Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Akinek lassabb az anyagcseréje...

Akinek lassabb az anyagcseréje, annak kevesebb kcal-át kell bevinnie?

Figyelt kérdés

Esetleg tovább kéne csökkentenem 1200-ról, ha olyan lassú, hogy világéletemben heti 1-szer tudtam csak "nagy WC-zni"? Vannak olyan emberek, akiknek a szervezete egyszerűen kevesebb kcal-át igényel, hogy normálisan működjön? Lehet, hogy nekem 800 kcal-nál sem lassulna le ennél jobban? Ennyit kéne ennem?

Azért kérdezem, mert 2 hét alatt minden nap 1 órát Rubint Rékázom, napi 4-500 kcal szójából / tojásból / halból jön össze, a maradék 7-800 kcal pedig zöldségből, gyümölcsből (néha mézzel, lekvárral, dióval), abonettből. Pontosan lemértem mindent, pont 1200 kcal-át ettem. Eredmény: szépen fokozatosan híztam 1,5 kg-ot (most vagyok 58) (mindig reggel mértem, WC-zés után, evés-ivás előtt). Mérek comb, felkar, mell-derék-csípőt is, derékből lejött 2-3 centi, más változatlan.

Én már 1200 kcal-ból is annyi tartalékot halmozok fel, hogy izmot építsek belőle?! Vagy csökkentenem kéne a fehérje bevitelemet? Mert nem szeretnék izmosodni.

17 / L

2009. szept. 17. 19:34
 1/7 A kérdező kommentje:

Még valami. Minden nap iszom még zöld teát, és kb. 2 liter vizet.

És honnan tudhatom, hogy átléptem abba a bizonyos "tartalékoló üzemmódba", amikor kevesebb kcal-ból képes működni a szervezetem?

2009. szept. 17. 19:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lassú-e az anyagcseréd, vagyis hogy alulműködik-e a pajzsmirigyed, laborvizsgálattal kell eldönteni, kérd a háziorvostól. 1200 kcal-val nem hízhatsz. Biztos jól méred, mindent beleszámítasz?
2009. szept. 17. 20:15
 3/7 A kérdező kommentje:

Pajzsmirigy alulműködésem volt, gyógyszert kaptam rá, de már stabilizáltak. Nyár elején voltam újra vizsgálaton, azt mondták, minden rendben van.

g-ra pontosan kimérem még az almákat is.

2009. szept. 17. 20:23
 4/7 A kérdező kommentje:
1000 kcal-ra nyugodtan csökkenthetem a bevitelemet, ugye? Attól még nem kezd el tartalékolni?
2009. szept. 17. 20:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Hány centi vagy? Mert 58 kiló nem indokol egy 1000 kilokalóriás intenzív fogyókúrát, pláne nem fejlődő szervezetnek. Már csak a tanuláshoz is kell a szénhidrát!
2009. szept. 17. 22:10
 6/7 A kérdező kommentje:
158 cm. Azért egész máshogy áll 58 kg nekem meg egy 176 cm magas modellnek.
2009. szept. 17. 22:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Sztem nem csökkenteni kéne a bevitt kalóriát, már így is nagyon kevés. Amúgy 1400 kcal alatt tárol a szervezet. Változtass az étrendeden. Ha mindig ugyanazt eszed, ugyanannyi fehérjét, ch-t és zsírt viszel be, megszokja a szervezet. Én pl. egy napra nagyon lecsökkenteném a ch-t, mondjuk 30g-ra, kiegészíteném fehérjével. Ezt megismételném 2 nap múlva. Utána viszont egy napra megemelném 200g-ra.

Ja és a méz, lekvár, abonett hízlal. Abonett helyett inkább puffasztott búza v. rízs és zabpehely.

2009. szept. 18. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!