Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Komolyan nem lehet hízni a...

Komolyan nem lehet hízni a fogamzásgátlótól?

Figyelt kérdés

1 éve nagyon beteg lettem, amit a fogamzásgátlómra fogtak és felírtak helyette egy állítólag természetes ösztrogént tartalmazó fogamzásgátlót, aminek hála fél évig nem volt menzeszem és érdekes módon híztam 7 kilót, úgy, hogy nem ettem többet mint eddig és mellette sportoltam. Fél éve visszaváltottam a régi fogamzásgátlómra. Sosem voltam ennyire kövér, mindig vékonynak számítottam... napi 1600-1800 kalóriát eszek, zöldséget, húst, gyümölcsöt, heti 5 óra kemény edzés. 3 óra személyi edzővel, 2 spinracing. A pajzsmirigyem is rendben van, vérvételen megnézettem. Csak 2 kilót tudtam leadni a 7-ből, másfél hónapja semmi változás, pedig 3 éve ugyanígy leadtam 4 kilót 1 hónap alatt és egész a betegségemig tartottam a súlyom... :(

Mit tehetnék még?

28N

2013. júl. 10. 21:21
 1/5 anonim ***** válasza:

1. Van, aki hízik a nem megfelelö (mármint ami az ö szervezetének nem felel meg) fogamzásgátlótól, de a jól kiválasztottól nem.

2. Ha TE hízol töle, akkor védekezz más módon (az óvszer gyakorlatilag ugyanolyan megbízható, ha szabályosan használják), van, aki nem bírja ezt a módszert.

3. Lefogyni csak akkor tudsz, ha egyrészt a szervezetedböl minden kivülröl bevitt hormon kiürül (tehát másik fajtát sem célszerü szedni), másrészt a saját hormonszabályzásod visszaáll az eredeti rendszerre.

4. A pajzsmirigynél a vérkép nem feltétlen mutatja ki, ha baj van, erre speciális kivizsgálás lehet szükséges.

5. Ha ennyit sportolsz, és ilyen keveset eszel, akkor lehet, hogy a szervezeted átállt idöközben raktározásra.

6. Ahhoz, hogy tényleg lehessen a súlyodról, kalóriabevitelröl valamit mondani, tudni kellene, hogy milyen magas vagy, hány kg, mennyi idös, mit dolgozol, stb.

2013. júl. 10. 21:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Pedig 1600 kalória egy csöppet sem kevés a 160 centimhez és 57 kilómhoz, ülőmunkát végzek. A mostani fogamzásgátlómmal nincs gond 4 évig szedtem mielőtt átváltottam arra amit leírtam, és fél éve újra visszaálltam rá.
2013. júl. 10. 22:28
 3/5 A kérdező kommentje:
A korom pedig a leírás végén szerepel.
2013. júl. 10. 22:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Még egészséges emberek is megbetegszenek. Nem szabadna beavatkozni a hormonrendszerünkbe.

Akupunktúr szakorvos felkeresése ajánlott lenne, és szigorúan gyulladáscsökkentő táplálkozás folytatása, sőt: a ketogén paleó is jó ötlet lenne, legalább amíg rendbejössz. És minél kevesebb gyógyszer vagy hormon hatású anyag fogyasztása.

2013. júl. 11. 08:53
 5/5 anonim válasza:
Nálam az egyik fog.gátló gyógyszer hatására közel 20-30 kilót híztam!!!! Persze nem konkrétan a gyógyszertől, hanem beindított egy hormonbetegségemet... -.- A vesekéreg hormonom nem volt megfelelő, vizsgálgattak, aztán azt mondták PCOS.. Szóval ebből a plusz 30 kilóból egyszerűen nem akar lemenni csak pár kiló és megáll a fogyás.. :( Régen XS-es méretem volt, most meg XL-XXL!!! :(
2013. júl. 11. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!