Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kiprobalta mar valaki az alma...

Kiprobalta mar valaki az alma csipszet? Alma es fahej kell hozza . Szerintetek?

Figyelt kérdés
2013. dec. 2. 19:19
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Ennek mi köze van a fogyókúrához?

Mi is az almachips? Szárított (aszalt) alma. Vagyis a vizet elpárologtatják és éppen az marad meg ami miatt nem előnyös gyümölcsöt enni diéta alatt: fruktóz. A különbség csak annyi, hogy így sokkal többet tudsz megenni belőle... Hízásra tökéletesen alkalmas.

2013. dec. 2. 19:37
 2/8 anonim ***** válasza:

Jó nass, cukrozott - lisztezett ételek helyett. Fini :)

Házilag el tudnád készíteni? A bolti igen finom, házilag gondolom aszaló gépben vagy sütőben lehetne készíteni :)

2013. dec. 2. 22:03
 3/8 anonim ***** válasza:

Már aki többet tud megenni belőle... Nekem az alma egyik legvonzóbb tulajdonságát veszi el, nevezetesen a lédússágát. Csokival lehet, hogy jó lenne, de így is sok csokit eszem :D

Néha foglalkozom a gondolattal, hogy kipróbálom, extra költsége nincs az aszaló használatának, mert úgyis villannyal fűtök... De akkor már gyümölcslapot aszalok turmixolt almából (kis körte vagy banán se rontja el, sőt), az kellemes.

2013. dec. 3. 00:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Csak a bolti változatát, de azt szeretem.
2013. dec. 3. 11:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Isteni és otthon is könnyen elkészíhető...nem kell hozzá kimondottan aszaló,sima sütőben elkészül egy óra alatt ( tehát baromi macerás-egy tepsire kb 2 nagyon kicsi alma fél rá úgyhogy nem fogod halálra enni magad belőle)

Kedves első: tudtommal almától még senki nem hízott el

2013. dec. 5. 14:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Kedves 5.!

Mivel a tisztelt kérdező nem az 'Étel, ital' kategóriában tette fel a kérdést hanem a 'Fogyókúrák'-ban, ezért feltételezem nem az almachips kulináris értékeire és az elkészítés nehézségére/módjára volt kíváncsi, hanem arra hogy milyen hatással van a diéta alatt.

Az biztos, hogy 1 almából elkészített almachipstől nem fog elhízni! Ez igaz! Mint ahogy az is, hogy nagyon egyszerű és relatíve finom. Viszont ez a 'Fogyókúrák' kategória, itt nem ez alapján soroljuk be az ételeket, hanem az összetevőik alapján.

Az alma aszalásával elkészített almachips nagy része gyümölcscukor, ami nem éppen fogyókúrás étel.... Tehát ha 1000g almából csinálsz almachipset abban 138g fruktóz lesz. De ha naponta 1000g almachipset eszel meg (ami persze irreális szerintem), akkor az lesz 900g fruktóz/nap.

És igen, igaz: almától még senki nem hízott el. De fruktóztól már jó sokan. És ha van egy jól beállított diétád, ami tökéletesen fedez minden tápanyagigényedet és mellette nap közben megeszel 1kg friss almát (ami ugyebár nem egy nagy dolog, nekem is könnyen menne), akkor nem fogyni hanem hízni fogsz, mert egy pontosan belőtt diéta nem bír el 20-30g fruktózt sem, nem hogy 130-140g-ot!

Szóval gasztronómiai szempontból jó dolog az alma és az almachips, de nagy mennyiségben diétázni nem alkalmas!

2013. dec. 10. 00:56
 7/8 anonim ***** válasza:

#6: Márpedig itt is vannak kulináris topikok néha, az étel, italban is vannak fogyókúrás kérdések.

1 kg almáról senki sem regélt, egyébként de, pl. nekem nagyon nehéz lenne megennem egy nap alatt, mert viszonylag kicsi a gyümölcsigényem. Mindennap kell, de csak egy kevés, az remekül esik, utána egyre erősebb ellenállás jelenik meg bennem a gyümölcsevés után.

De ezek apró megjegyzések csak. A lényeg az, hogy nem mindenkinek okoz problémát a sok gyümölcs, van, ami amellett fogy, de súlytartásnál aztán végképp nincs gond sok ember esetében. Márpedig ide írnak még hízni vágyók is... Mivel hízókúrák szekció nincs.

Az sem lehetetlen, hogy az ember keveset egyen aszalt gyümölcsből. Számomra az a természetes.

Egyébként kipróbáltam az almachipset, bár sikerült kissé túlaszalni őket, azt hiszem (nem is tudom, hogyan kéne kinézniük). Nekem nem tetszenek, a normál alma sokkal inkább, pedig nem a kedvenc gyümölcsöm.

Az aszalt kökény poénosabb.

2013. dec. 10. 01:50
 8/8 anonim ***** válasza:

A kökény pálinka meg finomabb, megkockáztatom, ha már szóba jött ez a fini gyümi.

Tápi.

2013. dec. 10. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!