Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért vagyok túlsúlyos ilyen...

Miért vagyok túlsúlyos ilyen kicsi kalóriabevitel mellett? A többi lent.

Figyelt kérdés

Alapvetően mióta az eszem tudom, küzdök a túlsúllyal. Az utóbbi időben próbálok egészségesen étkezni, legalábbis egészségesebben. Megnéztem kalóriaszámlálással, hogy mit ettem és hogy. Mikor azt hittem hülyére zabáltam magam, akkor volt 1500 kcal a fogyasztásom! De ez is nagyon maximum, inkább olyan 1200 körül volt. Ez is rossz minőségű kajából.

PCOS vagyok, plusz IR gyanú is felmerült nálam, de igazából ezt pontosan nem tudom, a cukrom nagyon is tökéletes(sajna inzulint nem néztek). TSH 5,6 volt, a többi hormoneredményem még várom. Mindezek miatt merült fel bennem, hogy próbálok odafigyelni az evésre.

Nos, napi 5x eszek, de iszonyat soknak érzem és ez jelenleg 1000-1100 kcalt tesz ki, több nem is nagyon megy.

Reggeli általában teljes kiőrlésű kenyér, némi sonkafélével, zöldséggel.

Tízórai egy kis gyümölcs, korpovit.

Ebéd általában húsféle (semmi bunda, leginkább csirke) párolt zöldséggel.

Uzsonna alacsony zsírtartalmú túró fehérjeporral.

Nos a vacsi nem sikerül mindig túl jól ebből a szempontból, nem tudom általában mit egyek, de soha cukor, fehér liszt, próbálom ezt is egészségesen. Hús, zöldség, hal, vagy egy kis egyéb főtt étel, de ebből sem túl sok, ami épp van.

A testmozgás sem áll tőlem távol, bár az utóbbi hétben a tavaszi fáradtság úrrá lett rajtam. :)

Ennek ellenére sem értem, hogy hogy van az, hogy évek óta ilyen kevés kalóriát ettem, (jelzem nem direkt!!) most ráadásul még elkezdtem egészségesebben enni, mégis túlsúlyos vagyok? 150 cm vagyok 69 kilóval...

Köszönöm a segítségeteket előre is!

2013. ápr. 17. 18:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

8. válaszolónak! Miért eszik 5ször?

Olvass utána, a PCOs IR-eseknek KÖTELEZŐ naponta 5ször enni!

2013. ápr. 22. 10:20
 12/12 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm az eddigi válaszokat!! És igen, azért eszek 5x, mert PCO és IR-re is így KELL enni.

Kaptam Meforalt. Lehetséges, hogy ettől megjött az étvágyam? Eddig úgy tudtam, hogy pont ellenkező hatású, de most éhes vagyok olyan mennyiségek után is, amikkel eddig dugig laktam.

2013. ápr. 25. 07:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!