Komolyan nem lehet hízni a fogamzásgátlótól?
1 éve nagyon beteg lettem, amit a fogamzásgátlómra fogtak és felírtak helyette egy állítólag természetes ösztrogént tartalmazó fogamzásgátlót, aminek hála fél évig nem volt menzeszem és érdekes módon híztam 7 kilót, úgy, hogy nem ettem többet mint eddig és mellette sportoltam. Fél éve visszaváltottam a régi fogamzásgátlómra. Sosem voltam ennyire kövér, mindig vékonynak számítottam... napi 1600-1800 kalóriát eszek, zöldséget, húst, gyümölcsöt, heti 5 óra kemény edzés. 3 óra személyi edzővel, 2 spinracing. A pajzsmirigyem is rendben van, vérvételen megnézettem. Csak 2 kilót tudtam leadni a 7-ből, másfél hónapja semmi változás, pedig 3 éve ugyanígy leadtam 4 kilót 1 hónap alatt és egész a betegségemig tartottam a súlyom... :(
Mit tehetnék még?
28N
1. Van, aki hízik a nem megfelelö (mármint ami az ö szervezetének nem felel meg) fogamzásgátlótól, de a jól kiválasztottól nem.
2. Ha TE hízol töle, akkor védekezz más módon (az óvszer gyakorlatilag ugyanolyan megbízható, ha szabályosan használják), van, aki nem bírja ezt a módszert.
3. Lefogyni csak akkor tudsz, ha egyrészt a szervezetedböl minden kivülröl bevitt hormon kiürül (tehát másik fajtát sem célszerü szedni), másrészt a saját hormonszabályzásod visszaáll az eredeti rendszerre.
4. A pajzsmirigynél a vérkép nem feltétlen mutatja ki, ha baj van, erre speciális kivizsgálás lehet szükséges.
5. Ha ennyit sportolsz, és ilyen keveset eszel, akkor lehet, hogy a szervezeted átállt idöközben raktározásra.
6. Ahhoz, hogy tényleg lehessen a súlyodról, kalóriabevitelröl valamit mondani, tudni kellene, hogy milyen magas vagy, hány kg, mennyi idös, mit dolgozol, stb.
Még egészséges emberek is megbetegszenek. Nem szabadna beavatkozni a hormonrendszerünkbe.
Akupunktúr szakorvos felkeresése ajánlott lenne, és szigorúan gyulladáscsökkentő táplálkozás folytatása, sőt: a ketogén paleó is jó ötlet lenne, legalább amíg rendbejössz. És minél kevesebb gyógyszer vagy hormon hatású anyag fogyasztása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!