Ez így megfelelő egy 13 éves lánynak aki 168 cm és 53 kg?
Igen ez elég... reggelire meg tízóraira.
Ennél sokkal többet kell enned ahhoz, hogy rendesen fejlődni tudjon a szervezeted.
az almában körülbelül 20-50 kcal van, a mandarinban kb 50, a fasírt ha barnakenyérből készült igencsak kevés... max 100
azaz ha két alma és két fasírt: 300-350 kalória
előző válaszoló vagyok:)
ezen az oldalon van egy olyan hogy "Mennyi az Ön napi kalóriaszükséglete?"
ha a közepesen aktívot jelöljük be akkor 2000 kcal jön ki.. ez azt jelenti hogy a napi munkálkodásaid során ennyi kalóriából tud a szervezeted táplálkozni. mint a benzinnel a kocsi. ebben a korban a tested fejlődik (magasodsz nőnek a csontjaid melleid stb) ha egészségesen akarsz fejlődni legalább 1600 kcalt meg kell enned egy nap. persze ez ne csokibol álljon: fontos a változatosság mivel minden vitamin más-más ételben található (levesek, hús, főzelékek, stb.)
és szerintem neked nincsen szükséged fogyókúrára, szóval ne ennyit egyél mert ez a 300-400 napi kalória drasztikus fogyáshoz vezethet, amiből evési zavar alakulhat ki. (keress rá bulímia, anorexia + további étkezési zavarok)
remélem segíthetttem :)
üdv:
egy 16éves lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!