Ha 8,4 kiló testsúlycsökkenésből 4,3 kg a zsír, az milyen arány?
jó-rossz?
Ha valaki 8,4 kilót fogy és eközben a testzsírszázaléka úgy változik, hogy a testzsír kilóban 4,3-mal lesz kevesebb, az milyen eredménynek mondható?
A fennmaradó 4,1 kiló, izomvesztés, igaz?
Ez soknak számít egy fehérjével rendesen megtámogatott diétával történő fogyásnál?
Példa:
kiindulás - 58 kg, 25 % testzsír (14,5 kg)
végeredmény - 49,6 kg, 20,6 % testzsír (10,2176 kg)
---------------------------------
-8,4 kg; -4,4 % (-4,2824 -> -4,3 kg)
Ez nem lenne túl jó arány, de a különbözet az nem csak izom lehet, hanem leginkább víz.
Komolyabb méréseknél megkapod a sejtek közötti víz mennyiségét, ami szintén csökenni szokott fogyáskor.
Ha viszont csak ennyi adatod van, akkor kár ilyenen filózni, nézz inkább a tükörbe, hogy jobban nézel-e ki. Az többet é.
Ez egy korábbi fogyás adata és azért lenne érdekes "elemezni", mert az segít eldönteni, hogy mennyire érdemes ugyanazzal a módszerrel nekivágni majd ismét (terhesség utáni fogyás...).
Akkor heti három tempós gyaloglás/kocogás (alkalmanként 1 óra) és két súlyzós "edzsés" volt.
Étrendben a 160 alatti ch és 2 g/tskg fehérje volt mérvadó.
Testzsír... DEXA, kalipper, és BIA mérleg közel azonos eredményt hoztak.
amennyiben most újra fogyókúrára szorult teljesen könnyen el lehet dönteni, hogy az előző módszered szart se ért...
életmódváltás kéne, nem kúrák ;)
Ej, ej! Pedig oda is írtam, hogy TERHESSÉG utáni formába hozó diétáról/fogyásról van szó (és arról szólt korábban is).
Egész életemben (a terhességet leszámítva) vékony voltam.
Életmódváltásra végképp nincs szükségem.
Na, az Atkins-től nagyon nagyon messze voltam.
Kemény szellemi munka mellett nem is bírtam volna ki egy olyan drasztikus szénhidrátmegvonást.
A PCOs betegek 160 CH értékét tartottam. Az volt a maximum, az átlag pedig kb. 80.
Nem csökkentettem drasztikusan a kalóriabevitelem.
Szép lassan fogytam.
Előbb heti 1 kiló, majd a célhoz közeledve már csak heti fél. Úgy 3 hónapig tartott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!