Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Megéri elmenni dietetikushoz?

Megéri elmenni dietetikushoz?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok, és már eléggé zavar a 20-30 kiló súlyfeleslegem. közel 100 kiló vagyok, de eddig akinek elmondtam, mind 70-80 kilót mondtak, hogy annyinak nézek ki.. sajnos egyedül nem megy, nem tudom hogy kezdhetnék hozzá, valamilyen utasítás kellene :) úgy tudom hogy a városunkhoz közeli kórházban van dietetikus, gondolom ingyenes is, TB-re megy szerintem.

a kérdésem pedig konkrétan az lenne, hogy hogy zajlik egy ilyen megbeszélés? fogyott már le valaki a segítségével? szerencsére nincs semmilyen betegségem, kb 2 évvel ezelőtt befektettek egy alapos kivizsgálásra a kórházba és nem találtak semmit :)

köszönöm a segítséget :)

2013. jan. 2. 17:45
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Az a gond a dietetikusokkal, hogy a dietetika ne rólad szól. Nem az egészségedről, nem a fogyásodról, a saját "tudományos" butaságaikról szól, és ennyi. Persze ezt hogy mondod meg egy dietetikusnak?

Magyarországon több ezer cukorbeteg él, akiknek esélyük sincs meggyógyulni, mert orvosi (dietetikusi) egyszerűen nevetséges táplálkozást követnek. Ne ess bele ilyen hibába.

Szimplán zöldségeket egyél és húsokat, édességek, tejtermékek és gabonák (kenyér, tészta), krumpli, rizs és egyéb keményítőben gazdag étel nélkül. Ennek meglesz az eredménye, de egy dietetikus tanácsainak.. rövid távon azok is bejöhetnek persze, de senkinek sem ajánlanám.

2013. jan. 2. 17:49
 2/9 anonim válasza:

Kedves taplalkozasharcmuves!

Gyakran találkozom a hozzászólásaiddal, sokkal egyetértek, sokkal nem, de nem is ez a lényeg. Mit gondolsz arról, ha alkalmanként a paprikás csirkét nokedlivel eszem meg tejföllel? Szeretnék egészségesen élni és étkezni, de ezt a kaját egyszerűen nem bírom és nem is szeretném kiiktatni az étrendemből. Amúgy sült húsokat eszem párolt zöldséggel + gyümölcsök, de nem ritka a leves, főzelék sem. (mindenféle zöldséges főzelék, húsleves, csülkös bableves stb.stb.stb.) mit gondolsz erről?

2013. jan. 15. 18:33
 3/9 anonim ***** válasza:

Azt gondolom hogy egészségedre váljék.

Én nem írhatom, hogy minél gyakrabban egyél nokedlit vagy tejfölt, mivel most nem kulináris élvezeteket előtérbe helyezve, hanem egészség és fogyáscentrikusan írunk.

De amúgy egészségedre, én a sajtokkal vagyok úgy, hogy belefér néha.

2013. jan. 15. 21:34
 4/9 anonim válasza:
köszönöm a választ, és bocs, hogy szétoffoltam a kérdést!
2013. jan. 16. 18:28
 5/9 dieta ***** válasza:

Ha az autóddal probléma van szerelőhöz viszed mer ő ért hozzá.

Miért feltételezed ,hogy a dietetikus nem ért a szakmájához.

Egyébként laborvizsgálat után személyre szabva ad tanácsot. Ami tartalmazza milyen arányban szerepeljenek egyes összetevők,mik a kerülendő és mik az előnyben részesítendő élelmiszerek.

2013. jan. 30. 16:31
 6/9 anonim ***** válasza:

A dietetikusokat egy idejemúlt, dogmatikus és primitív irányzatra nevelik, nem pedig táplálkozástudományra.

Nemhogy a kocsimnak nem kívánok ilyen szerelőt, de a saját egészségemet, vagy egy másik emberét.. végképp nem tenném az ő kezükbe.

2013. jan. 30. 16:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Kedves Harcműves!

A dietetikusokat egy idejemúlt, dogmatikus és primitív irányzatra nevelik, nem pedig táplálkozástudományra.

ezt te honnan veszed? Ismered a tanokat? Tanultál ott? Vagy honnan?

2013. jan. 30. 18:19
 8/9 anonim válasza:
én tanultam ott és egyetértek a harcművessel...teljes mértékben.az egész egy hülyeség ami ott megy tanitás címszóval.
2013. febr. 8. 09:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Én ugyan azokkal a tanokkal indultam, természetesen. Hiszen az az alap, nem? Ilyen területen Magyarországon egy embert nem lehet úgy kitanítani, hogy a dietetika alapeszméit ne sajátítaná el..

Megért egy rossz tapasztalatot nekem is.

2013. febr. 8. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!