18 éves lány vagyok.170 cm és 80 kg. Idáig is zavart a súlyom, de mostanában még jobban. Szeretnék le fogyni, de nem sikerül. Tudnátok nekem mondani valami jó diétát, vagy valami tippeket?
nézz balra... aztán jobbra...
Ismételd ezt meg minden alkalommal mikor étellel kínállnak :D
Egyébbként én nem voltam túlsúlyos,de amint elkezdtem futni elég sok lejött...
Szia! Én azt javasolnám, hogy zárd ki a cukrot, a fehérlisztet és a zsíros ételeket az étrendedből. Egyél sok zöldséget, a magas rosttartalmuk és az alacsony kalóriatartalmuk miatt. A gyümölcs tele van gyümicukorral, tehát azt is korlátozd és főleg a délelőtti órákban fogyaszd. Válaszd a teljeskiőrlésű péktermékeket!
Egyél napi ötször, hogy stabilan tartsd a vércukorszinted és az anyagcseréd ne lassuljon le. Heti egy kilónál többet ne akarj fogyni, bár eleinte fogsz, de az csak vízveszteség. Jegyezd meg, ha nagydolgod akad a WC-n, az is jelentős súlyveszteséggel járhat, tehát a tápcsatornád ürülése miatt is fogyhatsz eleinte gyorsabban. Az a lényeg, hogy zsírból csak heti 1 kg-ot tudsz veszíteni. Nagyobb veszteség az izomból történik, abban az esetben már keveset eszel, lelassul az anyagcseréd és zsírosodni fogsz. Hetente egyszer mérd magad, pl.: minden hétfő reggel, máskülönben napi szinten ingadozik a súlyod, az legfeljebb elcsüggeszt majd. Így viszont nyomon tudod követni az eredményt. Ha szeretnél, szerezz be egy mérőszalagot is, valamint készíthetsz before-after fotókat.
Igyál RENGETEG vizet, ne zavarjon, hogy nem esik jól, vagy hogy sokat kell pisilned. Majd hozzászoksz, napi 3-4 l nyugodtan lemehet. Szépít, hidratál, gyorsítja az anyagcserédet:D
Egyél sok fehérjét, pl.: natúrjoghurt, natúrtúró, fehér húsok, HAL, olajos magvak mértékkel, használj sütőzacskót az elkészítésükhöz. Ez nagyon fontos, hogy ne veszíts izmot.
Ha van rá pénzed, szerezz be l-karnitint, nem szeretném leírni, az mi, nézz utána. Igyál minden étkezés előtt egy kanál almaecetet egy pohár vízben feloldva, hihetetlen jót tesz az anyagcserédnek, az emésztésednek, segít a zsírbontásban, antioxidánsok, etc.
Keress neten egy kis edzéstervet otthonra, mondjuk heti 2-3 egyórás edzés. Ez nem azért kell, hogy izmosodj, hanem hogy a kalóriamegvonás miatt ne épüljenek le az izmaid. Minél izmosabb vagy, annál több kalóriát égetsz nyugalmi állapotban, annál fittebb vagy és annál gyorsabb az anyagcseréd. Azonkívül tónusos maradsz a fogyás ellenére is:D
Heti 3 kardió is menjen, futás, úszás, amelyik tetszik. Ha nem megy a futás, keress kezdő edzéstervet, azzal lassan hozzá tudod szoktatni magadat. Nem a gyorsaság a fontos, hanem a lassú, kitartó mozgás, amitől beindul a zsírégetés.
Végül pedig számold ki netes kalkulátorral, hogy mennyi az alapanyagcsere-szükségleted! Azon érték alá ne menj, vagy az izmaidat kezdi el lebontani a szervezeted, vizet vesztesz, etc, csak a mérleg mutat majd fogyást, a testzsírszázalékod ellenben a kevesebb izom, ugyanannyi zsír miatt nőni fog! Így "látatlanban" azt mondanám, nagyjából 1300-1400 kcalt egyél meg egy nap, 3-400at mozogj le belőle, az egy hét alatt hétezer kcal mínusz, azaz 1kg!
Sok-sok sikert, kitartást és energiát kívánok neked az életmódváltásodhoz! Biztos vagyok benne, hogy ha kicsit utánajársz a dolgoknak és képes vagy megdolgozni azért, amit igazán szeretnél, akkor el is tudod érni a célodat! Hiszen a tested a legkönnyebben formálható dolog az életedben: amit adsz neki, ahogy kezeled, annak megfelelően változik. És sose felejtsd el: gyönyörű vagy és erős, megérdemled a változást, amiért megharcolsz;D
Hehe.. ez igen tetszik, használni fogom a balra és jobbra nézést :P
Köszikee :)
a másik nagy bölcs mondás :
Mindent ehetsz,csak ne nyeld le .
Csak sajnos a fiú aki nekem tetszik az észre sem vesz, inkább úgy kezel mint a legjobb barátnőjét :( És most neki akarom fel nyitni a szemét, hogy én is ,, szép ,, vagyok. Csak ahhoz le kellene fogynom.. de nem sikerül.
Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!