Mért nem tudok lefogyni?
Alig eszek, többnyire csak ebéd, vacsora és 7 után már semmi. Maximum tej/turmix, vagy zöldség.
Napi 2x futok. Reggel és este, ezen kívül edző terembe is járok, heti 3-4x.
Kiskoromban elég vékony voltam, majd olyan 7-8 évesen elkezdtem hízni. 14 voltam, amikor orvoshoz küldtek, és leadtam 18kg-t. Azóta is járok. És betartom mindíg, amit a doki mond. Tavaly kiderült, hogy a pajzsmirigyemmel sincs minden rendben. Kaptam is rá gyógyszert, amit rendesen szedek, de semmi. Próbáltam azt is, hogy nem ettem szinte semmit se, csak zöldség/gyümölcs pár napon keresztül, de akkor se volt semmi változás, 1 grammnyi se.
A helyzet az, hogy ha hízok, akkor csak a hasamra és a csípőmre. Karom, lábam izmos, formás. Mit tehetnék?
19/F 88kg 188cm
Reggelit egyszerűen nem kívánom... meg hát ugye most szünet van, így hát általában délben kelek. Suli alatt meg max. egy Győri édes jó reggelt, mást nem szokok, nem vagyok éhes.
A hasamon elég nagy a felesleg, szóval először azt kellene eltüntetni. Aztán gondolkozhatok majd a kockákon.
Én meg az első válaszoló vagyok és jobbulást kívánok neked!
Nyilván elírtad itt a dolgokat, hiszen én nem azt mondtam, hogy nem lehet lefogyni, hanem pont az ellenkezőjét. Ha kevesebb kalóriát viszel be mint amennyit a szervezeted felhasznál akkor fogyni fogsz. Irreleváns, hogy milyen betegséged van, ez csak egyszerű matematika. Ha nincs miből zsírt tárolni, akkor nem tud a szervezeted zsírt raktározni, mert nincs miből. Ha több energiát használsz el, mint amennyit beviszel, akkor óhatatlanul is hozzá fog nyúlni a szervezeted a zsírhoz, elkezdi lebontani.
Tényleg sajnálatos, hogy pajzsmirigy betegséged van, bár ahogy látom ez neked bizonyos szempontból kényelmes, mert erre foghatod, hogy nem tudsz fogyni. Csakhogy ez képtelenseég, ez biológiailag lehetetlen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!