Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha valaki a szénhidrát teljes...

Ha valaki a szénhidrát teljes megvonásával fogyott, az tartós marad?

Figyelt kérdés

Vasárnaptól máig fogytam 3 és fél kilót úgy, hogy nem ettem szénhidrátot, csak húst, zöldséget és sajtokat, tejtermékeket. Mozogni is mozgom, sétálok hegynek fel és hegynek le kb napi 1 órát, táskával, notebookkal együtt. Egyedül hétvégén nem mozgok.

Ha így folytatom, amíg el nem érem a kívánt súlyt, majd visszaállok fokozatosan a rendes kajára, értem ezalatt, hogy menzán eszem, meg teljes kiőrlésű kenyeret is eszem, akkor tartós marad a fogyásom?

2009. okt. 16. 14:38
 1/8 anonim ***** válasza:
ha visszaállsz a "rendes" kajára akkor visszahízod. épp ezért kell egy olyan étrendet összeállítanod amit egész életen át tartani tudsz. én kevés szénhidrátot eszem (mármint lisztes dolgokat és cukrot nem nagyon) és ha esetleg elkezdek ilyeneket enni akkor már hízom is. állíts össze egy kiegyensúlyozott étrendet és heti 3-4 edzést legalább , akkor nem fogsz hízni.
2009. okt. 16. 14:51
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem marad tartós, csak ha ugyanígy étkezel életed végéig... Tanácsom ugyanaz, mint az első hozzászólóé..

Én a helyedben reggelire ennék két kis szelet teljes kiőrlésű kenyeret, de mindig csak reggelire. Én már évek óta így eszem. És a szénhidrát sincs megvonva.

2009. okt. 16. 14:56
 3/8 A kérdező kommentje:
Akkor ezt az étrendet hogy változtassam, hogy tartósan fogyjak? Mozogni annyit tudok, amennyit leírtam, mivel egész héten reggeltől estig óráim vannak.
2009. okt. 16. 15:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Ugyanígy maradhat minden, csak reggelire egyél két kis szelet t.k. kenyeret is. Így nem fogja a szervezeted hiányolni pár hét múlva a szénhidrátot! Mert mindenből kell, csak kevés!
2009. okt. 16. 15:22
 5/8 A kérdező kommentje:

Okés, erre én is gondoltam. És az sem okoz gondot, ha pl karácsonykor vagy anyum szülinapján megeszek 1-2 sütit? Vagy ha egy héten 1x eszek rizst vagy spagettit?

Vagy hol kaphatok fogyókúrás tésztát?

2009. okt. 16. 15:38
 6/8 anonim ***** válasza:
85%
Nem gond, sőt, "kötelező" is néha bűnözni egy kicsit :) Teljesen ne vonj meg semmit, viszont görcsölni sem kell, ha megettél egy dobostortát. Szépen, lazán! :)
2009. okt. 16. 16:10
 7/8 anonim válasza:
56%
A teljes szénhifrátmegvonás már bocs, de marhaság. Miért? Mert a szénhidrát a szervezet elsődleges energiaforrása, többek között az éhségérzet kialakulásáért is a szénhidrát az elsődleges felelős. Emellett a szervezet csak korlátozott mértékben tudja a szénhidrátot elraktározni, azaz ha éjjel-nappal cukrot eszel, sem hízol 2-3 kilónál többet. Ugyanez a fogyásra is igaz, ha kiüríted a szervezeted minden szénhidrátkészletét (ami szintúgy 2-3 kiló körüli mennyiség), akkor oké, lefogsz 2-3 kilót, de több szénhidrát nincs a szervezetedben. Gondolkozzál, szerinted a felesleg rajtad az mi? Cukor? Egy frászt, zsír! A zsírból kell csökkenteni az adagot, mindezt egy egészségesebb (értsd: több mozgás) életmóddal. Le is fogysz, és a szervezetedet sem teszed tönkre.
2009. okt. 16. 18:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen, épp most akarom picit visszacsempészni, mert a mozgás mint írtam eléggé megvan, este már nincs erőm mozogni, kisétálom magam. Nekem a kajával van bajom, eddig zabáltam a csokit, pizzát, meg mindig 2x szedtem mindenből. Ezért akarom csökkenteni a szénhidrátot is.
2009. okt. 16. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!