Milyen fogyókúrát ajánlotok egy 15 éves túlsúlyos lánynak?
Családi trauma végett felszaladt rám a sok kiló még 13 évesen és azóta nagy darab vagyok .. persze közrejátszik a lustaság is de ezt a traumát úgy próbáltam meg átvészelni hogy ettem ettem és ettem.
Semmi kedvem ahhoz hogy azért csúfoljanak vagy ne menjek strandra mert túlsúlyos vagyok.
Meguntam hogy mindig akad egy ember aki a súlyom miatt piszkál ... anyám folyton le kövér-ez és azzal jön nekem hogy ő vékonyabb mint én és hogy azt hinnék hogy ő az én lányom mert hogy magasabb is vagyok.
Anyám ugye jár bulizni meg ilyenek szóval el lehet képzelni a dolgokat
Mamám,tatám,nagybátyám is ugyan ezt csinálják.
Apai ágról ezzel senki nem foglalkozik.
Az a gondom hogy nem tudom mit sportoljak vagy éppen hogy hogyan étkezzek, mivel faluban lakok nincs túl sok választási lehetőség.
Az is gond még hogy ezt annyira megviselte a bőröm hogy vannak striák a lábamon ami hála istennek annyira nagyon nem látszik de UTÁLOM
Szóval tanácsot szeretnék kérni hogy 87 kg ról 67 kg ra hogyan tudnék lefogyni minél előbb?!
15/L
A nagy titok nem a kaja megvonásában van, hanem abban, hogy nem eszel sok szénhidrátot, mert azzal hízik el az ember.
Tudom, én is azért vagyok kövér, de amióta paleózok (pedig nem is 100%-ban tolom) lefogytam 17,5 kilót, közben pedig rengeteget eszem, csak nem CH dús ételeket.
Sok husi, zöldség, desszertnek gyümölcs, sós nassnak magvak.
Plusz keress neked tetsző testmozgást, otthon DVD-re is lehet, sétálj sokat! Éheztetni ne éheztesd magad! Kitartást!
Így van. A szénhidrát-tartalmú ételek erőteljes visszafogása: kenyér- és tésztafélék, (nasik is!), édes-habos sütikből semmi (no jó: havonta 1-2 szelet), figyelj oda, hogy naponta legyen zöldség-gyümölcs, és ha nincs otthon minden nap az asztalon valami husi, akkor azokon a napokon legyen az étrendedben másfajta fehérje: tojás, kefír, túró, hasonló. Figyelj oda, hogy a napi 2,0 liter folyadék-bevitel meg legyen.
Ha úgy gondolod, hogy a mennyiséget is csökkentened kellene, akkor először cseréld le a tányérodat gyerek-tányérra, (100-asban kapsz pár Ft-ért), és az illúzió megmarad, hogy tele-tányérral eszel, de egy idő után kezd majd az is nemcsak elég, hanem sok lenni, mivel a gyomor elkezd összeszűkülni.
Mellette faluhelyen jó, a kerékpározás, körbekerülöd a falut kb. 1-2 órát, tekersz, otthon ha tudsz még mellé tornázol valamicskét. Egész biztosan gyorsan látszani fog az eredmény.
Az első és legfontosabb, hogy tudd, amit mondanak neked az puszta rosszindulat, bántás. Ugyanolyan értékes vagy, sőt talán még értékesebb is, mint ők, hiszen te nem vagy rosszindulatú.
A másik az, hogy striák a legtöbb nőn vannak, és nem ügy a létezésük. Ez van, ezt kell megszokni.
Én azt tanácsolom, hogy a bánatevést kellene megszüntetned. Mindig gondold át, hogy azért eszel-e, mert szükséged van rá, vagy mert rossz a kedved. Ha utóbbi, gyorsan szaladj ki a konyhából, és inkább nézz meg egy jó kis vidám videót a youtubeon! :)
Nézd meg azt, hogy most mit és mennyit eszel. Ezt a mennyiséget, és minőséget kell megváltoztatnod egy alacsonyabb kalóriás, kevesebb feldolgozott élelmiszert tartalmazó étrendre.
Egy évet szánj a fogyásra, mert akkor talán jobban alkalmazkodni fog a bőröd a fogyáshoz (a striák a gyenge szövetekre utalnak).
Sok sikert! Várjuk a beszámolót majd! :)
Számold a kalóriákat, kezdetben csinálj 1600 kcal-ás diétát, majd 1400-asat.
Számold a fehérje, zsír és szénhidrátbevitelt is.
It egy jó oldal, ami megkönnyíti a számolást: www.kaloriabazis.hu
Sportolást pedig youtube előtt is meg lehet oldani, nagyon sok jó videó van fent. :)
Nem fogok hosszan írni.. húst és zöldségeket eszel, némi gyümölcsöt, olajos magvakat (írták ezt előttem is).
Elsősorban ennyire figyelsz, és kész. Cukros, tejes, lisztes ételeket hagyd meg nálad szerencsétlenebbeknek, a saját bajaidat ne tetézd ilyen ételekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!