Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Sporttal nem...

Mit tegyek? Sporttal nem fogyok annyit mint nélküle, de mégis kéne valami mozgás. (Lent)

Figyelt kérdés

Észre vettem hogy ha keveset eszek(kb napi 600-700 kalória)és nem mozgok,akkor napi 1 kilót is tudok fogyni-úgy hogy meg sem moccanok. Ha viszont mozgok(futok,lépcsőzök,tornázok-izzadásig),azt gondolná az ember,hogy még gyorsabb a fogyás.de mintha máris izmot szednék fel,vagy nem tudom...és így fél kilóval több leszek mint voltam.

Az utóbbi időkben 22 kilót fogytam(168 cm vagyok,és 82 kilóról 60kg-ra mentem le),és a bőröm egy kicsit puhább lett a hasamon is-amiatt gondoltam hogy tornázni kéne rá-csak akkor meg hízok és nem fogyok...És még most ez a két hét alatt szeretnék 5 kilót leadni,hogy 55 legyek.Ugyanis itt van mindjárt a szalagavatóm.

Szerintetek mozogjak,vagy ne? Ha valaki izmot szed magára,az eltűnik valaha?Nem akarok izmos lenni,csak fogyni a mozgással-akkor csak a futás marad?Vagy avval is izmosodok?

Köszönöm a válaszokat! 18/L

2013. jan. 4. 11:45
 1/4 anonim ***** válasza:
A létező legegészségtelenebb módon próbálsz fogyni. Bár nem írtad a 6-700kalóriát milyen ételekkel viszed be, de gondolom nem figyelsz a megfelelő zsír-szénhidrát-fehérje arányra. Hogy miért fogysz gyorsabban szimplán csak koplalással? Azért drágám mert víz és izom megy le rólad. Önmagában a szervezet fenntartása is kalóriát éget, az izmok fenntartása sokkal több energiát igényel, mint a zsíré, ezért koplalás esetén a szervezet először ettől próbál megszabadulni. Ha sportolsz és úgy diétázol, akkor pedig zsírt(is) égetsz. És hogy miért is rossz ha izomból fogysz? Mert előbb utóbb úgy fogsz kinézni mint a Michelin baba, csak a zsíros hurkák maradnak a bőröd alatt, ami látványnak sokkal rosszabb mint egy túlsúlyos ember. Mozogj, az nagyon fontos. És ne akard magadról eltüntetni az izmot. Ne úgy képzelj el egy izmos nőt mint pl.Schwarzenegger fénykorában... A vékony lányok is lehetnek izmosak. Sőt, szükséges is hogy legyen rajtuk izom, különben csak lógni fog a bőröd. Nyugodtan sportolj bármit, hidd el jobb alakod lesz mint gondolnád:)
2013. jan. 4. 12:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Az még lemaradt, hogy azért izmot felszedni nem olyan egyszerű ám, hogy tornázok egy kicsit és már feljött fél kiló, erről a testépítők tudnának mesélni:) A másik pedig, hogy felejtsd el a mérleget. Mert lehet hogy 55kilót fog mutatni de nincs rajtad csak a lógó bőr simán nézhetnek egy tizessel többnek. Én pl.60kg vagyok, de55-nél többnek nem szoktak nézni, mert izmosabb vagyok.
2013. jan. 4. 12:06
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm,megfogadom a tanácsodat!

Nem koplaltam,ettem rendesen,igyekeztem mindenből bevinni a szervezetembe,sok gyümölcs és zöldség,rizs,krumpli,hús,tejtermék,mindent eszek,csak keveset.Akkor mozgással is fogyok egyszer,csak lassabban??

2013. jan. 4. 12:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Csak mozgással kombinált diétával tudsz egészségesen és tartósan fogyni. Amit most csinálsz, nem lehet túl sokáig fenntartani, mert kikészül a gyomrod. Ha meg újra normálisan fogsz enni, sokkal többet visszaszedsz, mint amit leadtál, mert a szervezeted a koplalás miatt takarékra kapcsol és zsírt raktároz. Igen, fogyni fogsz sporttal csak lassabban, de sokkal látványosabb lesz az eredmény mint a mostani módszereddel.Ja, és figyelj arra hogy elég fehérjét vigyél be(csirkehús,túró, tojás,stb.) Sok sikert.
2013. jan. 4. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!