Ti is találkoztatok már termékkel, aminek csomagolásán egyáltalán nem szerepel kalóriatáblázat, tápanyagtartalom?
Persze, találkozni ilyenekkel. Némelyik paradicsompürén van, némelyiken nincs.
A sörökön sem szokott, legalábbis amiket én iszom, csak az alkoholtartalmat írják rá. Gondolom, aki sört iszik, azt annyira nem érdekli a dolog ;)
Én azért kíváncsi tudok lenni, mi hol merre.
De nem idegesít, mert úgysem bírnám összeszámolni a napomat (meg nem is akarnám, az fárasztó. Némely étkezésemről van fogalmam, s 1-2 havonta egy kivételesen egyszerű napot kompletten kiszámolok, persze tudva, hogy a pontosság közelében sem lehet). Ha véletlenül egyszerűen eszem, akkor megteszem, miheztartás végett :D
Ja meg azért sem idegesíthet, mert amit eszem, az többnyire nem rendelkezik csomagolással, én viszem a zacskót és megtöltöm maggal, zöldséggel, a tojásról is csak személyes benyomásaim vannak :)
Szerintem a kókuszzsíron sincs rajta, de az is elég egyszerű, csupa zsír, tehát megközelítőleg 900kcal 100grammban.
Kg-ban szokták megadni sajton, zöldségen a súlyt. Engem ha valami zavar ilyen téren, az az, amikor 82,5g-os a cucc, de 100g-ban adják meg az energiatartalmat (azt biztos remekül lehet viszonyítani, de számolnom kell, ha érdekel, a csomag mennyi. Az jó, amikor csokikockát vagy 1 db kekszet külön leírnak, legalábbis az ilyen kíváncsiaknak, mint én). De néha belekeverik a ml-t is, azt hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!