Valami ötlet arra, hogy ilyen körülmények mellett hogy tudnék hatékonyan lefogyni?
Tudom hogy kevesebb evéssel és mozgással könnyen le tudnék fogyni, de sajnos tényleg semmi de semmi időm nincsen az egyetem mellett sportolni, még a közelünkben levő helyekre sem tudok elmenni mert szinte minden nap este esek haza és még akkor is tanulok, szóval a mozgás sajnos eléggé kiesik.
Ha meg annyival kevesebbet eszem hogy legyen is eredménye akkor pedig nincs elég energiám a tanulásra.
Szóval van valami ötletetek, hogy milyen diétával tudnék úgy fogyni hogy ne érezzem magamat állandóan éhesnek és a kevés mozgás ellenére (mert mondjuk napi fél óra otthoni torna belefér talán az időmbe) is legyen eredménye?
Köszi, 19/l :)
Nem azt kértem hogy próbálj meg még egyszer meggyőzni a saját igazadról, hanem csak az iránt érdeklődtem (csak kíváncsiságból), hogy mégis milyen diploma vagy egyéb képesítés miatt érzed magad feljogosítva hogy szakértőnek nevezd magad?
Mert ez nekem most csak üres blablának tűnik, és a fele eleve annyira zagyva hogy nem lehet belőle semmit sem érteni..
Most ezzel azt akarod mondani hogy az emberek azért betegszenek meg mert tejet isznak és kenyeret esznek? Komolyan? Mert én ezt tudtam abból kibogarászni amit írtál..
Mivel nekem úgysem hiszel ezért inkább küldök egy tudományos érvekkel alátámasztott cikket (többet is küldhetnék, van jópár), ha figyelmesen elolvasod talán rájössz hogy a tej nem nélkülözhető dolog.
A búza valóban nem ilyen egészséges, de azért nem kell "gyilkosnak" kikiáltani..
Egyébként nem akartam leállni veled vitatkozni de tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy mégis miért is lesznek betegek az emberek a tej hatására..?
Hogyhogy milyen diplomám van? Ez érdekes kérdés, azt sejteti hogy csak akkor lehet valakinek tudása valamiről, ha beállt egy rendszerbe és az ott elvárt kritériumokat teljesítette.
Ha leírod hol képeznek ma Magyarországon olyan szakértőket, akik tudása független, akkor komolyan fogom venni ez irányú kérdésed. Ma Magyarországon ilyen hiteles képzés véleményem szerint nincs (!) tehát a diplomás szakemberek tudását mindig kétségbe kell vonni. (azaz rengeteg orvos, dietetikus praktizál papírral a háta mögött, de érdemleges tudás nélkül)
Az én papírjaim sem számítanak önmagukban semmit, tehát ezen remélem túl lehet lépni. Én is ember vagyok, fekete vagy fehér a bőröm, és földig ér a lábam. Tehát gondolnám egyenlő vagyok, és számít a véleményem :)
Tehát:
Az új diéta sajnos egy nagy kamu, a tejes része is.
"A tejnek kiemelkedően fontos szerepe van a táplálkozásban."
Mondom hogy kamu, ilyen közhellyel bármit lehet indítani, így szokás egy hazugságot látszólag hitelesnek eladni.
"Jelentőségét annak köszönheti, hogy tápanyagokban rendkívül gazdag"
Legnagyobbrészt vízben gazdag.
"s azokat megfelelő összetételben és könnyen emészthető formában tartalmazza."
Hazugság az igazság elhallgatása a teljes mondathoz hozzá tartozna, hogy a szarvasmarha borjú számára, mivel a cikk igazából a szarvasmarha tejről szól. És sem a tejfehérje, sem a tejcukor nem emészthető jól. A tej hatása (bár ezt nehéz lesz megérteni) hűtő, természete hideg. Ez távol áll a könnyű emészthetőségtől, ugyanis nehezíti a felnőtt ember emésztését. De ez az utolsó mondatom nem hangsúlyos, mivel egészen más megközelítésű mint amivel tárgyalni szoktuk a tej.. vagy más élelmiszerek hatásait.
Emberre ez már nem igaz.
