Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » S. O. S 15 éves lányom a...

S. O. S 15 éves lányom a szemem előtt teszi tönkre magát, már az egészségét veszélyezteti?

Figyelt kérdés
Egy normál testalkatú lányról van szó aki nem kövér,de még nem is duci.A combját kellene egy picit formálni,feszesíteni.Ajánlottam,hogy sporttal gyönyörű tónusos combja lehet ehelyett ÉHEZTETI magát. Napi 2-300 kalóriát eszik.Sokszor rosszul van,verejtékezik a hangulata mint a hullámvasút a ciklusa felborult a vizeletében keton van!Egyszerűen tanácstalan vagyok mert nem hallgat rám.Nem hiszi el milyen veszélyes amit csinál! Kérem aki tényleg tapasztalattal és tudással (nem cinizmussal és parasztsággal)leírná ide ,hogy nem jó amit csinál megköszönném.Hátha elhiszi ha más mondja és nem azt gondolja,hogy csak én féltem túlzottan!

2013. márc. 10. 17:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ültesd le a gép mellé és olvastasd el vele a témában írott hozzászólásokat. Szinte mindegyik kiemeli, hogy 1200 kalória alatt enni mennyire káros, ráadásul ő egy fejlődésben lévő lány.

Ha valóban később elhízott akar lenni, akkor folytassa ezt a buta koplalást, mert ezzel csak ezt fogja elérni.

2013. márc. 10. 17:50
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Tessék neki elmagyarázni, hogy ha éhezteti magát és nem eszik akkor minden egyes kalória amit bevisz lerakódik és csak hízni fog.

Illetve ha túl sokáig csinálja akkor belehalhat, az meg a másik, hogy olyan probléma is származhat belőle amit lehet nehéz elhinni de ismerek egy nőt akivel úgyan ez volt nem evett és most akármit eszik lerakódik rajta és orvosok megállapították, hogy soha nem fog tudni lefogyni amiért így kikezdte a szervezetét. A lányoknál ez még veszélyesebb mivel a testük az anyaságra készül fel hiába ilyen kicsi még ezért még inkább raktázorázba indul. Le kell vele ülni elbeszélgetni vele és interneten rémisztő történeteket mutatni neki ami valóban megtörtént ha máshogy nem megy.

2013. márc. 10. 17:53
 3/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!Minden nap újra és újra elmondom,de Ő azt hiszi,hogy csak féltésből mondom.Sokat segítenek az ide leírt válaszok mert így elhiszi amit mondok hiszen idegen emberek elfogúltság nélkül írják le a tapasztalataikat!
2013. márc. 10. 18:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Most nem téged akarlak megbántani de szerintem ott van a gond hogy azt mondtad neki hogy feszesíteni kellene a combját, és sajnos lehet hogy teljesen félre érthette a dolgot és azt hiszi hogy leduciztad őt és ezért eshetett kétségbe és ezért csinálja ezt.

Sajnos ilyen fiatal korban ugye tombolnak bennük a hormonok, félit az alakjukat mert pasiznának és minden részletre odafigyelnének és kitudja hogy mit olvas vagy néz a TV-ben amitől teljesen azthiszi hogy a koplalás jó a fogyásra. Tudtom hogy te ezzel neki jót akartál, de lehet ő máshogy vette a dolgot és azért borult ki így a bili.

A volt barátnőmmel is ez volt, 15 évesen egyébként a modell alkatú vékony lányról van szó, és volt egy nagyon pici kis pocakja neki, és egy másik csaj valami buliba azt mondta neki hogy mi ez a kis pocak stb, és rá pár nappal később amikor mentem hozzá ajtó nyitás után elájult és akkor mondta hogy koplal és a napi kajája egyetlen egy korpás kifli meg fél pohár joghurt.

Mondtam neki hogy sürgősen hagyja abba de nem tette tovább csinálta, akárhányszor áthívtam ide kínáltam jó egészségesebb kajákkal, de nem fogadta el. Aztán ugye szakítottunk sajnos, sajnos azért mert ő kitalálta hogy direkt fel akarom hizlalni és ezért borult ki, igen ám de 3 héttel később a pszichiátrián kötött ki mert idegösszeomlást kapott mert annyira zokon vette ezt hogy túl idegeskedett, nem volt elég energiája és totál összeomlott.

Agy másik lány ismerősöm szintén koplalt az utcánkban lakik nem messze tőlünk, és volt hogy az utcán azt láttam hogy fekszik az út szélén mert nem volt energiája hogy felálljon és szédült mint a rohadt élet! Egyből adtam neki 2 falat csokit, mert hirtelen csak az volt nálam, aztán nagy nehezen lábra tudott állni, bevittem hozzájuk és a hűtőből kiszedtem neki valami kaját megmelegítettem és addig nem mentem el onnan ameddig meg nem ette, utána a kedves apukájának elmagyaráztam hogy mivolt mit láttam. Aztán magukra hagytam, azóta a csaj nem mert koplalni mert az apja valami olyan filmeket meg könyveket olvastatott el vele meg nézetett meg amivel észbe kapott, hogy a túl soványság a kevés kalória bevitel mivel járhat. Na azóta észhez tért, és rendesen eszik plusz tornázik minden nap, így karban tartja magát és teljesen egészségesen él.

