Szeretnék lefogyni és kicsit formába hozni magam. Szerintetek így működhet?
Az elmúlt két évben rettentően egészségtelenül étkeztem és nem mozogtam, aminek meg is lett az eredménye +20 kg formájában. Arra gondoltam, hogy egyszerűen iktatom az egyszerű szénhidrátokat az életemből, nyilván nem teljesen, de amennyire csak tudom. A gyümölcsöket, zöldségeket nem mellőzném, de a cukrot (édességeket, sütiket, stb) igen. Összetett szénhidrátokból is kevesebbet fogyasztanék, és azokból is igyekeznék egészségesebbet, pl teljes kiőrlésű kenyér, zab, olajos magvak. Húsból eddig is csak csirkemellet ettem, a zsíros ételekért pedig nem rajongok. Az én hízásom oka (a mozgásszegény életmódon kívül..) egyértelműen a sok cukor és pékáru volt, elvileg ha ezeket kiiktatom fogyhatok, ugye?
Ezek mellett napi 20-30 perc intenzív mozgást terveztem a hét minden napjára, de erről nem szeretnék véleményeket hallani, nekem az volt a meggyőző, hogy minden nap rövid, de intenzív mozgás hatékonyabb, mint hosszabb, de kevésbé intenzív, és nekem mindegy, hogy ki miben hisz, én ebben. :)
Előre is köszönöm a válaszokat.
A mozgás olyan, hogy "körökből" épül fel, 3 perc erősítés (azon belül is 1 perc keményebb erősítés, 2 perc könnyebb de kombinált), 2 perc kardió, 1 perc hasizom, és ebből van három kör + bemelegítés (az is inkább "kardio jellegű") és nyújtás (az edző angolul dynamic és static stretching-nek hívja). Nem túl sok, de nem akarom túlvállalni magam, mert jelenleg sajnos nem érzem magamban az energiát sem a kitartást egy mondjuk napi 1 órás edzéshez, és attól félek, hogy ha mégis bevállalnám azt, akkor egy idő után egyszerűen elmaradna mindenféle kifogással.. Ez a 20 perc legalább fix. :)
Hogy a példádnál maradjak :) nem fitneszmodell szeretnék lenni, csak szeretnék megszabadulni a túlsúlytól és egy kicsit egészségesebben élni. Engem nem zavar, ha nem kockás a hasam vagy ha van egy kis úszógumim, csak az a cél, hogy ezt a nagy fölösleget leadjam és edzettebb legyek egy kicsit.
Köszönöm a válaszodat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!