Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy bírtok ennyit futni?

Hogy bírtok ennyit futni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdést azért tettem fel, mert elkezdtem futni. Két napja csinálom ezt és mindkét alkalommal 20 percet futottam. (Régebben többször kimentem és azt hiszem, amikor jól bírtam, olyan 30-40 perc volt a max, amit futottam).

Hogy tud valaki közel egy órán át futni? Vagy azért megy nehezen, mert még nem vagyok hozzá elég edzett? Egyáltalán az első napokban hány percig kell futni, hogy ne legyen megterhelő számomra?

És még egy nagyon fontos kérdés: gerincferdüléssel valóban nem szabad futni? (Miért?)

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

2013. máj. 19. 19:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ne rögtön 20 perccel kezdj, inkább 5 perccel és mondjuk hetente emelheted 5 perccel.
2013. máj. 19. 20:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Én amikor először mentem futni, 40 percet futottam.

Két héttel utána már másfél órát..

Hát baromira meglepődtem magamom.

Amikor először elmentem futni, azt gondoltam, hogy csak ilyen 10, max 20 percet fogok bírni..

Szóval fogalmam sincs, hogy hogy bírok ennyit futni, de tök jó :)

18/L

2013. máj. 19. 20:12
 3/5 anonim ***** válasza:
2013. máj. 19. 20:20
 4/5 anonim válasza:
először én már ki voltam fulladva 15 percnél kb. Azóta minden nap futok úgy két hete, már 35 percig simán bírom :)
2013. máj. 19. 21:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Én amikor életemben először, 12 éves koromban futni indultam, kb. fél óra alatt futottam öt kilométert. Meg sem kottyant, viszont annyira jó kedvem lett tőle, hogy úgy döntöttem, hogy egy életen át futni akarok. 15 éves korom óta pedig már minden nap legalább 15 kilométert futok, ez kb. másfél óra. :)

Egyszer már a maratont is lefutottam. Csak genetika, semmi több. Van, akinek öröklötten nagy az állóképessége.

17/L

2021. nov. 27. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!