Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Jó a szervezetünknek ha...

Jó a szervezetünknek ha estére nem eszünk?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 12. 21:36
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
Nem.
2013. ápr. 12. 21:56
 2/9 anonim ***** válasza:
23%
jó, estére nem kell terhelni a gyomrot.
2013. ápr. 12. 22:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Az evéssel nem terheled meg a gyomrodat, "neki" az a feladata. Ne zabálj, nem este kell bevinni a napi kajamennyiség többségét.
2013. ápr. 12. 22:18
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem nem, mindig is este csináltam mindent, így az evés nagy részét is. Túl későn nem szeretek enni s nem is igénylem, este 10-kor szoktam vacsorázni :) Utána még kb. 5 órán át fent vagyok, bár ez változó.

Szerintem teljesen személyfüggő, mikor jó enni, lehetnek általános elvek, de oly különbözőek vagyunk s ha valamikor megkapja a testünk a szükséges tápanyagokat, akkor olyan óriási baj már nem lehet.

2013. ápr. 12. 22:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Lefekvés előtt 2-3 órával még lehet. Lehetőleg minimális szénhidrát és zsír legyen benne. Ahogy mondták, összességében ne legyen túlságosan megterhelő a gyomornak.
2013. ápr. 12. 23:17
 6/9 anonim ***** válasza:

nem.

teljesen természetes állapot,hogy kajálás után elálmosodsz.

a szerotonin-szintünk jóllakottság hatására megemelkedik, amely biztosítja a pihentető,nyugodt alvást.

2013. ápr. 13. 00:17
 7/9 anonim ***** válasza:

Jó, nem jó, nagy kérdés.

Semmiképpen sem baj, igazából egészen megszokott és természetes dolog. Sötétedés után ugye meg sem találod a kaját, tehát hogy villanynál eszünk már csak erőltetett dolog lehet. Ettől függetlenül tesszük, de lehet hogy nem kéne..

2013. ápr. 13. 09:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Tehát akkor télen 5kor, nyáron 10kor ehetünk utoljára?:))
2013. ápr. 13. 09:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Nyilván ha ekkor eszel, azzal nem okozol semmi olyat a szervezetednek, amihez genetikailag nem alkalmazkodott volna. Ez értelemszerű.

Van egy olyan működésünk, hogy a máj méregtelenítő folyamata talán 1 és 3 óra között a legintenzívebb. MERT ÉPPEN MÁR NEM EMÉSZTŐ ENZIMEKET TERMEL. Ettől még ha 22 órakor érek haza edzésről, és már 20 óra óta sötét van.. nyilván eszem.

Másik nyilvánvaló tény, hogy nem lenne muszáj enni, nem soványodnék le, szerintem ámbár ideális lehet a kifáradt izomzatnak aminosavakat adni, és biztonság esetére növényi tápanyagokkal, zsírral is ellátni a testet, ami nyilván máshogy is működik edzés után, mint egyébként.

2013. ápr. 13. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!