Felment a koleszterin szintem. Milyen ételeket ehetek a diétámban?
szedjél naponta Omega 3-at, legalább 800-1000 mg-ot. a DM-be eléggé kedvező áron kapható, csak figyelj a hatóanyag mennyiségre, mert sok fajta van és jóval olcsóbb ott mint ugyanaz a patikában.
én 9 hónapja szedem és 6,3-ról 3,5-re lement a koleszterinem :)
Flora Pro.activ margarin
Hernádi Juditnak bevált. ;)
Lehet és kell is.
Tejet ne.
Telített zsír, ahogy a margarin is.
Kerülj minden olyan zsíradékot, ami szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú. Vaj, krémsajt, margarin, mind mehet a kukába. A hidrogénezett, un. transz-zsírokat kerüld jó messzire, szó szerint méreg. Olvasd a tájékoztatókat az élelmiszerek cimkéjén.
Jó zsírok pl az olajos magvak, a lenmagolaj és olivaolaj hidegen (extraszűz).
Süss olaj nélkül mindent.
És sportolj sokat, az is csökkenti a koleszterint.
Tojást ne erőltesd.
Én mondjuk eszek, de én napi szinten sportolok, meg se kottyan 6-8 tojgli reggelire. És semmi bajom a koleszterinnel.
Mi a problémád az olajos magvak megevésével?
Fogod például a mogyorót (lehetőleg sótlant), kinyitod a szádat, pár szemet bedobálsz belőle és az őrlőfogaid segítségével úgymond megrágod. Mindezek után lenyeled.
Ennyi, a többi már megy magától :-)
Az olivaolajat pl. a salátádra öntöd, amit hasonló módon elfogyasztasz. De lehet kapni pl tonhalat olivában, vagy egyéb olivával készült élelmiszereket.
A lenmagolaj az egyik legjobb omega3 forrás, 1-2 evőkanállal akár magában is elfogyaszthatod este lefekvés előtt. Nincs kellemetlen mellékíze, mint a legtöbb olajnak.
De lenmagot is kapsz olcsón, én például ledarálom kávédarálón és vagy a reggeli zabpehelyhez vagy az esti túróhoz adagolom jó bőven. Rosttartalma is magas így.
De kapszulában omega3 (álltalában halolaj) is szedhető 2-3 gramm / nap.
Az EPA és DHA tartalomra figyelj a dobozon, az legyen minél több. A leggazdaságosabbak a sport- táplálék kiegészítők, mert sokkal nagyobb dózisokat tartalmaznak, mint a Dm -es, meg hasonló parasztvakítós termékek. A gyógyszertáriról nem is beszélve, ahol 6-8 -szoros árkülönbség is lehet.
Miért akarsz kiborítani?
Írtam ép elég tanácsot, amit hasznosítani tudsz.
A gyógypedagógiához nem értek...
A liszt, a cukor, a zsír az talán étel?
Ezek alapanyagok, amiket én írtam, azok is alapanyagok illetve kiegészítők.
Az ételeidet hadd ne én találjam már ki.
Egyébként igen, a csirkemell a legjobb és a hal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!