160-as pulzussal futottam 70 percet. Zsírt égettem edzés
közben?
1/10 A kérdező kommentje:
Azt mondják a zsírégető tartomány, de azerintem nem lehet 130as pulzussal futni ,mert nekem a leglassabb kocogásnál is minimum 135 a pulzusom, pedig versenyszerűen sportolok.
Ez az egész "zsírégető-tartomány", meg pulzus-dolog úgy hülyeség, ahogy van. Egy amcsi fitneszguru találta ki, és meg is gazdagodott belőle.
Amint elkezdesz futni, már az első száz méteren elkezded égetni a kalóriákat. Innentől már csak azon múlik a zsírégetés, hogy futás után vissza is pótolod, vagy nem. Ha nem zabálsz, és mellette futsz, akkor fogyni fogsz.
Hogy a saját példámon is bizonyítsam, mekkora hülyeség ez a pulzusosdi: két hónapja kényszerűségből áttértem a biciklivel munkába járásra, mert bérletre nincs pénzem. Naponta összesen kétszer negyed órát biciklizem, emellett ugyanannyit eszek, mint előtte. Inkább meg sem mondom, mennyit fogytam, nem hinnéd el... Pedig a fent említett elmélet szerint minimum 45 percig kellett vona egyhuzamban bicikliznem ahhoz, hogy egy deka zsír lemenjen rólam. :P
2009. nov. 1. 20:39
3/10 A kérdező kommentje:
köszi:) de egyébként nem lehet, hogy nem csak zsírból fogytál? Mert nálam az lenne a lényeg, hogy csak zsírtveszitsek, izmot egy grammot se...
Amíg megfelelően el van látva a szervezeted tápanyagokkal, és persze eleget mozogsz, csak zsírból fogysz.
2009. nov. 1. 20:54
Első vagyok: sosem voltam még ilyen izmos, mint most. Sportolással egyszerűen nem tudsz izomból fogyni, ha mellette eszel. Attól épp, hogy épül az izom! A koplalás az, ami beindítja az izombontást.
2009. nov. 1. 20:59
biciklis!
na de mégis, írd már le, léci, mennyit fogytál, olyan kíváncsi vagyok. :)
2009. nov. 1. 21:46
7/10 A kérdező kommentje:
én is évek óta futok, de nekem sem sikerül 130-140es pulzussal futni. Nekem mondjuk bevált azért a pulzuskontroll: 160 alatt tartva a pulzusomat akármeddig menni tudok, míg korábban 170-180 körül futottam, mert nem éreztem magam rosszul, de másfél óra után kipukkadtam, mint egy lufi.
2009. nov. 1. 21:57
9/10 A kérdező kommentje:
160as pulzussal futottam 70percet, 180assal ugyanennyit. Ennél többet nem bírok, mert nagyon unalmas. Akkor melyik lenne jobb zsírégetés szempontjából 160as 70 vagy 180as 70?
Mindkettő elég magas. 20-30 év körül a maximális pulzus 190 körül van, ezért a 180 az már igen durva, nem célszerű rendszeresen, órákon át ilyen szinten tartani a pulzust. Szerintem a legjobb a 70 perc/140-160-as pulzus lenne. Az biztos, hogy zsírégetésre legjobb a lassú edzés.
2009. nov. 1. 23:17
Kapcsolódó kérdések: