. Ez egyáltalán nem igaz. Én nem eszem gabonát és többnyire nem eszem reggel, s ez a legjobb, amit tehetek a testemmel e téren. Másnak lehet más a jó, de attól még nem lesz igaz az előbb említett állítás...
Ki kell tapasztalnod, milyen táplálkozással érzed magad jól, illetve számolhatsz, olvasgathatsz, miből lehet hiányod... Bizonyára van, akinek több szénhidrát kell, illetve előnyös, bár több alatt nem a modern ember ereszdelahajam szintjét értem...
Hátravan még 18 kiló??? Te miről beszélsz? 161 cm magas vagyok és 46 kiló és VÉKONY csontú és vékony vagyok (a fenekem és a combom húsosabb). Te azt írtad, hogy 66 kiló voltál, tehát akkor 48 kiló akarsz lenni? Miért?
Hogy ne én szóljak be, hiszen nem vagyok olyan magas, de nézd:
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__48..
Remélem, azóta már fejlesztetted a személyiséged, hogy ne legyél ilyen önbizalom-hiányos. Nekem testképzavarom volt sokáig, és számoltam a kalóriákat, mint te. Aztán egyszer felhíztam 51 kilóra, de végül elfogadtam magam, és fél év alatt sikerült visszafogynom 46 kilóra úgy, hogy nem éheztem, csak annyit csináltam, hogy csak akkor ettem, ha tényleg éhes voltam. Így kb. 2 éve tartom a 44,5-47 kilót. :)
Üdv.:
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!