Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mik a magas fehérje tartalmú...

Mik a magas fehérje tartalmú ételek?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt olvasom, hogy diéta mellett minimum 1,5g/tskg fehérjét be kellene vinni, de ha megfeszülök sem jön össze. Eszek húst, sokszor eszek túrót, vacsora helyett biotech ultra loss shaket iszok, de sokszor még az 1 g se jön össze? Többet pedig nem bírok enni, mik lendítenének rajta többet?

2013. aug. 7. 14:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

1g se jön össze? Mégis mennyit eszel te?

Azok, amiket leírtál: hús, tojás, hal, túró.

100g csirkében mondjuk van 23-24g fehérje. 100g-ot azért nem olyan nehéz megenni...

2013. aug. 7. 14:11
 2/4 anonim ***** válasza:

1# vagyok, közben leesett mire írtad az 1g-ot. :)

Pedig ezek vannak, esetleg igyál több proteinturmixot. A jelenlegi hány % fehérjét tartalmaz?

2013. aug. 7. 14:14
 3/4 A kérdező kommentje:
Hát igen, ez az, hogy nem eszek sokat, pl ebédre ma 100 g húst és 100 g rizst ettem zöldséggel. Reggelire kb 60 g-nyi körözött, teljes kiörlésű kenyérrel, délután esetleg eszek pár szem gyümölcsöt, esetleg 1 natur joghurtot mellé, vacsi helyett pedig a fehérje shake. Ha megiszom a 2-3 l vizet (és ebből is azt tanácsolták inkább 4-et kellene innom) akkor már nem igazán tudok többet enni. Min változtassak?
2013. aug. 7. 14:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Ó, a szálkásító diétáknál írnak sokkal többet is. Én magasról teszek rá, mivel örülök, ha megvan az 1g, de nem esek kétségbe, ha kevesebb, fehérjehiányom és hatalmas izomvesztésem (eleve nincs olyan sok) már 0,8-cal se lesz, a tapasztalataim ezt mutatják. Nem tudok mit csinálni, megteszem, amit tudok.

Igaz, én nem eszem keveset, viszont szinte sosem eszem tejterméket (legfeljebb néha 1-2 dkg sajtot) és alapjáraton húst sem. De a majdnem 1g összejön. Napi pár tojásból, változó mennyiségű olajos magból, zöldségből (ebből elég sok jön, az étrendem már csak ilyen) és gyümölcsből, az aminosavösszetétel pedig remélhetőleg nem túl rossz, arra már nem tudok koncentrálni, még általánosan a fehérjét is ritkán számolom ki, de tudom, hogy ahogy normálisan eszem, az a minimumot megüti.

Sok kicsi sokra megy. Pár deka olajos mag (egész rendes mennyiségű fehérje, de sok kalória és zsír, bár ez önmagában nem gond, azokra is szükség van) vagy egy csomó megfelelően megválasztott zöldség (aránylag kevés fehérje, viszont könnyű belőle sokat enni és kalóriában sem olyan sok, persze attól függ, melyik) már igencsak rendesen hozzá tud adni a napi fehérjebevitelhez. De a tojás különösen komplett cucc, azzal nehéz melléfogni, csak éppen nem mindenki tudja nagymennyiségben tolni (én sem).

2013. aug. 7. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!