Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most akkor paleo, koplalás,5xi...

Most akkor paleo, koplalás,5xi étkezés, sok sport? Mivan?

Figyelt kérdés
Mindig más a divat én kb. 30 fogyókúradivatot éltem meg. 90 napos, koplalás,gyümölcsevés...és mindenki mást mondd. Itt akik fél éve azt mondták reggelire tk kenyeret egyek túróval most állítűsuk szerint egészségtelen sőt halálos méreg! Most akkor hogyan fogyjak le gyerekként? Nem tudok minek támaszkodni nincs egy biztos pont..hogyan egyek?
2013. febr. 24. 15:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Én olvasok (na ott lehet ellentmondásos dolgokat találni, de némelyik akkor is logikusabb, mint a többi s nem fogadom el őket vakon), gondolkodom és hallgatok a testemre. Elég lassan megy, de most már nem lehet messze a vége :D

Nem is vagyunk egyformák, nem mindenkinek felel meg ugyanaz az étrend.

Én mint hedonista, nem fogyókúrázom, hanem életmódot változtatok, néha fokozatosan, néha hirtelen, s mindig figyelek rá, hogy az új életmódban több örömömet leljem, mint a régiben ;)

A paleót nem tudom 100%-osan milyen, de a lisztnélküli majdnem ovo-vega táplálkozásommal most egész közel kerültem hozzá... Semmit nem vennék túl szigorúan, de kinek mi jön be. Koplalni nem jó, a 90 napos egy önellentmondó és túl merev cucc, olvastam és elborzadtam, a gyümölcsevés az jó dolog, én még a gyümölcsnaposokra se mondok egy rossz szót se, nekem kevés lenne, inkább adok fehérjét magamnak a pici izom megtartó gyakorlataim után (fogyni akarok, így az izomnövelés még nem annyira reális). Mozogni pedig kell. Az egészség legyen a célod, ahhoz úgyis hozzátartozik a jelentős súlyfelesleg hiánya.. A durva módszereket semmiképpen nem tartom követendőnek.

(Egyébként sok magyar nyersevő is van, a bigottjai szerint megmérgezem a családom, ha főzök. Szeretem a nyersvegán konyha számos jól sikerült ételét, rengeteget tanultam belőle és ha nem muszáj, nem főzöm meg a zöldségeket, de a kirekesztés és utálkozás ugyanolyan visszatetszést keltő számomra, mint egy vallás bigottjai esetében. Nem "Egy Igaz Út" létezik.)

2013. febr. 24. 16:05
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Már nincs olyan nézet vagy elmélet, amelynek ne lenne ellentábora- és ez nem csak a táplálkozásra vonatkozik, hanem minden térre az életben. Nem olyan egyszerű kiigazodni, tévedni pedig elkerülhetetlen.

Viszont én amondó vagyok, hogy az ember ne veszítse el az eszét, mert mindig és mindenben meglehet találni az értelmet. Ez nem filozófia kategória, úgyhogy konkretizálni kezdek mostantól.

A táplálkozás szempontjából már nem csak az embereken van többlet, hanem a tudományos álláspontokon is. Hirtelen már veszélyesnek minősül, ha valaki nem étkezik 5x egy nap és hamarosan már az eperlekvár is rákot okoz.

Fontos, hogy az ember próbáljon meg minél ésszerűbben és logikusabban hozzáállni a dolgokhoz.

Az étkezést illetően minél közelebb kell kerülni a természethez- hogy miért, az egyértelmű: a természetből jövünk, ezért az a legjobb a testünk számára, amely a természetből jön. Sajnos manapság már aligha van olyasmi, amely közvetlenül a " természetből jön ", viszont éppen ezért fontos, hogy a lehető leginkább iktassuk ki a mesterségesen elkészített kajákat az étkezésünkből: chipsek, fagylaltok, sütik- ezek mi fán, melyik földben teremnek ? Egyik fán sem, egyik földön sem, úgyhogy kukába velük.

Manapság sajnos olyasmi is gyárban készül, amiről nem tudjuk olykor, viszont ha valamiről garantáltan tudjuk, hogy ott készül, akkor semmilyen mentségünk nincs rá, amiért ne dobnánk azt ki.

A műkaják kiiktatása az étrendből már egy hatalmas lépés az egészség felé.

Innentől viszont valóban jönnek már olyan lépcsőfokok is, amelyek elsőre megdöbbenőek lehetnek: a gabonafélék és a tejtermékek sem annyira jók, mint ahogyan azt tanultuk, viszont ha belegondolunk akkor ennek is logikus alapja van: az emberek azóta kezdtek elhízni jelentősen, amióta gabonát termesztenek és rengeteg kenyérfélét esznek.

A tejjel kapcsolatos megbetegedéseket már a tudomány is igazolta ( ritka, hogy valami hasznosat is igazol, de ez esetben megtette a dolgát ).

A sporttal kapcsolatos tévhitek a legkomikusabbak. Nem vagyunk tisztában a táplálékunk minőségével, hát rendben....na de már azt sem érezzük, hogy mikor kell megmozgassuk azokat a rozoga csontokat ? És ez igazából tragikus.

Vannak itt gyakran olyan kérdések, hogy " napi 30 perc mozgás jó ? " , " napi fél óra bicajozás jó ? " - A nyugdíjas szomszédjaimat elnézem naponta és ők biztos többet járnak naponta, mint 30 percet. A kamaszoknál pedig 30 perc jelenti a maximális mennyiséget ? ...

Senki nem állítja azt, hogy kétnaponta le kell futni a maratont, viszont siralmas, hogy még csak elméletben sem vagyunk tisztában azzal, hogy mit jelent egy aktív életvitel.

Az étkezések eloszlása pedig egy olyan dolog, ami már engem dühít - Nevetséges, hogy az emberek 80%< -a képes bedőlni ennek. Ugyanazt a táplálékot fogyasztva, tényleg hihetőnek tűnik az, hogyha nem bontjuk fel 5 étkezésre, akkor nem fogunk fogyni ? Ez már logikátlanság.

A divatdiétákról annyit, hogy egyrészt szégyen arra, aki kitalálja őket, másrészt viszont vessen az is magára, aki nem képes kétszer elgondolkozni azon, hogy mibe vágja a fejszéjét.

2013. febr. 24. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!