Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem vagyok szomjas...

Miért nem vagyok szomjas szinte soha?

Figyelt kérdés
Mindig azt mondják igyak sokat,de egyszerűen nem vagyok szomjas,és sokszor evés után is elfelejtek inni.hogyan tudnék ezen változtatni?
2009. okt. 25. 09:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Ne azért igyál,mert szomjas vagy,legalábbis hogyha ez a célod,akkor mindig igyál,még akkor is,ha nem vagy szomjas.Vagy menj ki,fuss pár kört,be is sz**ok,ha nem lesz kedved inni:D
2009. okt. 25. 10:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én sem voltam szomjas. Napi fél litert ha megittam. Aztán változtattam.... kényszerből ittam.. nem kívántam, de ittam. Aztán mostmár hozzásoktam és azóta ha nincs meg a napi 2-3 liter, érem h szomjas vagyok.
2009. okt. 25. 10:22
 3/5 anonim válasza:
ha a szómjúság érzetét érzed az már nem igazán jó mert dehidratált vagy és jobb megelőzni hogy a tested jeleket küldjön, hogy igyál.
2009. okt. 25. 11:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Csalóka is lehet ám az érzés. Mikor elkezdtem fogyózni, akkor jöttem rá, hogy sokszor éhségérzetet érzek, közben kiderült, hogy csak szomjas vagyok. 1-2 pohár víz 100%-osan és órákra lecsökkentette az "étvágyamat", ami ugye lehetetlen lenne, ha tényleg éhes lettem volna. Rájöttem, hogy ez nem ritka jelenség. Próbáld ki!
2009. okt. 25. 11:34
 5/5 anonim ***** válasza:
A 11.07-es válaszolónak teljesen igaza van.Ha azt érzed,hogy szomjas akkor már a sejtjeid szomjazak így üzen a szervezet a kiszáradás ellen.Azért van az ,hogy sok idős embert kiszáradással visznek kórházba/amibe aztán sokan bele is halnak/mert ahogy idősödünk a szomjúság érzetünk úgy csökken és szó szerint elfelejtenek inni.Napi 1,5 2 liter vízre van szükségünk.Szerintem az jó módszer lenne nálad,ha mindig lenne közeledben 1 pohár víz és akkor eszedbe jut,hogy hoppá inni kell akár érzed szükségét akár nem.Gondolj bele testünk 75 százaléka víz,amiből naponta mintegy 2 liternyit veszítünk izzadással,vizeléssel légzéssel stb ezt pótolni kell,nem beszélve arról.hogy a szervezetedből a víz mossa ki a méreganyagokat ,ha nem iszol elég vizet akkor a méreganyagok csak keringenek a szervezetedben és újra lerakódnak.Ezzel terheled a méregtelenítő szerveidet,nem beszélve arról,hogy a méreggel telített szervezet könnyebben megbetegszik.
2009. okt. 26. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!