Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak le úgy, hogy...

Hogyan fogyjak le úgy, hogy először lemenjen a felszedett zsír (párna) és csak utána legyen izmom?

Figyelt kérdés
Mindíg mást olvasok,nemtudom hogyan döntsek.Egyszer aztmondják itt hogy futás 1óra heti 3x csökkentett kaja adag,de ettől izmosodom.Én addig nem szeretnék izmosodni amíg le nem adom a felszedett kilóimat,nagyon nem érzem így jól magam.Ha csökkentem a napi étel adagom és úgy futok akkor le tudok fogyni?
2009. szept. 29. 17:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Én úgy olvastam, hogy a lassú futás (kocogás) olvasztja a zsírpárnákat, az erőteljesebb kondis futás pedig izmosít.
2009. szept. 29. 17:37
 2/4 A kérdező kommentje:
hát az a baj,hogy én meg fordítva hallottam,de azért kösziszépen!:)
2009. szept. 29. 17:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Olyan könnyű mozgást kell végezned ami nem terhel. Én azzal kezdeném, hogy elkezdenék diétázni, hogy fogyjak és lassan vezetném be a mozgást, először csak sétát stb. ahogy érzed. Tehát az első időszakban amíg a kilók mennek le addig az étkezéssel foglalkozz és csak utána kezdj el sportolni.
2009. szept. 29. 17:54
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez sajnos nem így működik.

A sporttevékenység hatására egyfajta válaszreakcióként az izom elkezdi erősebbé építeni magát, hogy jobban bírja a fokozott megterhelést. Először is elkezd szénhidrátot (glikogént) raktározni, amit a máj állít elő a számára. Ez szolgál üzemanyagként a mozgáshoz. Ez még vizet is megköt az izmok belsejében és az ízületekben.

Ezenkívül a bevitt fehérjéből szintetizált aminosavakból elkezdi erősebbre, nagyobbra építeni magát.

A felépítő folyamatok mindíg inaktív állapotban zajlanak, legfőképp éjszaka. Ezt regenerálódásnak hívjuk, rendkívül energiaigényes folyamat, az energiát hozzá a zsírsavakból nyerjük.

Ha ezt így sikerül megértenetek, akkor azt is el kell fogadni mindenkinek, hogy mozgás, sportolás KÖZBEN nincs zsírégetés.

Normál esetben a szálkásítás (kalóriadeficit esetén) és az izomnövelés (kalóriatöbblet) egyszerre nem lehetséges, mivel a bevitt kalória mennyiségétől függ.

Ha az elégetettnél többet viszel be, izmosodni fogsz (megfelelő edzés esetén).

Viszont, mivel az izom szükséges a kalória elégetéséhez, logikus, hogy először az izomnak kell gyarapodnia, ami aztán egyre több kalóriát fog elégetni, tehát nyugalmi állapotban több zsírt is.

Kizárólag kezdő sportolóknál lehetséges, hogy az izom párhuzamosan fejlődjön és a zsírraktárak csökkenjenek.

Ezt csak nagyon precízen betartott, kiszámított étkezés mellett lehet elérni, és csak 1-2 hónapig tartható fenn a folyamat. Ezért leginkább olyanok tudják megcsinálni, akik korábban már sportoltak csak szüneteltették valamilyen okból.

A mozgásról:

Egy mozgásforma nem szálkásít, vagy izmot növel. Ilyen nincs. Az izom nem tudja, hogy Te éppen mit sportolsz.

Ő csak egy buta, de erős szövet, ami a kapott terhelésre reagál. Minél NAGYOBB terhelést kap, annál jobban reagál.

És itt nem az időtartam számít. (emlékezzetek: mozgás közben nincs zsírégetés, de izomnövelés sem!)

A sporttevékenység katabolikus (lebontó) folyamat, az izomszálak sérülését, szakadását okozza. Ezt egy 20 perces szuperintenzív edzéssel könnyebb elérni, mint könnyű, laza kocogással, sétával.

Utóbbi esetben csak szénhidrátból származó kalóriákat égetünk, ami fontos lehet a kalóriadeficit elérése érdekében, de nem ez a döntő.

Az intenzív anaerob edzésre adott izomválasz sokkal nagyobb lesz a fokozottabb regenerálódás szükségessége miatt. Így több zsír kerül felhasználásra a regenerálódás energiafedezeteként.

Az alap-anyagcsere sebességét szintén az ilyen típusú edzés tudja legjobban növelni, így hatékonyabb a kalóriadeficit elérése szempontjából is.

Ha valaki esetleg nem tudott követni:

súlyzózz, vagy intervallumozz (HIIT) lehetőleg (kezdetben) heti háromszor. Teljes kifáradásig edz!

Az alacsony intenzítás nem sokat ér.

Egyél napi 5 x sok fehérjét, összetett szénhidrátot, telítetlen zsírokat.

Ha hozzászoktál, hozzáerősödtél az edzéshez, kezd el lassan csökkenteni a szénhidrátot az össz kalórián belül.

Heti 1 kilónál nem szabad több súlyt veszteni, mert az már NEM zsírból származik.

Teljesen kezdőként ez irreális elvárás lenne.

2009. szept. 30. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!