Valaki segitsen fogyasban!? (lent)
Bocsi elore az angol billentyuzetert! Kezdjuk ott,hogy 14 eves vagyok es 170centi/70kiloval. 60szeretnek lenni:) Probaltam mar sok fogyokurat de a jojo efektus egyre tobbet van csak fent..magyarul hiztam 65rol..:( Rajottem,hogy eletmodot kell valtanom. Szeretnek (fel)paleolit modon etkezni,szoval elhagyni a kenyeret,tesztat,rizst,burgonyat. Eddig okes. 2dolgon buktam meg mindig. 1.: sport 2.: esti zababol kovetkezett hogy egy jo fel eve bulemias vagyok(jarok mar pszichologushoz). 1.: nem talalom meg a megfelelo sportot..szinte mindent kiprobaltam mar de nem jottek be mert csak izmosabb lettem..nem fogytam:((( ebben kene segitseg , hogy mit csinaljak? 2.: este bezabalok sajnos,delelott az iskolaban meg korog a gyomrom:( Szerintetek mit vigyek iskolaba,hogy ne korogjon a hasam es este kibirjam? Talan nem eszek eleg szenhidratot? Naponta 5szor eszek reggeli:zab uzsi2x: gyumolcs+korbovit/kolesgolyo ebed:csirkemell+sali uzsi: zoldseg ez igy jo lenne? Mit csinalok rosszul?
Koszonom ha elolvastad!:)
A sport nagyon fontos, de fogyást ne várj tőle. Válaszd azt, amit örömmel csinálsz, a kilóktól függetlenül.
A napi 5 étkezés nem kötelező. Ha jól esik csináld, ha ki tudsz hagyni étkezést, hagyd ki.
Szerintem egy időre felejtsd el a zabot, kölesgolyót és az összes gyors szénhidrátot (cukor és keményítő). Ezek helyett zöldség menjen.
Reggeli: párolt zöldség, tojás vagy sonka
Ebéd: a csirkemell nagyon jó, de vigyél hozzá egy nagy adag zöldséget (aminek éppen szezonja van és nem drága). Jól kell laknod dugig az ebéddel.
Ha kell uzsonna, akkor jöhet a gyümölcs.
Vacsorára is lakj jól fehérjével és zöldséggel.
Ha úgy ennék mint te egész nap, én is bezabálnák este. Más kérdés, ha zöldséggel tömöd magad tele, akkor nem hízol.
Okos dolog, hogy segítséget kértél a bulémiára.
Szerintem kalóriát kéne számolgatnod. Mert, amit leírtál értrend, az elvileg jó. Gyakorlatilag, ha erre még estére bezabálsz, akkor megette a fene. Vezess étkezési naplót és számold ki, mennyit eszel. A sport célja pedig az, hogy jó legyen az általános erőnléted, izmosodj és hogy a plusz kalóriákat elégesd. Ha ideális a kalória mennyisége és ,ég sportolsz is, akkor mindenképp fogyni fogsz.
Én annyit módosítanék az étrendeden, hogy a gyümölcsöt megenném reggelire a szénhidráttal és utána napközben már nem ennék magában gyümölcsöt, csak zöldséget, mert a gyümölcstől nagyon megéhezik az ember. Ha pedig este éhes vagy, egyél egy hatalmas adag zöldséget pár csepp olívaolajjal és kész.
Igen, ez komoly döntés, hogy számolod a kalóriát vagy Atkins, paleo, harcosok stb. és akkor nem számolod.
Nekem a méricskélés nem jött be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!