"Nélkülözhetetlen fehérjék" jól hangzó kamu, a tejben nincs sok fehérje, és ez amúgy is költői túlzás.
"ásványi anyagok és vitaminok forrása."
Túl magas kalcium tartalom, kevés vitamin. Sok minden tartalmaz ilyen anyagokat, de hogy mennyire felvehető formában, milyen arányban.. az nem mindegy. Utalnék a székletben található ásványi anyagokra.. ettől még nem lesz jó a sz.ar.
"A tej fehérjéi"
Egy dologról nem ír, a fehérjék hatásairól. Hogy a béta kazein hogyan hat a szervezetünkre, hogy gyulladásokat, autoimmun betegségeket vált ki. Hogy a tej fehérje összetétele nagyobb inzulinválaszt produkál mint egy cukros lisztes sütemény (!!) így nyilván az elhízásban és a cukorbetegség kialakulásában is nagy szerepe van (felnőtt korban mert inzulinrezisztenciát okoz, kisgyermekkorban egyszerűen autoimmun hasnyálmirigy gyulladást okozhat, így fiatalkori cukorbetegségben IS megvan a szerepe). Ezekről nem olvastál, nem tanultál? Nos, ha a tejlobbi által pénzelt írók cikkeit olvasgatod, nem is fogsz tanulni hallani ezekről, ez logikus, nem?
Ez egy kamu cikk, hazugság az elejétől a végéig. Úgy kezeli a tejet, mint valami hihetetlen tápanyagforrást, amikor nincs is benne sok tápanyag, ami pedig van benne az gyulladásfokozó. Kivéve a tejzsírt, ami jó, de mennyi van a tejben? 3-5% ?
A tej a felnőtt ember számára egy hizlaló, abszolút káros lötty. A kis összetevőit kielemezni és áradozni a pozitív hatásairól pedig ócska próbálkozás a tudományosság látszatának ébresztésére, nyilván elég könnyű bedőlni ilyennek, aki nem eléggé olvasott annak elsőre meggyőző lehet, de jusson eszünkbe: a gyilkos galócában is vannak aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok.. ugyan már, ettől még eszünkbe nem jutna megenni.
A tejnek se csak az alig létező pozitív hatásait nézzük, hanem vegyük észre a kockázatait. Az összefüggéseit a cukorbetegség kialakulásával, rákkal, csontritkulással, elhízással, szervi elmeszesedéssel, gyulladásokkal.
Ne az én képzettségem legyen a kérdés, mert az lényegtelen. Nyilván senki sem olyan 'egyszerű', hogy akár egy orvosnak, akár egy dietetikusnak, akár nekem csak a megkapott papírjaik miatt elhisz bármit is gondolkodás, kételkedés és mérlegelés nélkül. :)
ja, meg a kismillió másik cikk is nagy kamu és hazugság, függetlenül attól hogy mit ír.
mindegy, inkább hagyjuk, ettől úgysem fogok leszokni a tejtermékfogyasztásról, egyrészt mert nem egészségtelen, másrészt mert finom, és nem fogom magam egy életen keresztül azért sanyargatni hogy egy pár évvel tovább éljek, mivel akkor semmi értelme nincs az egésznek.
És ha meg erre azt mondod hogy akkor én korábban fogok meghalni, hát az meg nem emiatt lesz ha úgy lesz, mert az emberek nagyrésze fogyaszt tejet aztán mégiscsak eléldegélnek elég sokáig.
Nem, en sokkal komolyabb érvet irok
Mégpedig, hogy mindketten tudjuk hogy az utolso ìràsos mar hiszti.
Pihenni le, aludj egyet a dologra es gondold ùjra..
Áhh... de rossz telóról írni.. ha nincs net. UPC szolgáltató haldoklik. Biztos tejet öntöttek a szerverükre..
"ja, meg a kismillió másik cikk is nagy kamu és hazugság,"
Ne legyél egyszerű, száz meg ezer dietetikust képeznek évente, akik ugyan ezt a maszlagot fogják megtanulni. És ugyan ez megy minden országban, tehát ugyan arról azt a hülyeséget fogják terjeszteni kismillió cikkben, akár könyvben.
