Este hat után nem eszünk alapelv. Ez szerintetek miért jó?
Valaki biológiailag magyarázza el nekem, hogy mire alapozzák baromi sokan, mikor kijelentik, hogy a jó diétának az egyik fontos szabálya, hogy ne együnk 18:00 után.
Én eléggé értek a témához, ezt viszont még mindig nem fogtam fel, hogy miért lehet. Valaki magyarázza el.
Ja értem. Ez aranyos felfogás :)
Tehát: este is enni kell, csak nem mindegy mit. Este kell a fehérje, hogy diéta alatt csak zsírt fogyj le, ne pedig izmot, ami a formádat adná. Közvetlen lefekvés előtt pl a lassú felszívódás miatt a zsírszegény túró tökéletes.
Persze abban igaza van mindenkinek, hogy a szénhidrátot érdemes délig letudni :D
"Azért nem ajánlják, mert ha 6 után eszel úgy nem tudja lebontani a szervezet és amit eszel mind zsírrá beépül a szervezetbe! :)"
Micsoda? 6 után nem tudja lebontani a szervezet? van, hogy 2-3x eszek 6 után, de nem vagyok zsíros. :) Persze én nem csak a tv előtt fekszek napi 10 órán keresztül...
Igen, de itt jön az a dolog, hogy nem minden hízlal, amiben kalória van. Ezért hegyezzük ki az étrendet estefele fehérjére, azt nem lehet zsírrá alakítani, viszont kell. Ezért jó lefekvés előtt a zsírszegény túró: alvás közben van ideje lerakódni. Az izmokban. Ez azért fontos, mert ha ezt nem tesszük meg, pórul járunk. Ha 10kor lefekszünk, és 7kor kelünk, az pontosan 14 órát jelent tápanyag nélkül. Ezt a szervezet nem szereti zsírból fedezni, hanem izomból fogja. Becsapjuk magunkat.
Persze, ha este kenyeret eszünk, abból zsír lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!