Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Budapesti fogynivágyók?

Budapesti fogynivágyók?

Figyelt kérdés
Kutyusomat sajnos meg kellett műteni, pedig vele sétáltam napi 2 órát, úgyhogy most egyedül kéne megtennem, de egyedül utálok. Valaki nem szeretne sétálni / kocogni velem?

2013. júl. 14. 22:07
 1/9 anonim ***** válasza:
22%

Budapesten majdnem mindenkivel beszéltem már, és ezért majdnem mindenki tudja hogy kocogás/séta helyett otthon erősítenek (guggolás, kitörés, fekvőtámasz, has+hátizom erősítés) illetve jógáznak :)

És szálkásító módon táplálkoznak, mert néhányan még kicsit azért pocakosak :)

2013. júl. 14. 22:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Majdnem mindenkivel? Ne hülyítsd már szegényt... Rengetegen futnak/kocognak/sétálnak Budapesten...
2013. júl. 14. 22:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Pontosan hol? Melyik kerület?
2013. júl. 14. 23:29
 4/9 anonim ***** válasza:

Költői túlzás volt. A mondanivaló nem ez a kis részlet volt, hanem hogy a séta/kocogás se nem fogyaszt, se nem alapja a mozgásgazdag és egészséges életmódnak.

Amikor ugye ezt az időt a testünk számára funkcionálisabb, hasznosabb edzéssel is el lehet tölteni.

Természetesen más szempontok, például esti séta közben a városban való gyönyörködés esztétikai értéke a válaszomban nincs figyelembe véve.. arra lehet legjobb a séta.

Máskülönben viszont szörnyülködök a Margit-szigeten futók láttán. Nők, fogalmuk sincs minek teszik ki az ízületeiket, szerveiket. És sokkal egyszerűbben elérnék ugyan azt az izomstimulációt, akár otthon.. Nem tudják, nem tanulják ezt, ők is ugyan azt hiszik mint a gyakorikérdések átlagos kérdezői, hogy egy kis futástól lesz jó nekik.

Valahol ez szomorú, mondjuk nekem.

2013. júl. 14. 23:37
 5/9 A kérdező kommentje:

Hát, szerintem mindenki döntse el magának, melyik mozgásforma való neki. Attól is függ, hogy mennyi felesleg van az emberen, meg a "lelki" tulajdonságaitól is. Nem 30 kilót akarok ledobni, és darabszámra gyártott gyakorlatokra nehezen motiválódok, bár azt is csinálom, HA már be vagyok pörögve, ha már belejöttem aznap. Szerintem bármilyen mozgás csak hasznos lehet, és lehet hgoy gyengeség, de akkor már összekötöm a kellemeset a hasznossal: sétálni, picit kocogni (nyilván nem izületzabáló mennyiséget) mégiscsak jobb társaságban. Közben lehet beszélgetni, nézelődni. És egész biztos, hogy még így is fittebb egy ilyen ember, mint aki még ezt se csinálja.

Amúgy zugló, örs körül lakom:)

2013. júl. 14. 23:53
 6/9 anonim ***** válasza:
Én XV kerület.
2013. júl. 15. 08:43
 7/9 anonim ***** válasza:
:)
2013. júl. 15. 08:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Én futok, és szépen fogyok. Megfelelő bemelegítés és nyújtás mellett semmi baja nem lesz az ízületeknek. Te csak tájcsizzál, vagy mi a fenét csinálsz. Hümmögsz magadban...
2013. júl. 15. 10:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen, én taichizom, vagy mi a fene :)

Ezzel a képességeimet állandó próba elé állítom és csiszolgatom őket. Járulékos előny hogy ez a mozgásforma nem csak kitűnő közelharci képességeket ad, de a mögötte lévő tudományos irányzat pedig a világ, az ember működését segít megérteni. Szemben a futással.. hümmögök.

Megalapozatlan és elhamarkodott állítás az, hogy "Megfelelő bemelegítés és nyújtás mellett semmi baja nem lesz az ízületeknek" egyébiránt mondjuk nőknél még nem is feltétlenül az ízületekre van igazán rossz hatással a futás. De erről miért én írjak, férfiként, tápharcműviként, ezt nőknek kellene maguk közt leboxolni :))

Én hümmögök és mosolygok tovább :)

2013. júl. 15. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!