Hogyan tudnék lefogyni? Segitenétek?
Jelenleg 82 kg vagyok, 160 cm, tudom, hogy ez sok, és szeretnék változtatni ezen.
Kamaszkoromra hiztam el ennyire, volt, hogy 80 kiló voltam, majd 5 kilót fogytam pár hónap alatt, de nem diétáztam, csupán eljártam táncolni, és odafigyeltem, hogy mit eszek, pl estére ha nagyon megéheztem, akkor csak gyümölcsöt ettem...
De azóta elköltöztem, új suli volt, új élet, én meg pillanatok alatt 85, majd 88 kiló lettem... A level diétát csináltam, azzal fogytam be 85-re, majd 77-re, de amint abbahagytam, visszajött 5 kiló... Tudom, hogy ez nem megoldás, és nem koplalhatok mindvégig, ezért komoly változtatásra lenne szükségem.
Jelenleg 20 éves vagyok, most kezdem a főiskolát, a nyárig szeretnék 65-70 kiló lenni.
Szivesen fogadom a tanácsaitokat, hogy mihez kezdjek.
(természetesen, gondolkodom valami edzésen is, csak nem tudom, hogy mit szeretnék még csinálni)
Amíg az edzésen gondolkodsz (Pilates, Jóga, Callanetics?)
addig jó lenne a táplálékaidat állatokra és zöldségekre, gyümölcsökre redukálni.
Minthogy a kenyerektől, tésztáktól, édességektől és tejes ételektől csak hízol, óriási eredményt fogsz elérni csak azzal, hogy ilyeneket nem eszel (vagy csak alkalmi szinten, de erről nem beszélünk :)
Semmi baj nincs! Le tudsz fogyni! Van rá időd de inkább ne húzd el hetekkel vagy hónapokkal a fogyàst! Minél előbb kezdd el! Én 1 hónapja kezdtem el fogyózni 160cmrel és 68kg-mal jelenleg vagyok 63kg és nagyon megvagyok elegedve. 57 vagy 55kg a cél. Ùgy kezdtem hogy teljesen eltöröltem az eddigi étrendem. Reggelire MINDIG kell enni. Javasolnék barna kenyeret vagy olyaat, ami nem hízlal! Fehérkenyeret teljesen hagyd el teljesen! Ès a cukrot is mérsékeld! Javasolnám a stivia édesítőszert nem hízlal. Tehàt reggelire egyél pirítóst, vagy 3db tojàsból tojásrántottát. Tízóraira egy kis gyümölcsöt, vagy zöldséget, ebédre levest, és főzeléket. Uzsonnàra lehet yoghurtot, gyümölcsöt enni! A legfontosabb, hogy 5 óra utàn semmit se egyEl vagy csak gyümölcsöt. Èn ezt az Etrendet folytatom, és úgy összement a gyomrom, hogy ma ettem reggelire pirítóst tojással; ebédre Gyrost, amiben persze sok zöldség volt, és ma màr nem eszem semmit, csak gyümölcsöt! SOKKAL kisebb lett a gyomrom szerintem mert sokkal kevesebbet eszem! Na meg hetente 4* edzem, sétàlok futógépen, neha futok is, csak f3l eve kiment a terdem es nem szabad megeroltetnem meg neha el is esem majdnem mert gyenge egy nagyon picit. Lenne 4 tanàcsom! 1. Hagyd el teljesen a feherkenyeret, ezzel alpbol sokat fogsz fogyni; 2. A cukrot mersekeld, ezzel is olvadnak a kilok, :-) ; 3. Igyàl sokat!(naponta 1-2 liter) 4. Sportolj sokat!!:-)
Sok sikert! :-)
Fehér kenyér = barna kenyér = cukor
Ha bármelyik 'hizlal', akkor a többi is.
koszi!
Mar etrendet valtottam, reggelire vagy teljeskiorlesu barnakenyeret ettem, joghurttal, vagy esetleg felvagottal, bio vajjal, bar ma muzlit reggeliztem. Tizoraira hol banant eszek, hol joghurtot (suliba is jarok, eleg nehez ott enni, csak par percem van, hogy bekapjak valamit.
Mikor dolgozom, tobb idom van.
Ebedre barna rizst, teljeskiorlesu tesztat, csirkemell filet, vagy halat eszek, en is csinaltam multkor gyrost, hazilag, igy jobban oda tudtam figyelni, hogy mi kerul a tanyeromra.
Uzsira joghurt, kefir
vacsira padig joghurt, vagy hasonlo.
Teljesen kivontam az edesseget az etkezesembol, nem eszek cukrot, se feher kenyeret.
Mara 78.7 voltam. Bar edzeni nem tudok eljarni, mivel hol suliban vagyok, hol dolgozom, es eleg sok munka bejott, hal istennek. (fizikai melot vegzek, szoval az is feler egy 2-6 oras edzessel...)
Gtatula.. de a joghurtos, tejes dolgokkal ahogy a borjú is nő, gyarapszik, hízik, rád is ilyen hatással vannak..
Én nem véletlenül írtam, hogy ha keményítőt eszel (mindegy, hogy milyen színű, barna vagy fehér) a keményítő a tested számára cukor.
A cukor, keményítő olcsó, de nem arra van, hogy egészséges legyél tőle. Háború és éhezés idejére valók az ételek amiket eszel, amikor nincs más és túl kell élni. Kívánok sok sikert, de egy másik állat tejét fogyasztani, egyszerre szénhidráttal.. nagyon nem néztél utána annak hogy mit egyél. Ez a legrosszabb, legesélytelenebb "fogyókúrás" butaság, ez pont a hízást fogja segíteni.
Szubjektív tapasztalatok 1 embernél működnek.
Másik 1000-nél keveset számítanak..
Utánaolvastam. A fehér kenyér és a barna kenyér is tartalmaz glutént. Hasonló mennyiségű keményítőt. Hasonló a keményítő felszívódása, a kiváltott inzulin válasz a barna kenyérnél lehet magasabb is, ezért alacsonyabb glikémiás indexűnek tűnik.
Tehát a barna kenyér legalább annyira hizlal mint a fehér kenyér, legalább annyira káros.
De: több rost van benne, a gabona rostjai, a héj a testünk számára közel sem ideális rostanyag. Az emésztést nehezítő, tápanyagfelszívódást gátló hatású. A teljes őrlés során a bogarakon kívül a mag külsején lévő penész és vegyszerek is az őrleménybe kerülnek. Ergó a fehér kenyérhez képest több penész toxint és permetszert, lerakódott szennyeződést tartalmaz. Ezért cserébe ugyan úgy gyilkolja a szervezetünket a magas keményítő tartalomnál és a gluténnél, egyéb lektineknél fogva, sajnos.
A kenyér, minden formában egy háborús étel, éhínség idejére. Nem helyettesíti a zöldségfogyasztást, az ember ha teheti egész életében el kellene kerülje.
De gratuláció a fogyáshoz, sajnos nem biztos, hogy ilyen táplálkozás mellett 10 vagy 20 év múlva is menni fog.
Az én esetem az, hogy számos lefogyott emberrel tartom a kapcsolatot, és nem egyéni tapasztalatokat hirdetek, tanácsolok hanem minden embernél működő "trükköket", ami a cukorbeteg néninek is hasznára vágyik, az elhízott 13 éves kisfiúnak is, sőt a pajzsmirigy problémás bácsinak is.
Ez egy teljes őrlésű gabona alapú táplálkozási, fogyási tanácsról aligha mondható el, már elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!