Hogyan kezdjek neki?
Üdv!
Egy kicsit lehet hosszú leszek bocsi. Elég túlsúlyos vagyok, de ezen most változtatni szeretnék. Ez az én stigmám/keresztem, világ életembe én voltam a legkövérebb mindig mindenhol. 11 éves koromba lefogyasztott anya mindig eljáratott futni (amit mellesleg nagyon gyülöltem még akkor is amikor már jól birtam), de akkor is én maradtam a legkövérebb az osztályban (Arra nem emlékszem hány centi voltam, de sztem 150 körül 50 kg-val). Akkor jöttem rá, hogy hiába minden ennel soványabb nem leszek. Onnantól visszahíztam a futást is abbahagytam. Gimi elött 90 napossal lejjebb ment a súlyom és akkor jól éreztem magam (bár lehet nem kellett volna... mert még úgy is kövérebb voltam mint mások). Most 20 éves vagyok 130kg (tudom rengeteg)és nem sokára kezdödik az egyetem. Megszeretném változtatni magam egyszer s mindenkorra. Nem érdekel hogy úgy iskövérebb leszek mint a többiek, eddig a nagy súlyom ellenére is voltak párkapcsolataim tehát ilyen téren nem annyira aggódom, de elegem van ebböl ami most van. Az utcán a hülye tinigyerekek állandoan beszólnak vagy kiröhögnek, egyáltalán már attól görcsölök ha új embereket kell megismernem vagy egyáltalán egy olyan helyre mennem ahol sok az ember mindenki úgy néz rám mintha másik bolygóról jönnék.
Mellesleg életem során anyámon keresztül nagyon sokáig próbálkoztunk de hosszútávon semmi sem vált be. Valami olyasmit szeretnék magamnak összeállitani ami hosszútávon is beválik és pénztárcátkimélö. (ugyanis örülök ha be tudok vásárolni 1 hétre, tehát nem igazán van pénzem speckó lisztekre, kenyérre meg ilyesmikre... mindig mindenböl a lehetö legolcsóbbat veszem meg ami nem feltetlen egészséges + minöségre sem épp a legjobb)
Mellesleg vegetáriánus vagyok, (gyerekkorom óta) de semmilyen nemü, féle, fajta húst nem eszem, halat se semmit, mert undorodom töle (ha pl. üres gyomorral látok húst azonnal elfog a hányinger). Viszont ezen belül még nagyon válogatós is vagyok, mert sokszor hánytam ki kisebb koromba dolgokat amiktöl nem undorodom, viszont meg nem bírnám öket enni.
Ennek fényében tudnátok javasolni hogy alakitsak ki magamnak valamilyen étrendet? A mozgást már tudom mi lesz, csak kaja terén kellene valamit még kitalálnom. Elöre is köszi mindenkinek! (Annak is aki legalább hajlandó volt elolvasni :D)
Most miket eszel? Mindenből a legolcsóbb az nem jó, érdemesebb a jóból keveset, mint a rosszból sokat...
Nem tudom, milyen fixpontok vannak a táplálkozásodban, márpedig nem tartom jónak, ha valaki magára erőltet valamit, amiben nem hisz vagy amit nem kíván. A vegetariánizmus nem nagy korlát.
Azt sem tudom, tudsz-e magadnak főzni vagy milyen egyéb körülményeid vannak, amik befolyásolják az étkezésedet...
Biztos lesznek, akik leírják a szokásos dolgokat, de az emberek azért ennél egyedibbek, nem lehet mindenkire ugyanazt ráhúzni, bár 1-2 általános igazság azért akad.
Ettől valóban csak hízni lehet... Rengeteg keményítőtartalmú ételt eszel. Nem tudom a mennyiségeket, de a fehérje kevésnek tűnik. Zsírfóbiád, látom, nincs, azzal nincs baj :) Zöldséget nem eszel?
Ha megnézel egypár kérdést a hozzászólásaival, láthatsz néhány tipikus véleményt arról, hogy milyen a jó fogyókúrás étrend. A tied köszönő viszonyban sincs egyikkel sem. Ahogy a "normál" modern táplálkozás sem.
Én elhagynám a kenyeret és a tésztát, de lehet, hogy az Neked korai... Pedig nem olyan nehéz, mint ahogyan esetleg hangzik. De ha csak kevesebbet eszel belőlük, az is valami. De zöldség nagyon kéne.
Gondoltam, hogy némelyik zöldség beleesett ebbe, de MIND? Ilyet még sosem hallottam.
Ez így... nehéz. Nem tudom, milyen anyagból lehet hiányod eme étrend mellett... bár a lizinre tippelek. az egy esszenciális aminosav, a gabonákban nem nagyon van, sőt azok állítólag gátolják is a felszívódását, s gabona alapú étrenden élő vegetáriánusoknál probléma lehet ebből - ezt csak olvastam, nem vagyok szakember, bár azok is beszélnek hülyeségeket.
Szedsz vitaminokat vagy ásványi anyagokat? Mérték valaha, hogy miből lehet hiányod? No igen, ez a vesszőparipám, sokkal fontosabbnak tartom az egészséget a fogyásnál, habár egy szinten túl a kettő összefügg. Nálad már bőven az a helyzet.
Gomba? Olajos magvak? Drágább, mint a kenyér (bár én személy szerint gombát is, diót is szoktam szedni vadon), de jobb is ... A gomba hozzájárulna a fehérjebeviteledhez, az olajos magvakban pedig rengeteg ásványi anyag van, a mák pl. gazdagabb kalciumban, mint a sajtok :D Engem se vet fel a pénz (bár nem kell nagyon visszafognom magam étel terén, egyszerűen csak nem ehetek mondjuk mandulát és lazacot két pofára s gránátalmát számolatlanul :D), jobbára lenmagot használok, ami olcsó az olajos magvak között, miközben szerintem nagy jóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!