Milyen fogyókúra vagy diéta vált be nektek?
A legjobb diéta az amikor mindent eszel csak kevesebbet, naponta mondjuk ötször rendszerezetten, de azért kerüld a nagyon hízlaló lisztes, cukros ételeket
Minden más diéta megváltoztatja az anyagcserét, és többet ront mint használ, bár gondolom valaki biztos befogja linkelni megint a testépítős oldalt...
Hosszú távon nem vált be egy fogyókúra sem (és elég sokfélén vagyok túl).
Ami beválik, az az, hogy azt adod testednek-lelkednek, amitől fejlődik, és amivel nem kell feleslegesen küzdenie, amivel egészséges lesz. Egészséges, élő táplálék, sok egészséges mozgás (nem bodybuilding), kiegyensúlyozott légzés (!), kiegyensúlyozott lelki élet. Ennyi.
3-as vagyok.
Most látom, nagyon fiatal vagy. Valószínűleg még úgysem rám fogsz hallgatni a válaszolók közül (ennyi idősen még én is a "csodadiétáknak" hittem, mert gyors, látványos eredményeket produkálnak), de nem baj, mert magadnak kell megtalálnod azt, amivel aztán egészséges leszel.
37 éves vagyok, sok minden túl vagyok már. Az egészség, a harmónia az, ami működik. Ha nyitott vagy felé, tanulmányozd a jógát (a jóga nemcsak a mozgás, hanem az egész élet maga!), a csikungot. Ez mind ugyanaz valójában, csak - leegyszerűsítve - a jóga indiai, a csikung indiai, de mind arról szól, hogy mitől működsz jól, hogyan tudsz harmóniában létezni. Valójában a nyugati világban is megvannak az analógiáik, csak nincsenek egységes rendszerbe szerkesztve, mint ezek a régi "életművészetek".
És első lépésnek egy-két gyakorlatias tanács:
- Semmi cukor, finomított szénhidrát - figyeld az ételek glikémiás indexét!
- Semmi glutén! Nagyon fontos.
- Sok NYERS zöldség (nekem ez a napi ételem 70-80 %-a), gyümölcs, sok TISZTA VÍZ.
- Nem sok hús.
- Mozgás: gerinctorna (és/vagy jóga, csikug, pilates, és társaik) + valami cardio. Naponta 40-60 perc mozgás legyen.
- Légzés SOKKAL fontosabb, mint sokan gondolják. Nézz utána: jógalégzés, Butejko.
- Kiegyensúlyozott lelki élet. A túlsúly mindig egy "védekezés" is valami ellen. Amikor eljön az ideje, fel kell dolgozni a sérelmeket, el kell engedni őket. Meditáció.
- Két jó könyv: David Servant-Schreiber: A rák ellen (a szerző agykutató, maga is agydaganatos, emiatt a rákra "hegyezi ki" a könyvet, de amit leír, az minden civilizációs "torzulásra" - a túlsúlyra is - igaz. A másik: Filippo Ongaro: Úgy egyél, hogy jól legyél! Ő szintén orvos, az európai űrkutatási központban dolgozik, és a nutrigenomika szempontjából közelíti a táplálkozást - azaz amit megeszel, hogyan hat a genomod kifejeződésére, mitől leszel egészséges.
Olvass sokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!