Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Este hat után nem eszünk...

Este hat után nem eszünk alapelv. Ez szerintetek miért jó?

Figyelt kérdés

Valaki biológiailag magyarázza el nekem, hogy mire alapozzák baromi sokan, mikor kijelentik, hogy a jó diétának az egyik fontos szabálya, hogy ne együnk 18:00 után.

Én eléggé értek a témához, ezt viszont még mindig nem fogtam fel, hogy miért lehet. Valaki magyarázza el.

2013. febr. 12. 17:49
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
53%
Az a lényeg,hogy lefekvés előtt ne egyél.Mert az a legjobb,ha étkezés után mozgásba vagy.Pl.6 után jól bezabálsz,megnézed a jóban roszban-t,aztán lefekszel teli hassal,és igy gyorsabban is hizol!
2013. febr. 12. 17:53
 2/23 anonim válasza:
Azért is a legfontosabb étkezés a reggeli,mert utánna teszel veszel!:)
2013. febr. 12. 17:54
 3/23 dieta ***** válasza:
Valahol valaki leírta a többi elhitte. Azért elég sokan vannak itt olyanok is akik ha olvasnak valamit a net-en akkor sem dőlnek be ha szakmailag megalapozottnak tűnik mert azt is nézik kitől származik az információ.
2013. febr. 12. 18:03
 4/23 anonim ***** válasza:
Szerintem nem jó, mert én két hetente éjszakás vagyok és nagyon nehezen viselném,-ha éhgyomorral kellene lenyomni a műszakot.....
2013. febr. 12. 18:04
 5/23 A kérdező kommentje:

Ja értem. Ez aranyos felfogás :)

Tehát: este is enni kell, csak nem mindegy mit. Este kell a fehérje, hogy diéta alatt csak zsírt fogyj le, ne pedig izmot, ami a formádat adná. Közvetlen lefekvés előtt pl a lassú felszívódás miatt a zsírszegény túró tökéletes.

Persze abban igaza van mindenkinek, hogy a szénhidrátot érdemes délig letudni :D

2013. febr. 12. 18:06
 6/23 anonim ***** válasza:
Attól függ, mikor szoktál lefeküdni, ha minden nap mondjuk éjfél körül, akkor lehet a 6 óra helyett 8 óra is a határ. A lényeg az, hogy ha valaki rendszeresen hasonló időben kel és fekszik, akkor ehhez a teste is alkalmazkodik, és a lefekvéshez közeledve a szervezet, az anyagcsere lelassul, így az este elfogyasztott tápláléknak lassabb emésztődés mellett jóval több ideje van felszívódni, mint annak, amit reggel eszel, ami után még az ember pörög, mozog, aktívan használja a bevitt energiát. Aztán alvás közben a bevitt tápanyagnak van ideje szép lassan lerakódni.
2013. febr. 12. 18:08
 7/23 anonim ***** válasza:
0%
Azért nem ajánlják, mert ha 6 után eszel úgy nem tudja lebontani a szervezet és amit eszel mind zsírrá beépül a szervezetbe! :)
2013. febr. 12. 18:10
 8/23 Osynho ***** válasza:
100%

"Azért nem ajánlják, mert ha 6 után eszel úgy nem tudja lebontani a szervezet és amit eszel mind zsírrá beépül a szervezetbe! :)"

Micsoda? 6 után nem tudja lebontani a szervezet? van, hogy 2-3x eszek 6 után, de nem vagyok zsíros. :) Persze én nem csak a tv előtt fekszek napi 10 órán keresztül...

2013. febr. 12. 18:14
 9/23 A kérdező kommentje:

Igen, de itt jön az a dolog, hogy nem minden hízlal, amiben kalória van. Ezért hegyezzük ki az étrendet estefele fehérjére, azt nem lehet zsírrá alakítani, viszont kell. Ezért jó lefekvés előtt a zsírszegény túró: alvás közben van ideje lerakódni. Az izmokban. Ez azért fontos, mert ha ezt nem tesszük meg, pórul járunk. Ha 10kor lefekszünk, és 7kor kelünk, az pontosan 14 órát jelent tápanyag nélkül. Ezt a szervezet nem szereti zsírból fedezni, hanem izomból fogja. Becsapjuk magunkat.

Persze, ha este kenyeret eszünk, abból zsír lesz :D

2013. febr. 12. 18:22
 10/23 anonim ***** válasza:
Így igaz, kedves kérdező, de a legtöbb ember nem tudatosan válogatja meg, mikor mit eszik, na meg a kérdés sem étrendajánlásra szólt, így jobbnak láttam csak általánosságban összefoglalni a szóban forgó elv lényegét ;)
2013. febr. 12. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!