Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha 8,4 kiló testsúlycsökkenésb...

Ha 8,4 kiló testsúlycsökkenésből 4,3 kg a zsír, az milyen arány?

Figyelt kérdés

jó-rossz?

Ha valaki 8,4 kilót fogy és eközben a testzsírszázaléka úgy változik, hogy a testzsír kilóban 4,3-mal lesz kevesebb, az milyen eredménynek mondható?

A fennmaradó 4,1 kiló, izomvesztés, igaz?

Ez soknak számít egy fehérjével rendesen megtámogatott diétával történő fogyásnál?

Példa:

kiindulás - 58 kg, 25 % testzsír (14,5 kg)

végeredmény - 49,6 kg, 20,6 % testzsír (10,2176 kg)

---------------------------------

-8,4 kg; -4,4 % (-4,2824 -> -4,3 kg)

#testzsír #izomarány
2013. jún. 28. 11:29
 1/10 anonim ***** válasza:

Ez nem lenne túl jó arány, de a különbözet az nem csak izom lehet, hanem leginkább víz.

Komolyabb méréseknél megkapod a sejtek közötti víz mennyiségét, ami szintén csökenni szokott fogyáskor.

Ha viszont csak ennyi adatod van, akkor kár ilyenen filózni, nézz inkább a tükörbe, hogy jobban nézel-e ki. Az többet é.

2013. jún. 28. 11:43
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem túl jó. Ez azt jelenti, hogy a leadott kilóknak csak a fele ment zsírból. Hogyan méred a testzsírszázalékot?
2013. jún. 28. 11:49
 3/10 A kérdező kommentje:

Ez egy korábbi fogyás adata és azért lenne érdekes "elemezni", mert az segít eldönteni, hogy mennyire érdemes ugyanazzal a módszerrel nekivágni majd ismét (terhesség utáni fogyás...).

Akkor heti három tempós gyaloglás/kocogás (alkalmanként 1 óra) és két súlyzós "edzsés" volt.

Étrendben a 160 alatti ch és 2 g/tskg fehérje volt mérvadó.

Testzsír... DEXA, kalipper, és BIA mérleg közel azonos eredményt hoztak.

2013. jún. 28. 12:14
 4/10 anonim ***** válasza:

amennyiben most újra fogyókúrára szorult teljesen könnyen el lehet dönteni, hogy az előző módszered szart se ért...

életmódváltás kéne, nem kúrák ;)

2013. jún. 28. 14:52
 5/10 anonim ***** válasza:
*szorulsz
2013. jún. 28. 15:04
 6/10 A kérdező kommentje:

Ej, ej! Pedig oda is írtam, hogy TERHESSÉG utáni formába hozó diétáról/fogyásról van szó (és arról szólt korábban is).

Egész életemben (a terhességet leszámítva) vékony voltam.

Életmódváltásra végképp nincs szükségem.

2013. jún. 28. 17:01
 7/10 poiu ***** válasza:
Fehérjével megtámogatott: szénhidrátban szegény, gondolom. Az ilyen diétával nagyon sok víz lemegy, Atkins-szal pl. akát 3kg víz az első héten. Izmot valószínűleg nem veszítettél egy grammot sem magas fehérjével.
2013. jún. 30. 23:07
 8/10 poiu ***** válasza:
Kivéve, ha nagyon durva kalóriadeficitben voltál és nagyon gyorsan fogytál.
2013. jún. 30. 23:09
 9/10 A kérdező kommentje:

Na, az Atkins-től nagyon nagyon messze voltam.

Kemény szellemi munka mellett nem is bírtam volna ki egy olyan drasztikus szénhidrátmegvonást.

A PCOs betegek 160 CH értékét tartottam. Az volt a maximum, az átlag pedig kb. 80.

Nem csökkentettem drasztikusan a kalóriabevitelem.

Szép lassan fogytam.

Előbb heti 1 kiló, majd a célhoz közeledve már csak heti fél. Úgy 3 hónapig tartott.

2013. júl. 1. 00:36
 10/10 poiu ***** válasza:
Ez teljesen OK. Napi 80 g ch-val már közel lehettél a ketózishoz. Heti fél-1 kiló + sport: minimális lehetett az izomveszteség, ilyen kevés ch-val főleg zsírt és vizet veszíthettél.
2013. júl. 1. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!