Olajos vagy paradicsomos halat lehet enni, ha éppen fogyókúrázom?
Sós lében lehet kapni tonhalat.
A szószokkal az a gond, hogy általában cukor is van bennük.
Az olajok általában olcsó növényi olajok, az iskolapéldák arra hogyan lehet az egyébként jó halat elrontani.
Értem. Rákerestem és rájöttem, hogy tényleg láttam már olyat. :)
Tehát ha ezeket eszem vacsorára, az nem baj, ugye?
(Én vagy a kollegista - utólag is bocsánat a sok kérdésem miatt...)
Nyilván jogosak a kérdéseid, amíg nincsen ebben az országban komoly minőségű oktatás táplálkozásról fiataloknak, addig természetes hogy 1000 kérdésed van.
Jók, igen ha a halkonzerv bizonyos kritériumoknak megfelel - ne legyen cukrozott, lehetőleg ne ázzon növényi olajokban - akkor nagyon jó étel.
Az a baj, hogy rendes kaját sem adnak a kollégiumokban. Nemhogy normális oktatást...
Az igazság, hogy amióta kollegista vagyok legalább 10 kg feljött rám. Eleinte azt gondoltam, hogy az én hibám, de aztán rájöttem, hogy a kolis kaján kívül nem nagyon ettem mást. Egyedül a tízórait kell beszereznem magamnak, de az mindig vagy joghurt vagy valamilyen péksütemény, (sosem nagy mennyiségben) illetve gyümölcs volt -lehetőség szerint.
Azonban kénytelen vagyok megenni a kolis kaját, mert nincs pénzem másra. :(
Teljesen el vagyok keseredve, mert úgy érzem, hogy így még lehetőségem sincs a fogyásra...Áh. Mind1...
Nem azért jöttem ide, hogy siránkozzak, hanem azért, hogy választ kapjak a kérdésemre, amit már meg is kaptam.
Szóval köszönöm szépen! :)
Szívesen!
De azt tudni kell, hogy sosem a te hibád.. Amíg olyan kaját tesznek az orrod alá, és amíg nem közlik nyíltan, köntörfalazás nélkül hogy igenis, ha a kedves vásárló ezt és azt veszi-eszi, akkor az elhízás, ilyen-olyan betegségek szinte biztos hogy elérik, addig szerintem egyáltalán nem a fiatalok hibája.. egyszerűen meg vagytok vezetve (én is megvoltam, mint az áram).
Nagyon komolyan kell kételkedni azokban amiket az ember hall, mert a táplálkozás nem játék. Abban is kételkedj amit én írok, mindenben! És akkor lesz lehetőséged jól dönteni -a lehetőségekhez képest- de ehhez muszáj tanulni.
Hát én ezzel úgy vagyok, hogy bizony az én hibám is, hogy elhíztam. Simán elmehettem volna futni, meg mozogni, de nem tettem. Sajnos nagyon lusta vagyok. Ugyanez vonatkozik a többi fiatalra is. A sok egészségtelen kaja mellett nem mozognak semmit, aztán persze csodálkoznak, ha felfutnak a kilók...
Egyébként mindenki meg van vezetve. Ilyen a marketing...Tök mindegy, hogy mit adnak el, a lényeg az, hogy el legyen adva. A következménnyel nem kell foglalkozni.
Én mindenben kételkedem, de attól függetlenül kénytelen vagyok megenni a kolis kaját, mert nincs pénz másra.
Sajnos koleszosként láttam olyat is, hogy a túrógombóc tele volt hajjal meg szőrrel. Én helyben odahánytam a tányér mellé (aztán takaríthattam föl), mert láttam, hogy az egyik lány simán kiszedi a hajat és eszik tovább....Igazából ez nem is tudom hogyan kapcsolódik a témához, de nem baj. x)
Örülök, ha a témától kissé eltérő dologról is van kedved mesélni.
Nos én nem tapasztaltam, hogy egy kis mozgás olyan nagyon hatékonyan segítene az elhízás hullám leküzdésére. Biztos jobb mint az otthon ülés, ebben egyetértek, illetve mozogni MUSZÁJ, és nem az elhízás elkerülése miatt. De amikor valaki flabéloson (ismered?) tölti a napi edzését, vagy inkább mozgását.. az durva.
Mennyibe kerül a kolis menza? Azon ötletelnék, hogy vajon zöldségekből, olcsóbb húsokból mennyire jöhetnél ki gazdaságosan? Illetve van-e saját konyha, amit használhatsz?
Igen, néha elmegyek egy olyan "flabélos stúdió(?)" előtt. Párszor úgy elkapott a röhögés, amikor benéztem a kirakaton, hogy csak na. :) Szerintem nagyon gáz.
A menza havi 10ezerbe fáj. A koliban nincsen külön konyha, amit a diákok használhatnak. Egyszer voltam olyan bátor és megkérdeztem a konyhás nénit, hogy használhatom-e néha a tűzhelyet, de tulajdonképpen majdnem leharapták a fejemet, mondván egyem azt a kaját, amit ők készítenek és ne legyen olyan finnyás. Utána egy hétig alig mertem mutatkozni előttük és kínosan átvizsgáltam minden falatot- nehogy valami "vicces dolog" legyen benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!