Ha lefekvés elôtt eszek akkor könnyebben hízok?
Egyrészt nem, pont hogy nem hatékony későn az emésztésünk.
Másrészt ezt konkrétan a hízással összekapcsolni.. egyelőre nem nagyon lehet. Azért mert este betolok egy baconos sült oldalast lehet hogy leterhelem az emésztőrendszerem (és nem feltétlen kellene) de hogy miért híznék, arra nemigen van magyarázat. Energiabevitellel kapcsolatos magyarázatokat szoktak kitalálni rá, hogy az este megevett ételt nem mozgod le. Mert a nappalit meg valószínűleg igen..
Én igencsak megutáltam a termodinamikát, és boldogan röhögöm arcon azt, aki termodinamikai modelleket állít fel az emberi test működésére, merthogy valójában igencsak árnyaltabb a szervezetünk működése (bár természetesen az alapvető tételek ránk is érvényesek).
Talán azért, mert ha valaki telerakja a hasát nehéz, megterhelő ételekkel lefekvés előtt, akkor nem tud nyugodtan, hosszan aludni, a szervezete az emésztéssel foglalkozik ahelyett, hogy "gyógyító" üzemmódba állna. Emiatt nem emelkedik meg a melatonin termelődése < nem növekszik a növekedési hormon termelődése < nincs, ami a lipolízist elősegítse.
Hú, de tudományos voltam (most tanultam az új csodakönyvemből) Legalábbis szerintem ez is lehet a dolgok mögött.
az igen, erre tényleg figyelni kéne.
És én is egyrészt kidolgoztam egy csomó kérdést 'komplexometriából' (csak büszkélkedek) másrészt utána olvastam a HGH hatásának. És tök igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!