Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Candida-diéta? Van itt valaki...

Candida-diéta? Van itt valaki aki csinálta/csinálja?

Figyelt kérdés

Lenne pár kérdésem:

1. Honnan tudom, hogy nekem ez megfelelő lenne? Mármint, hogy a szervezetemben candida van?

Egy anyuka ismerősöm ajánlotta, de nála kiderült, hogy nem candida miatt nem tud fogyni.

2. Mennyi ideig célszerű csinálni?

Több helyen olvasom, hogy 1-2 hónapig csinálták. De van, aki azt írja, hogy fél év- 1 évig csinálta.

3. Mit lehet enni és mit nem?

Több oldalt is végig néztem. A leírása a diétának nagyjából azonos volt. Viszont a lista a szabad/nem szabad részen igen csak eltért.

pl. egyik oldal azt írta, hogy semmilyen tejterméket nem lehet enni. Erre az "enni lehet" listában ott volt kapásból a joghurt, kefir, tejföl. Ha az ált. iskolai tudásom nem csal, akkor ezek is tejtermékek, vagy a 21. században már nem?!

4. Ettől a diétától lehet fogyni? Mennyi idő az, mire meglátszik az eredmény?

5. Valami jó tanács? :)))

2013. ápr. 22. 14:02
 1/2 anonim ***** válasza:

1. candida mindenkinek a szervezetében van, elősegíti az emésztést, a baj ha túl sok van. A candida fertőzés jelei lehetnek pl. a puffadás, a köröm elfehéredése, a hámló bőr, vörös foltok a bőrön, viszketés és a hüvelyfolyás is.

2. nőknél 3-6 hónapig célszerű csinálni a diétát, férfiaknál elég 1-2 hónap

3. Az első két hétben egy szigorú, élesztő- és szénhidrátmentes diétát kell követnünk. Tehát az első két 3 hétben tilos: kefír, tejföl, sütőpor, élesztő, barbecue szószok, élesztővel készült termékek, alkoholok, sajtok, fehérkenyér, édességek, ketchup, majonéz, mustár, szárított gyümölcs, dinnye, gomba, salátaöntetek stb.

a harmadik hét után már lehet enni/inni: bab. barack, borsó, banán, szőlő, kukorica, tej, alma, körte, avokádó, cseresznye

mint láthatod az első 2-3 hétben tilos a tejtermék utána már lehet(nincs ellentmondás)

nekem ez az oldal elég szimpatikus: [link] <- itt találsz bővebb leírást.

4. lehet hogy pár kilót fogysz tőle, de elsősorban nem erre van kitalálva, hanem hogy a túlszaporodott candidát kipusztítsa a szervezetedből

5. nem tudom:D sok szerencsét

2013. ápr. 22. 23:11
 2/2 Szív10 válasza:
Lehet tőle fogyni, ugyanis a diéta lényege, hogy a gomba cukorral táplálkozik és a szénhidrátot el kell hagyni az étrendből. Ugyebár ha elhagyod, sokat fogsz fogyni!
2013. jún. 3. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!