Miért érezni a laktózmentes tejet édesebbnek? Egészségesebb is?
igazából nem vagyok laktózérzékeny, most ittam először ilyet. azért vettem meg, mert olcsóbb volt, mint a normális :D
összehasonlítva az 1,5%-ös sima tejjel, ugyanazokat az értékeket írták rá, mégis sokkal édesebbnek érzem. vki tudja, miért?
másik kérdésem, hogy egészségesebb is élettani szempontból? gondolok itt a laktózérzékenyekre, ami magában foglalja, hogy ugye nem minden ember tudja jól megemészteni. tehát nem baj-e, ha olyan ember is issza a laktózmenteset, akinek amúgy nem lenne vele problémája?
(tudom, növekedési hormon, nem emberi fogyasztás, de nem erre irányul a kérdés, köszi)
en laktoerzekeny vagyok de egyaltalan nem fogyasztok tehentejet...(csak szojat)
az a kulonbseg a laktoz es nem laktozmentes tej kozott amit a boltokban megveszel hogy a laktozmentesbe beleteszik azt a mennyisegu laktaz enzimet ami a lebontasahoz szukseges. A laktoz maga egy diszacharid ami galaktozbol es glukozbol all ezt a laktozerzekenyek nem tudjak lebontani(mert nincs meg a szukseges enzim hozza) SZoval egeszseg szempotjabol nincs kulonbseg max folosleges laktaz enzimet adagolsz magadba ha nem vagy erzekeny de az nem fog megartani:) Amiert edesebbnek erzed az pedig azert van mert ugye a hozzaadott laktaz szetvalasztja a galaktozt es a glukozt igy az egy sokkal intenzivebben edes izt ad:)
Persze! A tej arról híres, hogy nagyon egészséges. Laktózmentesen az egészségesnél is nagyon egészségesebb. Régi magyar rovásírással a tejet úgy írták "egészséges fehér lé a tehenből".
Túl hosszú név volt, már nem is írnak így..
Azért édesebb, mert a laktózt ami két cukorból áll, és ha nem tudja megemészteni az ember akkor fos@t, ketté választják (its a kind of magic...!).
A két cukor édesebb lesz mint az egy laktóz volt.
Hmm.. a laktóz növeli a bél áteresztő képességet.
Nem, aligha lesz egészségesebb a tej. Kevésbé káros? Ezzel hiba lenne a lelkiismeretünket nyugtatgatni, de igen, ennyivel jobb. Meg drágább -> kevesebben eszik.
TH kb neked irányult a zárójeles rész, hogy nem vagyok kíváncsi a válaszodra.
amúgy igen, mizo laktózmentes tejet vettem, ugyh ebben sem nyertél. nem kell ám minden kérdésre odaböfögni, hogy a tej halálos méreg.
a többieknek köszi :)
Valami elkerülte a figyelmedet.
Én írtam meg, hogy miért édesebb a laktáz enzimmel kezelt tej mint a hasonló tej enzimkezelés nélkül.
Nem vagy ezért nagyon-nagyon hálás? Mert sem a köszönömöt sem a tudás tiszteletét nem 'hallottam' az írásban :)
nem te írtad meg, hanem az előtted válaszoló, nagyokos.
a te válaszod az egy cukor+egy cukor=2 cukor volt, ami a legkevésbé sem igaz, mert így ugyanannyi van benne, és érezhetnénk ugyanolyan édesnek. a szétválasztáson volt a lényeg.
másrészt pedig nem tisztelem azt a tudást, amit szintén tisztelet nélkül írtak (nem mellesleg internetről szedett "komoly" kísérletek során). nem kell mindenhol megtéríteni a népet. én sem megyek oda a vegákhoz, hogy szerintem bizony kell állati fehérje, ők sem jönnek hozzám, hogy szerintük meg káros a sok hús. mindenki a saját nézeteit fogja vallani, ha te összesza.rod is magad itt a válaszokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!