Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan lehet az igazi csokifüg...

Hogyan lehet az igazi csokifüggőséget leküzdeni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Én most távol vagyok a családomtól, és csak 3-4 havonta látogatok haza, emiatt elég rendes csokifüggőség alakult ki bennem. Ami azt jelenti, hogy akár egy rendes főétkezésről is lemondok egy tábla csokiért cserébe. A kérdésem az, hogy szerintetek hogy lehet lemondani/ leszoktatni magam róla?? Valószínűleg a boldogság hormonok miatt, de ez már nem állapot. :( Valaki esetleg tudna segíteni? KÖSZI 19L
2013. jan. 7. 21:00
 1/5 anonim válasza:
Ne tarts otthon csokoládét, helyette mindig legyen otthon sok gyümölcs (pl. narancs, ha szereted). Egy idő után nem fog feltűnni a hiánya.
2013. jan. 7. 21:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Sajnos úgy, hogy megálljt parancsolsz magadnak, nem veszel csokoládét, nem eszel csokoládét. Kompenzálhatod gyümölcsökkel, csak félő, hogy átfordul abba, hogy ételbe fojtod majd a bánatod. Tehát ezzel is óvatosan.

(Amúgy szerintem olyan ez mint a cigaretta: úgy nem lehet leszokni, hogy csökkented, húzod az időt. De úgy le lehet hogy leraktam és többet egy szálat sem.)

2013. jan. 7. 21:30
 3/5 poiu ***** válasza:
Ez vszínűleg nem "csoki függés", hanem cukor függés (gondolom, nem étcsokit tömsz magadba :-). Iktass ki minden keményítőt és cukrot egy hónapig (tarts egy kiló étcsokit az ágyad alatt és egyél, amikor jól esik :-). Ha ezen túl vagy, kérdezz, ha lesz mit.
2013. jan. 7. 22:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Olvastam valahol, hogy akik csokifüggők, édességfüggők, azoknak valójában szeretethiányuk van... Nem tudom, hogy ez esetedben igaz-e...
2013. jan. 8. 06:58
 5/5 poiu ***** válasza:
Lehet szeretethiány, de mindenképpen inzulin rezisztencia. Ezért kéne elhagyni minden magas glikémiás indexü kaját.
2013. jan. 9. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!