Miért nem vagyok szomjas szinte soha?
Figyelt kérdés
Mindig azt mondják igyak sokat,de egyszerűen nem vagyok szomjas,és sokszor evés után is elfelejtek inni.hogyan tudnék ezen változtatni?2009. okt. 25. 09:38
1/5 anonim válasza:
Ne azért igyál,mert szomjas vagy,legalábbis hogyha ez a célod,akkor mindig igyál,még akkor is,ha nem vagy szomjas.Vagy menj ki,fuss pár kört,be is sz**ok,ha nem lesz kedved inni:D
2/5 anonim válasza:
Én sem voltam szomjas. Napi fél litert ha megittam. Aztán változtattam.... kényszerből ittam.. nem kívántam, de ittam. Aztán mostmár hozzásoktam és azóta ha nincs meg a napi 2-3 liter, érem h szomjas vagyok.
3/5 anonim válasza:
ha a szómjúság érzetét érzed az már nem igazán jó mert dehidratált vagy és jobb megelőzni hogy a tested jeleket küldjön, hogy igyál.
4/5 anonim válasza:
Csalóka is lehet ám az érzés. Mikor elkezdtem fogyózni, akkor jöttem rá, hogy sokszor éhségérzetet érzek, közben kiderült, hogy csak szomjas vagyok. 1-2 pohár víz 100%-osan és órákra lecsökkentette az "étvágyamat", ami ugye lehetetlen lenne, ha tényleg éhes lettem volna. Rájöttem, hogy ez nem ritka jelenség. Próbáld ki!
5/5 anonim válasza:
A 11.07-es válaszolónak teljesen igaza van.Ha azt érzed,hogy szomjas akkor már a sejtjeid szomjazak így üzen a szervezet a kiszáradás ellen.Azért van az ,hogy sok idős embert kiszáradással visznek kórházba/amibe aztán sokan bele is halnak/mert ahogy idősödünk a szomjúság érzetünk úgy csökken és szó szerint elfelejtenek inni.Napi 1,5 2 liter vízre van szükségünk.Szerintem az jó módszer lenne nálad,ha mindig lenne közeledben 1 pohár víz és akkor eszedbe jut,hogy hoppá inni kell akár érzed szükségét akár nem.Gondolj bele testünk 75 százaléka víz,amiből naponta mintegy 2 liternyit veszítünk izzadással,vizeléssel légzéssel stb ezt pótolni kell,nem beszélve arról.hogy a szervezetedből a víz mossa ki a méreganyagokat ,ha nem iszol elég vizet akkor a méreganyagok csak keringenek a szervezetedben és újra lerakódnak.Ezzel terheled a méregtelenítő szerveidet,nem beszélve arról,hogy a méreggel telített szervezet könnyebben megbetegszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!