Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 18 éves lány vagyok.170 cm és...

18 éves lány vagyok.170 cm és 80 kg. Idáig is zavart a súlyom, de mostanában még jobban. Szeretnék le fogyni, de nem sikerül. Tudnátok nekem mondani valami jó diétát, vagy valami tippeket?

Figyelt kérdés
2013. nov. 1. 22:25
 1/9 anonim válasza:

nézz balra... aztán jobbra...

Ismételd ezt meg minden alkalommal mikor étellel kínállnak :D

Egyébbként én nem voltam túlsúlyos,de amint elkezdtem futni elég sok lejött...

2013. nov. 1. 22:54
 2/9 anonim válasza:
100%

Szia! Én azt javasolnám, hogy zárd ki a cukrot, a fehérlisztet és a zsíros ételeket az étrendedből. Egyél sok zöldséget, a magas rosttartalmuk és az alacsony kalóriatartalmuk miatt. A gyümölcs tele van gyümicukorral, tehát azt is korlátozd és főleg a délelőtti órákban fogyaszd. Válaszd a teljeskiőrlésű péktermékeket!

Egyél napi ötször, hogy stabilan tartsd a vércukorszinted és az anyagcseréd ne lassuljon le. Heti egy kilónál többet ne akarj fogyni, bár eleinte fogsz, de az csak vízveszteség. Jegyezd meg, ha nagydolgod akad a WC-n, az is jelentős súlyveszteséggel járhat, tehát a tápcsatornád ürülése miatt is fogyhatsz eleinte gyorsabban. Az a lényeg, hogy zsírból csak heti 1 kg-ot tudsz veszíteni. Nagyobb veszteség az izomból történik, abban az esetben már keveset eszel, lelassul az anyagcseréd és zsírosodni fogsz. Hetente egyszer mérd magad, pl.: minden hétfő reggel, máskülönben napi szinten ingadozik a súlyod, az legfeljebb elcsüggeszt majd. Így viszont nyomon tudod követni az eredményt. Ha szeretnél, szerezz be egy mérőszalagot is, valamint készíthetsz before-after fotókat.

Igyál RENGETEG vizet, ne zavarjon, hogy nem esik jól, vagy hogy sokat kell pisilned. Majd hozzászoksz, napi 3-4 l nyugodtan lemehet. Szépít, hidratál, gyorsítja az anyagcserédet:D

Egyél sok fehérjét, pl.: natúrjoghurt, natúrtúró, fehér húsok, HAL, olajos magvak mértékkel, használj sütőzacskót az elkészítésükhöz. Ez nagyon fontos, hogy ne veszíts izmot.

Ha van rá pénzed, szerezz be l-karnitint, nem szeretném leírni, az mi, nézz utána. Igyál minden étkezés előtt egy kanál almaecetet egy pohár vízben feloldva, hihetetlen jót tesz az anyagcserédnek, az emésztésednek, segít a zsírbontásban, antioxidánsok, etc.

Keress neten egy kis edzéstervet otthonra, mondjuk heti 2-3 egyórás edzés. Ez nem azért kell, hogy izmosodj, hanem hogy a kalóriamegvonás miatt ne épüljenek le az izmaid. Minél izmosabb vagy, annál több kalóriát égetsz nyugalmi állapotban, annál fittebb vagy és annál gyorsabb az anyagcseréd. Azonkívül tónusos maradsz a fogyás ellenére is:D

Heti 3 kardió is menjen, futás, úszás, amelyik tetszik. Ha nem megy a futás, keress kezdő edzéstervet, azzal lassan hozzá tudod szoktatni magadat. Nem a gyorsaság a fontos, hanem a lassú, kitartó mozgás, amitől beindul a zsírégetés.

Végül pedig számold ki netes kalkulátorral, hogy mennyi az alapanyagcsere-szükségleted! Azon érték alá ne menj, vagy az izmaidat kezdi el lebontani a szervezeted, vizet vesztesz, etc, csak a mérleg mutat majd fogyást, a testzsírszázalékod ellenben a kevesebb izom, ugyanannyi zsír miatt nőni fog! Így "látatlanban" azt mondanám, nagyjából 1300-1400 kcalt egyél meg egy nap, 3-400at mozogj le belőle, az egy hét alatt hétezer kcal mínusz, azaz 1kg!

Sok-sok sikert, kitartást és energiát kívánok neked az életmódváltásodhoz! Biztos vagyok benne, hogy ha kicsit utánajársz a dolgoknak és képes vagy megdolgozni azért, amit igazán szeretnél, akkor el is tudod érni a célodat! Hiszen a tested a legkönnyebben formálható dolog az életedben: amit adsz neki, ahogy kezeled, annak megfelelően változik. És sose felejtsd el: gyönyörű vagy és erős, megérdemled a változást, amiért megharcolsz;D

2013. nov. 1. 23:00
 3/9 A kérdező kommentje:

Hehe.. ez igen tetszik, használni fogom a balra és jobbra nézést :P

Köszikee :)

2013. nov. 1. 23:05
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm.. nagyon hasznos tanácsokat adtál, és motivál is amit leírtál.. rendesen el hittem hogy egyszer én is lehetek GYÖNYÖRŰ ... Köszönöm :)
2013. nov. 1. 23:11
 5/9 anonim ***** válasza:
A fogyásra legjobb egy fiú akit szeretsz,annál nincs nagyobb motiváló erő.
2013. nov. 2. 08:39
 6/9 anonim ***** válasza:

a másik nagy bölcs mondás :

Mindent ehetsz,csak ne nyeld le .

2013. nov. 2. 08:43
 7/9 A kérdező kommentje:

Csak sajnos a fiú aki nekem tetszik az észre sem vesz, inkább úgy kezel mint a legjobb barátnőjét :( És most neki akarom fel nyitni a szemét, hogy én is ,, szép ,, vagyok. Csak ahhoz le kellene fogynom.. de nem sikerül.

Köszönöm a válaszokat! :)

2013. nov. 2. 10:49
 8/9 biaaa3 válasza:
Szia. hasonló cipőbe járunk. Én ma 2 hete, hogy elkezdtem a 90 napos diétát, 14 nap alatt 5 kg ot sikerült leadnom, próbáld ki, nem kell éhezned mellette, mindent ehetsz, csak arra kell odafigyelned, hogy napokra szétválaszd azt. Írj, hogy mi mellett döntöttél, mik a tapasztalatok. Sok sikert!
2014. febr. 17. 10:59
 9/9 A kérdező kommentje:
A barétnőmmel most fogunk kipróbálni vmi zöldség diétát, mellette még tortázni is fogok aztán, majd remélem le fog menni egypár vagyis jobb lenne ha 10kg le menne rólam :) Neked hogy megy a 90 napos diéta?? Mennyit fogytál?? nem tudnád nekem belinkelni? Előre is köszönöm :)
2014. febr. 23. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!