Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szeretnék lefogyni és kicsit...

Szeretnék lefogyni és kicsit formába hozni magam. Szerintetek így működhet?

Figyelt kérdés

Az elmúlt két évben rettentően egészségtelenül étkeztem és nem mozogtam, aminek meg is lett az eredménye +20 kg formájában. Arra gondoltam, hogy egyszerűen iktatom az egyszerű szénhidrátokat az életemből, nyilván nem teljesen, de amennyire csak tudom. A gyümölcsöket, zöldségeket nem mellőzném, de a cukrot (édességeket, sütiket, stb) igen. Összetett szénhidrátokból is kevesebbet fogyasztanék, és azokból is igyekeznék egészségesebbet, pl teljes kiőrlésű kenyér, zab, olajos magvak. Húsból eddig is csak csirkemellet ettem, a zsíros ételekért pedig nem rajongok. Az én hízásom oka (a mozgásszegény életmódon kívül..) egyértelműen a sok cukor és pékáru volt, elvileg ha ezeket kiiktatom fogyhatok, ugye?

Ezek mellett napi 20-30 perc intenzív mozgást terveztem a hét minden napjára, de erről nem szeretnék véleményeket hallani, nekem az volt a meggyőző, hogy minden nap rövid, de intenzív mozgás hatékonyabb, mint hosszabb, de kevésbé intenzív, és nekem mindegy, hogy ki miben hisz, én ebben. :)

Előre is köszönöm a válaszokat.

2013. júl. 20. 21:37
 1/2 anonim ***** válasza:
Logikus hogy minél egészségesebben élsz annál inkább pozitív irányba változik a tested. Szerintem ez első körben elég változtatás és majd meglátod meddig jutsz vele. Jó dolgokat írtál úgy látom azért képben vagy. Zöldség mehet töménytelenül, viszont amikor gyümölcsöt eszel jó tudni nagyjából mennyire cukros. Mozgásból esetleg csinálhatsz valami erősítés jellegűt is, az a valódi alakformáló. A legapróbb részletekig lehetne csiszolni az étrendet és a mozgást is, de én sem látom értelmét hogy kapásból rábeszéljelek egy fitneszmodell versenydiétájára.
2013. júl. 20. 22:35
 2/2 A kérdező kommentje:

A mozgás olyan, hogy "körökből" épül fel, 3 perc erősítés (azon belül is 1 perc keményebb erősítés, 2 perc könnyebb de kombinált), 2 perc kardió, 1 perc hasizom, és ebből van három kör + bemelegítés (az is inkább "kardio jellegű") és nyújtás (az edző angolul dynamic és static stretching-nek hívja). Nem túl sok, de nem akarom túlvállalni magam, mert jelenleg sajnos nem érzem magamban az energiát sem a kitartást egy mondjuk napi 1 órás edzéshez, és attól félek, hogy ha mégis bevállalnám azt, akkor egy idő után egyszerűen elmaradna mindenféle kifogással.. Ez a 20 perc legalább fix. :)

Hogy a példádnál maradjak :) nem fitneszmodell szeretnék lenni, csak szeretnék megszabadulni a túlsúlytól és egy kicsit egészségesebben élni. Engem nem zavar, ha nem kockás a hasam vagy ha van egy kis úszógumim, csak az a cél, hogy ezt a nagy fölösleget leadjam és edzettebb legyek egy kicsit.

Köszönöm a válaszodat :)

2013. júl. 21. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!