Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek is kicsit túlmiszt...

Szerintetek is kicsit túlmisztifikálják manapság a fogyókúrát?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy újabban ezerféle irányzat van: ne egyél gluténtartalmú ételeket, ne egyél túl zsírosat vagy cukrosat vagy túl sok szénhidrátot stb. stb., különben nem fogsz lefogyni. Sokan hormonproblémákra fogják a "nem fogyást" vagy arra, hogy lassú az anyagcseréjük meg még lehetne sorolni.

Régebben (és itt most nem feltétlen 100 évvel korábbi időkre gondolok) valahogy működött az emberek többségénél, hogy egyszerűen kevesebbet ettek, az édességet visszaszorították és sokat, rendszeresen sportoltak. Ez ennyire nem működne manapság?

2013. nov. 16. 23:51
 1/5 anonim ***** válasza:
26%

" Ez ennyire nem működne manapság?"

Én azt nem tudom mire alapozzuk, hogy régen működött.

Rengeteg dolog működik, csak a többség lesz egyszer még 50 éves is. És akkor is élni kéne valahogy, valami vállalható módon. Ezért a gluténmentes ajánlások..

A zsírszegény ajánlások pedig simán a betegségipar és a dietetika kártékony behatásai, hát ilyenek is vannak, ők is élnek na csinálniuk kell valamit, mondjuk épp rosszat, de nem muszáj komolyan venni mindent, azaz nem muszáj túlmisztifikálni a dolgokat.

2013. nov. 17. 00:29
 2/5 anonim ***** válasza:
A 90-es években a zsíros kajákra fogták a hízást (a "diétás" gyümölcsjoghurt még ma is zsírszegény de tele van cukorral), száz évvel ezelőtt azt mondták, aki kövér ne igyon annyi vizet. Manapság a diéták 80% azon alapul hogy szorítsuk vissza a szénhidrát fogyasztását és kerüljük a magas GI-jű élelmiszereket. Ja és hogy sportoljunk mellette.
2013. nov. 17. 00:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Az, hogy ki mennyitől mennyire hízik teljesen egyén függő. Egy dolog biztos: aki nem eszik, nem hízik. A gluténmentes, laktózmentes, vega, zsírmentes stb mániák csak a pénzről szólnak (kivéve persze a valós emésztési zavarokat): nem attól fogysz le ha sportolsz és kevesebbet eszel, hanem ha hagyományos étrend helyett full szintetikus cuccokkal tömöd magad ami 3x annyiba kerül, plusz még vegyél hozzá áltudományos "szakirodalmat" is. Szóval szerintem igazad van, ez is csak egy újabb módszer, hogy elhitessék az emberekkel, hogy a problémáikra a megoldást kizárólag más emberek bankszámláinak hízlalásával lehet megoldani.
2013. nov. 17. 00:39
 4/5 anonim ***** válasza:
19%

Utolsó válaszolóval nem értek egyet. Míg az egészséges táplálkozás (gluténmentességgel együtt) nem drága különösebben, tehát nem dagasztja mások pénztárcáját.. legalábbis a hagyományos táplálkozáshoz képest, ami:

- beteg embereket teremt,

- akik orvosokhoz fognak járni

- gyógyszereket fognak szedni.

A legocsmányabb helyre kerül a pénzük, nem beszélve arról hogy a vásárlásukkal a tejipart és a gabonaipart is támogatni fogják, nem csak a gyógyszeripart és a betegségipart.

Hát ez szerintem bőven rosszabb, mintha valaki zöldségeket enne, megvenné valamelyik piacon a parasztbácsitól a disznóhúst, és egészségesen élne.. Márpedig azt ne vonjuk kétségbe, hogy aki így eszik, az egészséges lesz (konkrétan így gyógyítják a beteg embereket, szóval.. van előnye, értelme. és nem feltétlenül kerül sokba ám!)

2013. nov. 17. 00:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Nemcsak a pénzről szólnak. Biztos vagyok benne, hogy vega emberek ott is vannak, ahol nincs is pénz :D Nagyon sok millió vega van, nem mind unatkozó kövér fejlett országbeli, távolról sem.

A tej nagyon sokaknak nem emészthető könnyen felnőttkorban. Nem a kifejezetten és hivatalosan laktózérzékenyekről beszélek.

A sok glutén pedig nekem sem esik jól, rosszul ugyan nem leszek tőle, de amikor többet ettem belőle, éreztem, hogy a testem nem olyan könnyed tőle, mint jobb ételektől. Azt se tudtam, mi a paleo, de elhagytam a glutént. Egy masszívan gluténes-cukros nap (úgy adódott, hogy kipróbáltam) durván lenyom, nem akarok még egyszer teljesítménytúrázni ilyen után :D

Úgyhogy van, akinek jó oka van arra, hogy valamilyen étrendet követ, nem feltétlenül divatozik.

2013. nov. 17. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!