Lehet ezzel is próbálkozni. Én beszélnék vele a dolgokról de sajnos nem sok időm lenne rá, olvastasd el vele először ezt meg a többi választ is, mert sok okosságot láttam még, aztán ha ez nem hat akkor erőszakkal olvastass el vele cikkeket ami8ket a neten találsz.

2013. márc. 10. 18:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Mond meg a lányodnak, hogy én TÉNYLEG ELHÍZOTT VOLTAM megpróbáltam egyedül lefogyni, nekem nem volt anyu-apu aki segített volna, nem tudtam mit hogyan és majdnem halálra éheztettem magam, utolsó pillanatban kaptam észbe(jobban szólva hogy elájultam) akkor voltam 38kg 168cm

majdnem meghaltam

ezt akarja a lányod? jó úton halad, ja a mai napig küzdök és szenvedek ezzel, egy buta koplalásból ez lett, ha akarod írok még hogy min mentem kerezstül és mik történtek ezalatt az idő alatt és a szervezetemmel...

2013. márc. 10. 19:27
 6/11 anonim ***** válasza:
47%

A lányod is tanult biológiát, tudnia kellene, hogy a test nem megy magától, különböző tápanyagokra van szüksége. Még a ketózis sem tud működni, ha szinte semmit nem visz be... Ha nem eszik, a test próbál működni és egész sokáig nem is roppant össze, de mire megteszi, akkor már jóvátehetetlen károk történhetnek.

Az izmai elbomlanak, a csontjai meggyöngülnek, a bőre és haja és körme töredezett lesz, a belső működése is sérül... Ha szed vitaminokat, az némely kárt csökkenti, de tápanyagra attól még szükség lesz, esszenciális zsírsavak, fehérje, sok-sok energia... Erre szükség van, ez annyira evidens, ha belegondol az ember. Nem várhatjuk el, hogy üresen menjen a testünk, a bonyolult, alapvető folyamatokat táplálni kell, az agynak glükóz kell, az elhalt sejtek sem épülnek fel a semmiből...

2013. márc. 10. 20:30
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg a lányodnak, hogy nem csak a szervezete fog leépülni, hanem mentális bajai is lesznek. Én például félelemrohamokat kaptam.... borzalmas! Amikor nem voltam egyedül akkor is egyszer rámjött. Szorosan öleltem magamhoz a barátomat és még úgy is halálfélelmem volt! Sírtam, nyugtatgatott, nem engedett el...örökkévalóságnak tűnt, mire elmúlt. Volt pár alkalom, mikor egyedül voltam és akkor kapott el... senkinek nem kívánom! Mindentől féltem, még úgy is, hogy tudtam nincs senki a lakásban, egyedül vagyok és nincs mitől félnem. Egyfolytában mozogtak a szemeim, remegtem, figyeltem mindent, a legapróbb zajtól is megijedtem és könnyeztem a félelemtől, aludni sem bírtam. Minden pillanatban arra gondoltam, hogy mindjárt meghalok, jön valaki vagy valami és szörnyű dolgokat csinál velem. Ha már elér az ember egy bizonyos szintet, akkor már elkezdődik a hallucinálás is.
2013. márc. 10. 21:09
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem előfordult olyan, hogy akárhányszor felálltam, mindig elsötétült minden, pedig nyitva volt a szemem. Kis sárga pontokat láttam csak a nagy feketeségben...

Bő 10 másodperc múlva jött vissza a látásom. Valaki belevakul az éhezésbe, olvastam és hallottam is róla.

2013. márc. 10. 21:13
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Hiába mondasz bármit, kamasz, nem fog rád hallgatni. Egyértelműen orvosi segítségre van szüksége.

2 osztálytársam is így járt. Az egyik ugyanígy az anyja "biztatására" kezdett el fogyózni, a végén 40 kilósan vitték be a kórházba azóta is küzd az evéssel. Összesen majdnem fél évet volt kórházban.

Másik osztálytársam valamikor rájött hogy Ő "kövér" és elkezdett nem enni, és mellé meg sportolt is. Az anyja odatette a suliba a kaját de azt odaadta másnak. Sőt az anyja úgy határozott hogy amint hazamegy a gyerek ennie kell ezért volt az hogy a lány mindent csinált délután csak ne kelljen hazamennie.. Őt időben elvitték pszichológushoz és azóta jobb a helyzet. Gondold át hogy mikor cselekedsz!

2013. márc. 10. 23:07
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítő hozzászólásokat és nagyon tanulságos történeteket írtatok le! A félre értések elkerülése miatt pont,hogy nem én miattam kezdte el én az vagyok aki lebeszéli mert nincs szüksége rá(fogyásra). Nagyon sok tévesen idealizált nő iránt rajonganak ebben a korban és lássuk be a többségük xs-es méret. Én részemről sosem javasoltam és tanácsoltam neki fogyókúrát!Mindig azon az elven voltam/vagyok,hogy ha Ő nincs megelégedve a testével akkor azt sporttal tudja a leghatékonyabban és legeredményesebben korrigálni! Azóta ,hogy írtatok és elolvasta már jobb a helyzet és kellő képen megijedt a butasága következményeitől. Még egyszer köszönöm és mindenkinek ment a zöld kéz!!!
2013. márc. 11. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!