Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 1 hete alig eszem, de tele...

1 hete alig eszem, de tele vagyok energiával. Hosszú távon lehet így károsodás?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy jön a tél, és már nem tudok a kertből élelemhez jutni. Most a mindenféle felgyűlt kaját fogyasztom, azt próbálom beosztani (tészta, tojás, konzervgomba). Jó ideig nem lesz pénzem ennivalóra, és mindenkinek púp vagyok a hátán, tehát nem kérek segítséget. Annyi pénzem van, hogy vagy számlákat fizetek, vagy eszem.

Pár hónapot mehet ez így anélkül, hogy megbosszulja magát?

Most még van szőlő, egész nap abból csipegetek, ha kezdene lemenni a vércukrom. Egy darabig lesz dió, szelídgesztenye. Sajnos betárolni nem tudtam semmit, mert most költöztem ide.

Éhesnek nem érzem magam, bár tapasztalat, hogy ha pénzhiány miatt nem eszem, akkor tök jól tűröm (így szoktam le anno a cigiről is, egy nap nem futotta rá, és jól bírtam a hirtelen megvonást, nem lázadt a szervezetem).

Meg már kitapasztaltam, hogy ha nem viszem fel nagyon a vércukrom, hanem nagyjából állandó szinten tartom (többször eszek néhány falatot), akkor az erőm kitart egész nap. Úgy számolom, hogy a kritikus 600 kcal alatt van a táplálkozásom, már lement 3,5 kg. Rengeteget iszok egyébként.

2013. szept. 22. 19:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Mi a célod? Fogyni akarsz?
2013. szept. 22. 20:28
 2/5 anonim válasza:
postázzak almát?
2013. szept. 22. 20:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Az éhezés egy régi ismerőse az embernek.

Igen, ha nem fogsz tudni enni, előbb-utóbb beteg leszel. De aki szegény, és enni csak búzát tud, az is rosszul jár hosszú távon, mert minőségileg úgyis éhezni fog.. sajnos. Tehát az étkezés sajnos nem olcsó dolog.. és nem nagyon lehet megkerülni, enni kell s lehetőleg értelmes élelmiszert, ami nem annyira olcsó.

2013. szept. 23. 07:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem árt a fogyás, szerencsére van tartalékom (kb. 10 kg felesleg), csak nyilván nem így képzelném el, ha ezt le akarnám adni, és attól is tartok, hogy az izmaimat kikezdi. Márpedig szerintem az már nem lesz ilyen baráti érzés, és szükségem is van rá, mert lehet, hogy részmunkaidőben egy menhelyre tudok elmenni dolgozni...

Egyelőre nem érzek semmi különöset, csak annyit, hogy a keringésem egy kicsit kiegyensúlyozatlan (ha egy kicsit lehajolok, már enyhén szédülök).

Köszönöm a válaszokat egyébként!

2013. szept. 23. 09:33
 5/5 anonim válasza:
Nézz utána az interneten ,hogy mik azok a vad növények, amik ehetők , rengeteg tápanyag van bennük. Például csalán,gyermekláncfű , ..sok zöld növény ehető, ..de vannak gyümölcsök is pl csipkebogyó. Csalánból lehet olyan főzeléket főzni mint a spenótból, de akár pl összeturmixolhatod gyümölcsökkel ,és egy finom étel-italt kapsz :)
2013. nov. 2. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!