Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Igaz az hogy nekem naponta...

Igaz az hogy nekem naponta 2600 kalóriát kéne ennem ahoz hogy fogyjak. Ha igen és betartom akkor mozgás nélkül is lemegy az a heti 0.5 kg? És mi az a BMR ( alapanyagcsere)?

Figyelt kérdés

Megnézem egy internetes kalóriaszükségletes oldalon hogy mennyi az én szükségletem stb.

A szükséges adatok ( kor, nem,fizikai aktivitás ) a képen látható. [link]

Csak olyanok válaszoljanak akik biztosan tudják hogy mit beszélnek !Köszönöm

2013. júl. 22. 12:49
 1/5 anonim válasza:
Ez attól függ, hogy fiú vagy vagy lány? Ha fiatal vagy 20-25 körül szerintem a napi 2600 kalória az sok. Én tavaly novemberben 86 kg-voltam most 55 kg vagyok.
2013. júl. 22. 13:03
 2/5 A kérdező kommentje:

[link]

Itt van minden adat rólam és a szükséglet stb.

2013. júl. 22. 13:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen
2013. júl. 22. 13:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Ilyen adatokkal stimmel, de arra figyelni kell, hogy ahogy csökken a súlyod, úgy fog a kalóriaigényed is csökkenni.

Ha 130 kg-os súllyal ennél kevesebbet kezdenél bevinni, akkor azzal tényleg csak komoly zavaroakt okoznál a szervezetednek.

Ahhoz, hogy annyit leadj, amennyi szükséges, igen sok idöre és kitartása lesz szükséged. Viszont ne akarj véletlen sem gyorsan fogyni, mert a börödnek idö kell, hogy összehúzódjon, ha gyorsan fogy valaki, akkor utána csak lógna rajta a bör, és ezt rendbehozni utólag nem lehet.

Sok sikert!

2013. júl. 22. 13:33
 5/5 anonim ***** válasza:

A kalória szükségletedet nem lehet pontosan megmondani csak durván becsülni. Ez azért van mert a tested összetétele és állapota nagyban befolyásolja, de a kalkulátor csak testtömeget kérdez.

A BMR az a kalória mennyiség amit mozgás nélkül is elhasználsz egy nap, pusztán azzal hogy lélegzel és ver a szived.

Ennek ellenére kiindulásnak jó ha 2600 kalóriát viszel be, és pár hét alatt meglátod hogyan változik a súlyod, és annak megfelően tudsz növelni vagy csökkenteni.

De igazából a tápanyagok aránya legalább ugyanolyan fontos mint a kalória mennyiség. Hiszen csak zsírt akarunk veszteni és nem sovány testtömeget, tehát nem elég a súlycsökkenésre figyelni.

2013. júl. 22. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!