Ha nincs lehetőségem futni (20 percet szokat), helyettesíthető ugrálókötelezéssel?
Persze!
A futás ugyan úgy függőleges irányú rázkódást ad a szerveidnek, ízületeidnek mint az ugróköteles ugrálás. Azaz hasonlóan hatékonyan okoz károkat a testedben hosszú távon.
Valóban nem segítene a tekerés tönkretenni a térdedet, mert végig terhelés alatt van az ízület, nem éri hirtelen becsapódás és így sokkal biztonságosabb edzésfajta a tekerés.
Kardió után biztos sok erő marad súlyzózásra.
Fogyás nem futás kérdése, hanem táplálkozásé. A futás nyilván nem segíti az izomfejlődésedet, formásodásodat úgy mint az erősítés, súlyzózás, ezt tekintetbe véve el is hagyható. 5 percnél nem sprintelnék többet, főleg rendszeresen, nők helyében. Tekeréssel az intervallum kardió edzés még ízületkímélőbbé tehető.
Igazából csak a kaján függ, a mozgás csak kiegészítés.
Persze hogy mozogj minimum 30 percet! Egy jóga óra 1 órás, egy erősítés minimum 20 percig tart, ha teljes testet edzel 1 órán át is eltarthat, kardio edzés bemelegítéssel együtt simán megvan fél óra INTENZÍV edzés, önvédelmi edzés, harcművészet 1,5-3 óra :)
Szerintem minél többet mozogj, minél sokfélébbet. Teremben amilyen edzéstervet követsz, annak megfelelően eddz. Nem biztos, hogy súlyzózás mellett heti 1 kardiónál több kell, de a sporttudomány eléggé megosztott, bármikor jöhet valaki aki mást ír mint én, és nem mondhatom hogy nincs igaza.
Ha rendszeresen edzel, és lowcarb eszel akkor fogyni fogsz. Ha nem vonsz meg sok energiát, akkor lesz erőd az edzésekhez.
Köszönöm szépen a választ :)
Harcművészeteztem korábban nyolc évig. Most olyan kis faluban vagyok, ahol csak konditerem van -_-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!