Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Valójában mi az ideális testsúly?

Valójában mi az ideális testsúly?

Figyelt kérdés
Gyakran tapasztalom, hogy egy olyan magassággal mint én, tehát 167 cm. kb. 40 kilósak akarnak lenni a nők. Én 53 vagyok most és soványnak érzem magam. Voltam korábban 57 és azt éreztem ideálisnak. Valójában nem is én tartom magam soványnak, mert én jól érzem így is magam, de sok nő ismerősöm (főleg nyáron, amikor több látszik) megjegyzéseket tesz a soványságomra. Sajnos ez szinte egész életemen végig kísér, és nem értem miért pont engem kezdenek ki, mikor annyi anorexiás "pitsa" szaladgál az utcán. Már gyerek koromban is bántott a dolog, amikor kb 12 éves voltam és a 6 éves unokatesómhoz hasonlítottak a családtagok, hogy "erősebb" mint én. Aztán ez nem állt le még felnőtt koromra sem, mert most is olyanok tesznek megjegyzést az alkatomra, akik még csak nem is rokonok és semmi közük hozzá, pedig én nagy ívben leszarom, hogy ki hány kiló. amikor meg 57 kiló voltam, akkor meg azt mondták, hogy meghíztam. most vagyok 53. Most akkor mi a jó?? Itt is olvasok olyanokat, hogy 180 centi és sokallja magán a 60 kilót!!! Lehet szarul oszlik el a súlyom és azért látszom soványnak? Tavaly nyáron voltam kórházban (más dolog miatt, nem tartozik ide) és a haza engedés napján oda jött hozzám egy diatetikus nővér és még ő is kioktatott az étkezésről, aki amúgy úgy nézett ki mint egy rakás kelt tészta. Én minden jót eszek, mi szem szájnak ingere, jól élünk és bármit megehetek, nem hízok. Most akkor mi a jó?
2013. jan. 26. 18:55
 1/10 anonim válasza:
48%

Az ideális testsúlyt úgy kell kiszámolni, hogy magasság/100

Ebből a férfiak 5%-ot, a nők pedig 10%-ot vonnak ki. Ez az ideális testsúly

2013. jan. 26. 19:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Ez a bmi dolog kissé elvont szerintem, mert nem mindegy hogy egy bizonyos súlyhoz mennyi zsír/izom tartozik, ezért is lehetnek eltérések abban hogy kit ítélnek kövérnek, soványnak, vagy éppen átlagosnak. Én soha nem foglalkoztam ezzel a dologgal. 193 centimhez 90 kiló vagyok, most hogy ez bmi alapján mit jelent fingom sincs róla, de azt tudom, de azt igen hogy az összetételemen van még mit változtatni.
2013. jan. 26. 19:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne törődj vele, ki mit gondol, a lényeg, hogy te jól érezd magad a bőrödben.

Viszont ha annyira zavar, akkor kezdj el sportolni, erősíteni. Ha felszedsz egy kis izmot, sokat segíthet.

2013. jan. 26. 19:45
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
Az ideális testsúly valójában egy hangzatos reklámfogás, és baromi jó üzlet a sok megélhetési koplalónak.
2013. jan. 26. 19:52
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a védőnő azt mondta, hogy felnőtteknél a cm-ben mért magasság 100 fölötti részéből kell levonni tizet, és ez kilóban az ideális súly. Tehát egy 160cm-es embernél 50kg, egy 175cm magasnál 65kg stb.
2013. jan. 26. 20:05
 6/10 anonim ***** válasza:
58%
Ez az ideális testsúly akkora hülyeség.. van aki 180 cm 130 kg . Akkor most ő már kórósan elhízott?:D:D (10% testzsírja van)
2013. jan. 26. 20:15
 7/10 anonim ***** válasza:
74%

ideális testzsírszázalék van.

a jó csajoknak 16-20% körül mozog.

mérj egyet mami!

szóval ideális testsúly nincs,mert túl sok tényezőtől függ és laikusnak megtévesztő lehet a végeredmény lásd 23 éve-1980-elavult BMI.

2013. jan. 26. 20:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha 20-nál magasabb a testzsírod, akkor se ijedj meg.

12-18 % a sportoló nőkre jellemző.

Nem sportolóknál 24 %-ig teljesen normális.

Csak azután kezd bibi lenni.

[link]

2013. jan. 26. 20:31
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Ezeket én is így tudtam/gondolom, ezért nem is értem miért épp velem kötekednek, mert szerintem a magasságomhoz tök normális a súlyom és azt sem értem miért akar még mindig sok csaj vézna lenni.

6. válaszló: Erre azt mondják nem túlsúlyos, csak nagy felületen szép :-D

3. válaszoló: Sportoltam régen sokat, lovagoltam, boxoltam, aerobikoztam, volt is izmom, de akkor még soványabbnak tűntem. Miután abba hagytam, akkor lettem kicsit "kerekebb", és őszintén szólva jobban tetszik, nőiesebb, de mégsem szállnak le rólam. Olyan hülyeség ez az egész, szerintem aránytalanul sokat foglalkoznak az emberek az alkattal manapság. Pl.Szerintem szép Angelina Jolie, de ugyanolyan szépnek találom a Gossip zenekar énekesét, (nem tudom hogy hívják)aki igencsak telt, de nagyon nőies. Igazatok van, szarom le. Orvosilag egyébként úgy ítélik meg, ahogy az első leírta, de lehet ezt is egy átlagnak venni, ami függhet egyéb tényezőktől. pl. gondolom az sem mindegy kinek milyen a csontozata.

2013. jan. 26. 20:41
 10/10 anonim ***** válasza:

de.

a csontozat szinte mindegy.

egy 150-160centis nő,meg egy 185 centis xéna harcos amazon csontváza között kb 2 kiló a különbség.

újabb tévhit,mint a bmi.

egy női csontváz kb 8-10 kiló.

tudod a szertáras teljesen csupasz.

2013. jan. 26. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!