DUCILAND? Az lesz az új trend, hogy az elhízás és a cukorbetegség menő?
Valami humorosat akartam ide írni, de inkább nem.
Tény, hogy bár teljes mértékben ellenzem a beteges és kockázatos életmód támogatására alapuló csoportokat, van egy társadalmi háttere az egésznek, amellyel meg kell birkóznia az amúgy is rossz közérzettel rendelkező túlsúlyos személynek.
Nem mintha ezek a csoportosulások volnának az ideális megoldás, de a szándékot értékelni tudom egyrészt...másrészt nem, ugyanis a pszichológiai támogatás PLUSZ kellene legyen, az életmód váltás mellé, nem pedig HELYETTESÍTŐje az egészséges életmódnak és elhitetve az emberekkel, hogy " maradj csak beteg, a lényeg, hogy mosolyogj "- tulajdonképpen mi ad okot a nevetésre ? Egy esztétikailag hátrányos test, amely hosszú távon számos betegséget von maga után ? Nincs az a nő, aki valóban boldog tudna lenni úgy, hogy 30 évesen mindössze a macskáival fekszik az ágyban és sütiket ropogtat ( vagy ha mégis van ilyen nő, akkor az úgyse olvassa a soraimat ).
Tehát kár, hogy egyrészt a társadalom agyontapossa a beteg embert, viszont a másik végletben meg ott van az álomvárral kecsegtető személyek csapata- egyik sem jobb a másiknál és mindkettő megéri a pénzét.
Na, megnézegettem én ezt az oldalt. Egy idézet onnan:
"Magyarországon minden harmadik ember túlsúlyos, vagy kórosan elhízott. Viszont minden második ember érintett hozzátartozója által.
Fontos hogy változtassunk! Egy kiegyensúlyozott duci ember, aki ebben a formában szereti és elfogadja önmagát, könnyebben, kényszer érzése nélkül tud változtatni az életén, legyen szó teljes életmódváltásról, vagy akár pár kiló leadásról."
... és ez így is van. Nem elég testben változni, lélekben is kell. Én magam is tapasztaltam, hogy ha kiegyensúlyozottabb vagyok, könnyebben tartom a formámat, ha pedig lelkileg a padlón vagyok könnyebben felszalad rám pár plusz kiló és még ha mindenféle diétával, meg tornával is kínzom magam, nem olyan az eredmény, meg a hangulatom sem.
Örömmel és energikusan könnyebb fogyni és mozogni is, mint szégyenkezve, bűntudatosan. Jó kis kezdeményezés ez, hajrá!
Megnéztem ezeket a nőket, és szerintem ez már nem duciság. Duci az, akin van pár kiló felesleg, nem az, akin van vagy 50.
Egyébként szerintem jó, hogy megpróbálják elfogadni magukat, talán ez változásra sarkallja majd őket. Ha meg mégsem, akkor legalább vidáman lesznek túlsúlyosak, és nem önsajnáltató módon.
De szépek :)
Birom az ilyen embereket akik inkább ilyen közösséget alakítanak , mint inkább mozognának kicsit, vagy bármit is tennének az egészségükért, jah persze ez egyszerűbb.Csak nem kéne reklámozni , hogy ne tudjonak túl sok embert behálózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!