Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 15 évesvagyok vega szeretnék...

15 évesvagyok vega szeretnék lenni, komolyan is gondoltam. Tudom hogy hosszú folyamat. Elmondanátok hogyan érdemes elkezdeni?

Figyelt kérdés
2013. okt. 5. 09:14
1 2
 11/12 anonim válasza:

A fehérjeforrásokat aszerint osztályozzák, hogy milyen az aminosav összetétele. A teljes értékű komplett fehérje tartalmazza az összes nélkülözhetetlen aminosavat megfelelő mennyiségben, és arányban. Ilyen fehérje források elsősorban az állati eredetűek: hús,tej,tojás,halak és az ezekből készült termékek. A növényi források közül csak a szója és a gomba felel meg, de a gomba fehérje tartalmát emészthetetlen rost veszi körül. Az inkomplett fehérjeforrások elégtelenek, mivel egyes esszenciális aminosavakban hiányosok. Ilyenek a növényi fehérje források. Megfelelő más összetételű fehérjével teljes értékűvé tehetők, de ehhez ismerni kell a növényi fehérjék aminosav összetételét! A legújabb kutatások szerint 50 % állati, 50% növényi fehérje fogyasztás javasolt! A túl sok állati fehérje fogyasztása megterheli a vesét, ez a növényi eredetűre nem vonatkozik.

A hús a fő vasforrása a szervezetnek, /azért is néznek ki a vegák vérszegénynek/, a hal a fő omega 3 zsírsav beviteli forrás, ami az agy hibátlan működéséhez nélkülözhetetlen!

Nincs pro, és kontra. Kár vitatkozni. az egészséges táplálkozáshoz kell húst enni. Nem attól leszel egészséges mert nem eszel húst. És beteg, fanatikus vegákkal nem vitatkozom, mert ez kb. olyan, mint egy fényevőt meggyőzni a hülyeségéről. Mivel az agya nem jut a megfelelő fehérjékhez, és tápanyagokhoz, a reális gondolkodás megszűnik a számára. Kisebb problémák megoldása is, idővel bonyolult lesz.

2013. okt. 9. 14:38
 12/12 anonim válasza:

Helló! Én már 5 éves korom óta Vega vagyok!Szóval nekem nem volt nehéz...

De a nővérem kb.1 éve Vega ő neki előszőr nagyon nehéz volt de előtte megnézet valami undoritó videót a húsrol és mindig mikor megkivánta a húst arra gondolt. Nekem az is elég hogy belegondolok hogy az az állat amit megeszek valamikor élt mozgot és úgyanúgy élni akart mint én,barátnőm azt mondja hogy az állatoknak ez a dolguk... és egyéb hülyeségek... ilyenkor nagyon mérges vagyok rá. Én már némely hús látványátol elhányom magam de a nővérem is 15 évesen kezdte...

Szóval szerintem probáld meg megéri én mindennap úgy alszom el hogy nem öltek miattam állatot és remek érzés.

Hajrá kitartás!!! :)

2013. okt. 16. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!