Csak hasban hízok és combban, de már akkora a hasam, mint egy kismama Tudtok olyan fogyókúrát, amivel inkább "felfele" lehet fogyni? Lányoktól!
A hasra hízás a cukorbetegség egyik rizikófaktora, vagy talán jobb kifejezés az, hogy előjelzője? Ha magas szénhidráttartalmú ételeket eszel, akkor felmegy a vércukorszinted, és a tested azt a cukrot, amit nem tud hirtelen hasznosítani, zsírban raktározza el. Tehát az a megoldás, hogy szénhidrátszegény diétát tartasz, de nem csak időszakosan, hanem tényleg véglegesen át kell erre állni, mert ha abbahagyod, azonnal visszajönnek a kilók. Én is ebbe szeretnék most belevágni, + sportolni heti 3-4 alkalommal, mert valszeg inzulinrezisztenciám is van, de a PCOS-t tutira megállapította a nődokim. Ha tényleg IR-es vagyok, és nem tartom a diétát, cukorbeteggé válhatok, szóval nálam ez orvosilag indokolt. A baj csak az, hogy nem nagyon lehet irányítani azt, hogy honnan fogyj, és honnan nem. A testrészeid közötti arány meg fog maradni, viszont a szénhidrátszegény diétával megelőzheted a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, ami szerintem nem egy utolsó szempont. Ez persze nem azt jelenti, hogy teljesen le kell mondanod az édességekről, ugyanis majdnem mindennek megvan a szénhidrátszegény változata, pl. a csokitortának, fagyinak, muffinnak, bonbonnak is:
A lényeg az, hogy számolni kell az ételek szénhidráttartalmát, és a megadott időben csak megadott mennyiséget lehet enni. Viszont mindeképp menj el az orvosodhoz, mielőtt bármibe is belevágnál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!