Le tudnék így fogyni? 15/L
A sikeres fogyás alapja a kenyér és péksütemény (búzaliszt) fogyasztás minél komolyabb csökkentése.
Aztán a keményítőfogyasztás visszafogása (krumpli, rizs) aztán a glutén és tejmentesség. Ha mind megvan (akkor zöldségeket és húsokat eszel) akkor szép fogyásra lehet számítani. Minél több 'egyéb' étel marad az étrendedben, potenciálisan annál lassabb a fogyásod, annál kevesebb hasznos tápanyaghoz jutsz, annál nehezebb dolgod lesz.
Adott esetben a reggeli kukoricás zabos tejes étkezés miatt, a többi krumpli és rizsevés miatt nem lesz sikered, ez majd kiderül ahogy kipróbálod. De tudd, hogy ha nincs sikered akkor az csak azért van, mert tömény keményítőt eszel reggelire ráadásul tejjel. (kevés rizs hússal és zöldségekkel még mindig használható alternatíva lenne a tejhez képest).
Müzlit nincs is értelme megenni, gyümölcs helyett jobb lenne zöldség tízóraira. Gyümölcsöt fogyás alatt egyáltalán nem kellene enni, ráadásul te így is eléggé sok szénhidrátot eszel a rizs, krumpli meg tészta miatt, már a reggeli zaboddal. Apropó tészta, ha már eszel búzalisztet tészta gyanánt, akkor miért nem eszel kenyeret és péksüteményt?
A vacsorád használható, sok sikert kívánok de a többi étkezésed ha átgondolod átlagos. Az átlagosan evő emberek átlagosan elhízottak, ez gondolom elég rossz, erre írnám én hogy az étkezésed nagy része, fölösleges finomkodni: rossz. Hogy hogyan oldd meg.. próbálj segítséget kérni hogy valaki segítsen bevásárolni, főzni zöldségeket, húst. Ezt lehet csinálni.
Én ezzel kevés sikerre látok esélyt, de nagyon sok sikert kívánok, és szerintem próbálj még változtatni.. Reggelire miért akarsz zabot enni amikor tojást is ehetnél? Ilyen apróságokon is múlhat, és máris több étkezés lenne rendben.
4-es:
Reggelire azért eszem csak ilyen könnyen összecsapható kaját, mert, mint írtam, nincs sok időm, rohanok a buszra. 5.30-kor kelek, ha hamarébb kelnék, kb elaludnék ültömben. 6.00-kor megy a buszom, tőlünk 3-4 percre van a megálló, úgyhogy otthon max. 25 percem van lezuhanyozni, felöltözni és reggelizni. Elhiszem, hogy nem a legegészségesebb a zabkása, meg a kukoricapehely, de még mindig jobb, mintha nem ennék semmit (ezt a hibát szoktam régebben elkövetni). Tojást főzni nincs időm. Az ebéddel, mint mondom, nem csinálhatok semmit. Amúgy pedig már csak azzal, hogy 1 hónapja nem eszem édességeket, és többet mozgok, lefogytam 4 kilót.
5-os:
A nagyim rögtön jönne ezzel a "nem kell lefogynod, még növésben vagy, és amúgy sem vagy kövér" dumával. De egy ideje már nem is nagyon vágyom a sütikre, ha nála vagyok, max bekapok 1 darabot, hogy ne sértődjön meg :)
Mindig alaposan át kell gondolni milyen kompromisszumokat hozunk.. Nagyival, reggelivel, mindennel. Aztán ha akarjuk meghozzuk őket.
Tényleg jó dolog a reggeli, ez világos. De attól még senki sem lett beteg, hogy nem reggelizett (hiszen az ember csak a modern időkben különíti el és köti időhöz az étkezéseit, ennek lehetnek előnyei de nem a világ vége, ha elcsúsznak az étkezések). Ellenben a tejes zabos kukoricás koszttól már bizony alakulnak ki civilizációs betegségek. Ez lehet nem 15 évesen, hanem majd 20-25-(40) évesen lesz fontosabb, most akkor elég annyi hogy olvass erről is.
Velem az a baj, hogy ha nem reggelizem, akkor egész nap éhes vagyok, és sokkal többet eszem... Talán megpróbálom azt, hogy egy 10 perccel hamarébb kelek fel, és akkor győzök magamnak főzni egy tojást, mondjuk miközben öltözök, aztán majd meglátom, mennyit árt az éberségemnek az 10 perc xD
A nagyit illetően pedig az a legjobb kompromisszum, hogy minél kevesebbszer járni hozzá (2-3 hetente), és minél kevesebbet enni nála :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!