Jobb helyeken tudod minek hívják már az egyetemi képzéseket? Repeater képzésnek. Olyan embereket dobnak ki az iskolapadból, akiknek papírjuk van róla hogy valamit jól tudnak ismételni (jellemzően hülyeségeket).
Most nem így van? De, eléggé. Nem kell sok kételkedés az emberbe, hogy ezt felismerje. Gondoljunk csak az orvosokra, mi mindent javasolnak amiről köztudott hogy nem működik, hogy kamu. Ezek már rég nem a tudományról szólnak.. mint ahogyan a tejes cikkek zöme sem.
"mindegy, inkább hagyjuk, ettől úgysem fogok leszokni a tejtermékfogyasztásról"
Nyilván magánügy, és senkit sem érdekel. A hájad is kizárólag téged érdekel, nem minket.
"egyrészt mert nem egészségtelen, "
HOGY TUDOD EZT ÍGY KIJELENTENI? Ha inzulinrezisztenciát okoz, akkor miért nem egészségtelen? Ezt válaszold már meg.
"másrészt mert finom,"
Igen, ez egy gyerek érve.
"és nem fogom magam egy életen keresztül azért sanyargatni"
Milyen nehéz az élet..
" hogy egy pár évvel tovább éljek, mivel akkor semmi értelme nincs az egésznek. "
Rohadt ironikus lennék, ha azt írnám hogy 'sajnállak, ha a tejivás az életed öröme és értelme' ? Nem írom ezt, mivel hisztiből írtad ezt az utolsót, ebben biztos vagyok, te sem gondolod komolyan. Továbbá mivel nem arról van szó, hogy 80 vagy 90 évig élsz, hanem hogy a leélt éveidet milyen minőségben, elhízottan vagy egészségesen, ezért megbocsáss de kétlem, hogy ennyire nem érdekelne az egész.
Legfeljebb kényelmesebb visszahúzódni a csigaházba, és úgy csinálni mintha nem lenne semmi veszély odakint. De van. Lehet te szerencsésebb leszel, és különösebben nem fog érinteni ez a veszély (csak éppen már most fogyós kérdést írsz ki, 19 évesen.. csajok nagyon érzékenyek a tejtermékekre, a sok ch-ra, én szoktam írni hogy törvényileg kéne tiltani a fogyasztásukat csajoknak, mert nagyon durván el tudtok hízni tőle, és mondjuk én ezt igencsak sajnálom)
De rajtad kívül még nagyon sokan konkrétan szenvednek ettől.. vagy a tej miatti inzulinrezisztenciától, vagy a gyulladásoktól..
És te az egészről nem is hallottál még semmit.
Az egy dolog, hogy nem érdekel a téma, de nem érdekes, hogy még csak nem is hallottál a tej hatásairól, és a kapcsolatba hozható betegségekről? Nem gyanúsan egyoldalú a tej megítélése a tömegmédiában? Ha más nem, akkor már ez gyanút kelthetne, nem? :) Most mindentől függetlenül, de amikor valamiről egy csomó kutatás bizonyítja, hogy mennyire gáz, akkor hogyan lehet még mindig ennyire ajánlani mint nálunk? Hát egyértelmű, hogy itt már rég nem a józan ész az úr, hanem lobbitevékenység.
Látom neked meg az az életed öröme hogy beszólogatsz az embereknek.
Már bánom hogy kiírtam ezt a kérdést mivel úgyis tudom rá a választ csak kíváncsi voltam hogy mit javasolnának mások, de úgy néz ki hiába mert egyedül te írogatsz és próbálsz meggyőzni a hülyeségedről csak azért mert most jó nagy divat lett ez a "Paleo-diéta" és mindenhonnan ez ömlik.
Remélem jól szórakoztál.
Amúgy meg igen, képzeld ha egész nap tanulnál és nem lenne időd máshogy szórakozni akkor lehet hogy nehezedre esne a finom kajákat kihagyni az életedből mert talán az az egyetlen dolog amitől egy kicsit kigyógyulsz a mindennapi depressziódból.
Mellesleg meg az "annyira el tudtok tőle hízni" részre csak annyit, hogy az eredeti kérdésem nagyjából 3-5 kiló leadására vonatkozott csakis esztétikai szempontból mert egyébként a súlyom így is bőven a normális tartományban van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!