Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tapasztalta már valaki, hogy...

Tapasztalta már valaki, hogy növő holdkor megáll a mérleg, fogyó holdkor pedig gyorsabban fogyunk?

Figyelt kérdés

Elméletileg holnap lesz telihold, aztán 17-éig fogyó hold.

Vannak ezzel kapcsolatban megfigyeléseitek?

2009. okt. 3. 20:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy jelent-e valamit, vagy véletlen alakul így.. de a növő holdfázis óta stagnálok!

Viszont, a legutóbbi fogyó időszakban úgy pattogtak a kilók, hogy csak na..

Sok reményt fűzök az elkövetkező fogyó holdhoz, csak el ne kiabáljam! :)))

2009. okt. 3. 21:07
 2/6 anonim válasza:
100%
Nem tapasztaltam ilyet.
2009. okt. 3. 21:22
 3/6 igabcsy ***** válasza:
100%

Én 7 hónapja fogyózom és minden nap írom a súlyomat. Nem állítom, hogy pontosan 2 hetes ciklusaim lennének, de valamiféle összefüggés mintha felfedezhető lenne. (persze a szkeptikusok most rögtön azt mondják, hogy belemagyarázom....)

Most idemásolom egy ezzel kapcsolatos régebbi írásomat, hiszen a véleményem nem változott:

A néphagyomány szerint – és szerintem is - ezekben a holdfázisokban különbözőképpen reagálunk a minket ért ingerekre. Én hiszem, hogy a Holdnak köze van az életünkre, az egészségünkre, a hangulatunkra, a ciklusainkra, és szerintem a fogyásunkra is. Az ilyen témával foglalkozó cikkek egybehangzóan azt mondják (hogy tudományosan mennyire megalapozott, annak még mindig nem néztem utána), hogy a növekvő holdfázis a befelé ható energiákak erősíti. Ez az időszak a táplálás, a növekedés, az építkezés és az egyre fokozódó lelki harmónia és béke utáni vágy időszaka. Ezért van az, hogy teliholdkor érzéseink, lelkünk szeretne sokkal több figyelmet kapni. Ekkor vagyunk érzékenyebbek, sértődékenyebbek, és magunk is csodálkozunk azon, hogy ezt nem tudjuk befolyásolni. Ezzel szemben a csökkenő holdfázis idején az energiák kifelé hatnak, vagyis minden olyan dolog könnyedén és tartósan elvégezhető, amely a tisztulást, méregtelenítést jelenti.

Nem véletlen, hogy a böjtöt a néphagyományok is a holdfázisokhoz igazították.

Természetesen mindenki maga dönti el, hogy miben hisz, és miben nem. A lényeg, hogy higgyünk valamiben, mert sokszor az ad erőt a nehéz helyzetekben.

2009. okt. 3. 21:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
tapasztalatom szerint van benne valami. fogyó holdnál jobban bírom kevesebb kajával. növő holdnál az étvágyam is megnő.
2009. okt. 3. 21:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Kb. azt gondolom és azt is írtam volna, amit a fenti "hosszú" válasz adója, így tehát nem is szaporítom a szót, csak teszek mellé egy strigulát.
2009. okt. 3. 22:09
 6/6 anonim ***** válasza:
57%
Huh, jólenne, pont holnaptól fogyózom :)
2009. okt. 4. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!