Súlyos az esetem? Mit tehetnék ellene?
Figyelt kérdés
Régebben túlsúlyos voltam, és egyszer elhatároztam, hogy ennek véget vetek. 13 éves lehettem 155 centivel és 72-75 kilóval. Amit persze magamnak és családomnak köszönhettem, mert a rokonságban szinte mindenki túlsúlyos volt, mivel mindent ettek-ittak össze vissza, és ezt tanultam el én is. Elkezdtem fogyókúrázni, normálisan enni, és egy év alatt 55 kilóra lefogytam szépen. Ezt egészen 19 éves koromig tartottam, közben nőttem is, igaz, csak 3 centit. Aztán valami rám jött. Eldöntöttem, hogy újra fogyókúrázni kezdek, mert undorodom magamtól, hogy van formám, és nem vagyok olyan vékony, mint a modellek. Elkezdtem fogyókúrázni, ráadásul úgy, hogy mindenképp napi 1000 kalória alatt maradjak és ezt minél hasznosabb ételekből vigyem be. Emellett elkezdtem mozogni is napi szinten. 48 kiló volt az álmom, ezt két hónap alatt elértem. Meg voltam elégedve magammal, nem akartam tovább fogyni, de mégis. Olyan jó volt addig, hogy minden alkalommal kevesebbet mutatott a mérleg, hogy nem bírtam leállni, hiába nem akartam fogyni, mert tudtam, hogy ez veszélyes is lehet. Két hét telt el, és most 45 kiló vagyok, egyre kevesebbet eszem. Már mindenki - szüleim, ismerőseim - azzal etetnek egész nap, hogy beteg vagyok, ezt nem csinálhatom tovább. Most már én is túl soványnak tartom magam, mégis fogyni akarok. Eddig én döntöttem el, hogy mit ettem és mennyit, most a szüleim rakják elém a ételt, viszont én mindig kijátszom őket. Mivel sose tudtam társaságban enni, csak úgy, ha egyedül vagyok a konyhában vagy a szobámban, így mindig csak az étel felét eszem meg, a többit vagy a macskámnak adom, vagy kidobom, esetleg visszarakom. Például ha adnak egy pohár tejet egy adag müzlivel, mindig csak a tejet iszom meg, és mikor nem látják, a müzlit egyszerűen visszateszem a dobozva, és mivel a tesóim is eszik, így nem tűnik fel, hogy hiába adják nekem folyton, mégis tele a doboz. Sokszor megígérem nekik, hogy míg nincsenek itthon, addig enni fogyok, de azt is csak eltüntetem, és utána beadom nekik, hogy megettem. Emiatt is szörnyen érzem magam. Nem akarom ezt csinálni, de valami mégis erre késztet. Mit tegyek? Hogyan térjek végre észhez?2013. jún. 25. 02:17
1/4 anonim válasza:
Szia. Nem akarok hülyeséget írni, de lehet, hogy az anorexia határán táncolsz. Szerintem keress fel egy szakembert, mert elképzelhető, hogy egyedül nem tudsz kijönni ebből.
2/4 anonim válasza:
Nemhogy a határán táncol, hanem már szépen benne is van.
Keress szakembert! Itt már a fejben van a hiba, és nem hinném, hogy egyedül meg tudod oldani. Az már jó, hogy felismerted a problémát, így azért könnyebb lesz. Remélem, sikerül majd kigyógyulnod...
3/4 anonim válasza:
Anorexia!! Én is ilyen vagyok! Fogytam, aztán még tovább akartam. Egyedül nem tudsz belőle kijönni! Én se tudok. EGy időre elmúlt, de most pl. megint nem igazán eszek. A kaják nagy részét kidobom, mit kapok, és minden reggel a mérlegre állok, és várom, hogy kevesebbet mutasson. MENJ ORVOSHOZ!
4/4 anonim válasza:
Nem értem miért nem lehet elővenni egy adag húst és zöldséget és jóllakásig enni. És akkor nem kellene ilyen hosszú kérdéseket kiírni.
Kényszerbetegségeket pszichoterápiával célszerű megszüntetni.
Amúgy ne igyál tejet, mert ugyan olyan mocsok sz.ar élelmiszernek csúfolt gennyes szemét mint a müzli.
Tehát pszichológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!