Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 168-169 cm magassághoz milyen...

168-169 cm magassághoz milyen súly ideális?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 20 éves nő vagyok 168-169 cm a magasságom és a jelenlegi súlyom 76-77kg között mozog. Voltam már 86 kg is, de szerencsére letudtam adni pár kilót, de még mindig duci vagyok és szeretnék olyan 66-68 kg lenni. Szerintetek ez a súly az én magasságomhoz ideális lenne már? Ó és van egy kis félelmem is. Félek, hogy ha sikerül lefogynom a hasm nagyon meglöttyed. Szóval ha keveset eszek és jól és sportolok is, akkor szerintetek sikerül úgy fogynom, hogy azért ne löttyedjen meg a hasam? :D

2013. nov. 10. 10:13
 1/9 anonim ***** válasza:
66%

Ne keveset egyél, hanem jót egyél. Ne a mérleget nézd, mert az sokszor kiábrándító és nem tükrözi a valóságot. Az első számú szempont mindig a testzsír %. Nőknél 15-18% közt már bőven jó. Hetente érdemes mérni. A második szempont pedig a tükör.

A zsír könnyebb, nagyobb a terjedelme és puha, löttyedt. Az izom nehezebb, kisebb, könnyebb, feszes.

[link]

Nem mindegy miből áll az a 65kg.

2013. nov. 10. 10:26
 2/9 anonim ***** válasza:
hat 60kg vagy 58 az idealisabb a magassagodhoz de viszont ha te lefogysz 68kg`ra es ugy erzed , hogy csinos es elegedett vagy akkor mar az is nagyon jo:) A hasad nem fog meglottyedni , mivel csak azoknak lottyed akik 30-50kg fogynak .. es meg fiatal vagy es regeneralodik a borod es ha mellette sportolsz is akkor tuti , hogy nem lesz lottyedt a hasad :) Sok sikert ! Es remelem tudtam segiteni :)
2013. nov. 10. 10:29
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) Én sportolok, tényleg: futok, ugrálókötél, hasprés vagy néha felülés ha sikerül :D, tollaslabda és nyáron úszni is szoktam. És jól eszek: csak vizet iszok, gyümölcsöt és zöldésget is rendesen eszek, csirke húst és halat eszek (disznót, marhát soha), soha nem eszek: chipset, gumicukrot és majonézt. És margarin helyett is inkább vajat szoktam fogyasztani. :D Első válaszoló: az a kép jó gusztustalan, de azért köszi. :D
2013. nov. 10. 10:59
 4/9 anonim ***** válasza:

Lehet guztustalan, de csak azt akartam vele szemléltetni, hogy mekkora a különbség 2 olyan ember közt aki izmos és aki pedig zsíros.

Az étrend oké, ha a mértékek is jók.

2013. nov. 10. 11:25
 5/9 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem fog lógni a hasad. Én 168cm/76,6 kg-ról kezdtem fogyózni és most vagyok 67,6 kg, tehát 9 kg ment le eddig és kicsit sem lóg a bőröm seholse. Pedig eleinte csak annyi volt a mozgás nekem, hogy napi 1-1,5 órát intenzíven sétáltam. Nemrég kezdtem bele a súlyzós edzésbe, de én kb 58 kg-ra szeretnék lefogyni, mert 5 éve is annyi voltam és kicsit hiányzik az az alak. Bár ugyanolyan alakom sosem lesz már, mert akkoriban semmit sem mozogtam és egészségtelenül táplálkoztam, viszont most a fogyózás alatt rászoktam a rendszeres mozgásra és az egészséges ételeket is jobban kívánom.

Remélem a végeredmény jobb lesz, mint amilyen 5 éve volt.

Egyébként én 23 éves vagyok.

2013. nov. 10. 11:36
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Ú és még annyi: lehet hülye kérdés de a márlegemen be lehet állítani hogy mérje meg a test zsír %-ot? :D Vagy vannak erre speciális mérlegek?
2013. nov. 10. 11:46
 7/9 anonim ***** válasza:

A mérleg nem tudja ezt mérni. [link]

Az ideális testzsírral itt nem kell foglalkozni. A leadható zsírtömeggel sem, mert itt 13% az ideális ami már csak testépítőknél ideális.

2013. nov. 10. 11:56
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi
2013. nov. 10. 12:02
 9/9 anonim válasza:

Szia!

Szerintem ha fokozatosan fogysz le, biztosan nem fog a hasadon látszani. Nekem a combomra és a hasamra rakódik ezért kicsit problémásabb volt onnan ledolgozni. Először a belső méregtelnítés, minél több folyadék (ami szerintem csökkenti az étvágyat is, nem kívántam annyit nassolni)utánna meg a fokozatos torna. Én hot krémmel kentem a problémás területeket és betkercseltem. Ha volt alkalmam rá, megengedtem magamnak profi masszázst is: [link]

A lényeg, hogy saját tempódban hladj, az elején nehezebb, de aztán egyre könnyebb a fogyókúra és a mozgás is.

2013. nov. 10. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!