173cm magas és 59kg vagyok. Túlsúlyosnak érzem magamat! Mit tehetek ez ellen?
Figyelt kérdés
2011-ben elkezdem a diétát 71kg voltam és 10-12 hónap alatt lefogytam 58 kg-ra ,persze mellette rendszeresen futtam is.Aztán egy évet kihagytam ,nem híztam vissza 58-59 kg vagyok de ha tükörbe nézek nem vagyok elégedett önmagammal,újból visszajöttek azok az érzések ,hogy nem szeretem önmagamat kövérnek látom magamat a tükörben ,lelkiismeret furdalásom van ha csak bármit is eszem ennek a következménye ként elkezdtem megint a futást 7 napból 5-öt rendszeresen tornázok és futok.De semmit nem javult az önbecsülésem ha a tükörbe nézek egy nagyon kövér személyt látok.Lehet hogy testképzavarom van?Tudom hogy nem teljesen normális a gondolkodásom de nem tudom mit tehetnék ellene.Nem valami jó minden reggel azzal ébredni hogy "jaj ma nem ehetek ,ha pedig eszem akkor azt le kell futnom" . Mit tehetnék?2013. júl. 29. 02:21
1/11 A kérdező kommentje:
*Elkezdtem
2013. júl. 29. 02:29
2/11 anonim válasza:
Szerintem a 173 centiméterhez kevés az 59 kiló..:S Szóval szerintem ne sanyargasd tovább magad, mert úgy vagy jó, ahogy vagy, csak keress fel egy pszichológust, mert ő szerintem hamarabb tudna segíteni a problémádon :/
3/11 anonim válasza:
ha lány vagy akkor nem fog megártani a fogyás, még 50 kilóval is jól néznél ki, de ettől még nem tartanád magad szebbnek és nem lennél elégedett. ez a része fejben dől el. Szeresd magad így is :) az a kis felesleg nem rondít rajtad, attól még ugyanúgy te vagy, max még nem a legjobb formában, de ugyanúgy szép vagy :)
4/11 anonim válasza:
bocsi, pontosítok: 50 kilóval akkor néznél ki jól, ha nagyon vékony a csontozatod :) pl ha izmos vagy és erősek a csontjaid és nehezek, akkor lehet, hogy most is vékony vagy. Túlsúlyos viszont nem vagy. Egy képet nem mutatsz nekünk? sztem dícséreteket kapnál :) az is jó az önbizalomnak :)
5/11 anonim válasza:
szerintem kezdödö anorexiád van. menj dokihoz. a sulyod tökéletes. még 63-65-tel is az lenne.
6/11 anonim válasza:
Le kellene adnod még vagy 8-10 kilót! Így sosem döntöd meg az anorexiás rekordot!
7/11 anonim válasza:
175 cm vagyok 58 kg és minden nap zabálok csak hogy hízzak, mert én meg anorexiásnak látom magam. Szerintem még hízhatnál is kicsit, nehogy fogyni kezdj!
22/L
8/11 anonim válasza:
Én ugyanekkora magassághoz 64 kiló vagyok és nagyon jól érzem magam így. Persze attól is függ, hogy a súly hogyan oszlik el rajtad, de nem tudom elképzelni, hogy 59 kilóval ne néznél ki jól. Elmondom mi a titok: nem szabad annyit nézegetni magad a tükörben! Én is beleesek néha ebbe a hibába, hogy ráparázok a súlyomra meg a kinézetemre. Szerintem meztelenül meg fehérneműben egyáltalán ne nézegesd magad a tükörben, mert akkor úgyis rákoncentrálsz a hibákra. Csak öltözködésnél nézz bele a tükörbe és olyan ruhákban, amik jól állnak (de gondolom úgyse veszel direkt olyan ruhákat amik nem állnak jól) és akkor visszajön az önbizalmad. Meg a visszajelzésekre figyelj inkább! Nekem sokszor van, hogy az utcán megnéznek vagy próbálnak ismerkedni, ez eléggé önbizalom növelő és azt sugallja, hogy ha másnak így tetszem, akkor magamnak miért ne?
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a tanácsokat igyekszem megfogadni őket ,de a futást és az edzést nem fogom abbahagyni,egyébként pedig 20/L vagyok.
2013. júl. 29. 14:29
10/11 anonim válasza:
Én meg 172 vagyok és 55. egyáltalán nem "anorexia alkat" mindenkin máshogy oszlik el a súly
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!