168-169 cm magassághoz milyen súly ideális?
Ne keveset egyél, hanem jót egyél. Ne a mérleget nézd, mert az sokszor kiábrándító és nem tükrözi a valóságot. Az első számú szempont mindig a testzsír %. Nőknél 15-18% közt már bőven jó. Hetente érdemes mérni. A második szempont pedig a tükör.
A zsír könnyebb, nagyobb a terjedelme és puha, löttyedt. Az izom nehezebb, kisebb, könnyebb, feszes.
Nem mindegy miből áll az a 65kg.
Lehet guztustalan, de csak azt akartam vele szemléltetni, hogy mekkora a különbség 2 olyan ember közt aki izmos és aki pedig zsíros.
Az étrend oké, ha a mértékek is jók.
Biztos, hogy nem fog lógni a hasad. Én 168cm/76,6 kg-ról kezdtem fogyózni és most vagyok 67,6 kg, tehát 9 kg ment le eddig és kicsit sem lóg a bőröm seholse. Pedig eleinte csak annyi volt a mozgás nekem, hogy napi 1-1,5 órát intenzíven sétáltam. Nemrég kezdtem bele a súlyzós edzésbe, de én kb 58 kg-ra szeretnék lefogyni, mert 5 éve is annyi voltam és kicsit hiányzik az az alak. Bár ugyanolyan alakom sosem lesz már, mert akkoriban semmit sem mozogtam és egészségtelenül táplálkoztam, viszont most a fogyózás alatt rászoktam a rendszeres mozgásra és az egészséges ételeket is jobban kívánom.
Remélem a végeredmény jobb lesz, mint amilyen 5 éve volt.
Egyébként én 23 éves vagyok.
A mérleg nem tudja ezt mérni. [link]
Az ideális testzsírral itt nem kell foglalkozni. A leadható zsírtömeggel sem, mert itt 13% az ideális ami már csak testépítőknél ideális.
Szia!
Szerintem ha fokozatosan fogysz le, biztosan nem fog a hasadon látszani. Nekem a combomra és a hasamra rakódik ezért kicsit problémásabb volt onnan ledolgozni. Először a belső méregtelnítés, minél több folyadék (ami szerintem csökkenti az étvágyat is, nem kívántam annyit nassolni)utánna meg a fokozatos torna. Én hot krémmel kentem a problémás területeket és betkercseltem. Ha volt alkalmam rá, megengedtem magamnak profi masszázst is: [link]
A lényeg, hogy saját tempódban hladj, az elején nehezebb, de aztán egyre könnyebb a fogyókúra és a mozgás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!